Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Martin Zeno, MVP-ul finalei LNBM 2016

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.06.2016

Martin Zeno este desemnat cel mai valoros jucător al finalei Ligii Naționale de Bashcet Masculin 2016 de către Total Baschet, după ce jucătorul american a fost decisiv în meciul care i-a adus lui CSM CSU Oradea primul titlu din palamres. Cu Martin Zeno prezent în toate cele 5 meciuri ale finalei, CSM CSU Oradea a trecut cu 3-2 la general de BC Mureș.

În meciul 5 al finalei, cel care avea să decidă cștigătoarea titlului, Martin Zeno a avut o prestație exemplară. El a terminat partida cu 21 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive și un turnover. Americanul a avut 50% din acțiune cu 8/13 de la 2 puncte și 0/3 de la 3 puncte, în timp ce de la linia de libere a fost perfect cu 5/5. Această performanță i-a adus lui Martin Zeno un indice al eficienței de 22 de unități și 14 la capitolul „+/-”.

Martin Zeno a mai avut un meci cu peste 20 de puncte marcate în această finală. Acest lucru s-a întâmplat în meciul 3, unul extrem de important în economia finalei, când CSM CSU Oradea a obținut victoria, a preluat din nou conducere și își recăpăta și avantajul terenului propriu. În meciul 3 al finalei, Martin Zeno a terminat cu 25 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. În acel meci a marcat câte 3 coșuri de 2 puncte, respectiv de 3 puncte și alte 10 coșuri de la linia de libere, acumulând un index al eficienței de 26 de unități.

Martin Zeno a încheiat finala Ligii Naționale de Baschet Masculin 2016 cu medii de 13.2 puncte, 4.6 recuperări și 3.8 pase decisive.

O mențiune din partea Total Baschet primește Andrei Mandache. Internaționalul român a avut prestații foarte bune și constante în finală, ajutându-și mult echipa spre primul titlu din istorie. Mandache a încheiat finala cu medii statistice mult mai ridicate decât cele consemnat în restul sezonului. Sportivul originar din Arad a avut în finală medii statistice de 12.4 puncte, 4.6 recuperări și 2.0 pase decisive, iar doar într-unul dintre cele cinci meciuri ale finalei nu a atins borna celor 10 puncte marcate.

foto: Roby Boros

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sas :

    un plus valoare
    Este jucatorul de care am avut nevoie pentru a fi campioni.Sper sa-l vedem si anul viitor.El si Barnette poate cei mai buni jucatori care au jucatla Csm.

    cu 7 ani în urmă (04.06.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!