Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Marta Fodor, noua achiziție de la FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.08.2018

FCC ICIM Arad a anunțat transferul Martei Fodor care a jucat la CSU Alba Iulia în ultimul sezon, unde a fost și căpitan. Jucătoarea de 28 de ani a mai fost coechipieră cu Brankica Hadzovic și Dora Ardelean, noile sale colege. Formația arădeană va fi a 5-a prim-divizionară din CV-ul extremei.

Jucătoarea de 1,83, originară din Cluj-Napoca, a început baschetul în orașul natal și a debutat în primul eșalon la Universitatea. După patru sezoane a trecut la BCM Danzio Timișoara, unde a jucat în perioada 2012-2014. Pe Bega a fost coechipieră cu Dora Ardelean, altă jucătoare transferată de formația arădeană în această vară. Cele două au câștigat titlul la U23 în 2013, iar Fodor a fost cea mai bună marcatoare a competiției. În sezonul 2014-2015 Fodor și Ardelean au jucat împreună la CSU Alba Iulia, disputând finala Cupei României și a Ligii Europei Centrale.

Marta Fodor a continuat la CSU Alba Iulia și în stagiunea 2015-2016. În luna ianuarie s-a transferat la CSU și actualul căpitan de la FCC ICIM Arad, Brankica Hadzovic. Alb-albastrele au câștigat atunci Liga Europei Centrale și au ajuns în finala Ligii Naționale. Pentru Fodor a urmat un sezon la CSM Târgoviște cu care a câștigat Cupa României, iar în vara trecută s-a întors la CSU Alba Iulia, fiind și căpitan în ultimul sezon.

A jucat în 24 de partide în precedenta ediție a LNBF, cu medii de 9.5 puncte, 3.7 recuperări și 2.4 puncte în 31:18 minute, cu 9.1 eficiență medie. Are peste 230 de meciuri în primul eșalon. Din punct de vedere statistic, cele mai bune cifre în campionat le-a avut în ultimul sezon la Universitatea Cluj-Napoca. Atunci jucătoarea de pozițiile 3-4 a evoluat în 34 de meciuri, cu medii de 11.3 puncte, 4.7 recuperări, 1.4 pase decisive, 2.2 intercepții și 10.6 eficiență în 29:31 minute.

Jucătoarea de 28 de ani a jucat pentru naționala de senioare, dar și pentru naționala de 3x3. Fodor a reprezentat România la Campionatul Mondial de 3x3 din 2016, când a câștigat medalia de argint în concursul individual de îndemânare.

Marta Fodor este a 3-a achiziție anunțată de FCC ICIM Arad în această vară, după Dora Ardelean și Miljana Dzombeta. Miljan Medvedj le va avea la dispoziție și pe Adela Mercea, Anamaria Ciotir și Brankica Hadzovic, care rămân din sezonul precedent.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!