Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Martin Zeno se desparte de CSM CSU Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.07.2018

CSM CSU Oradea a anunțat faptul că nu va mai continua colaborarea cu Martin Zeno. Jucătorul american a petrecut două sezoane și jumătate la Oradea, timp în care a cucerit două titluri în Liga Națională de Baschet Masculin.

Martin Zeno a sosit în 2016 la CSM CSU Oradea de la Bisons Loimaa. Jucătorul american și-a pus automat amprenta asupra jocului echipei bihorene, iar la finalul seoznul 2015/2016 a cucerit titlul de campion al României. În sezonul 206/2017 a venit participare în Basketball Champions League, ca în ediția recent încheiată a Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM CSU Oradea și Martin Zeno să cucerească un nou titlu național.

În Liga Națională de Baschet Masculin, Martin Zeno a jucat exact 100 de meciuri și a avut cifre de 14.7 puncte, 3.6 recuperări și 3.2 pase decisive pentru 13.7 la eficiență. Zeno a avut o prestație memorabilă în Basketball Champions League în meciul cu Kataja Basket când a marcat 42 de puncte, fiind declarat ulterior MVP of the Week în competiția patronată de FIBA.

Martin Zeno a absolvit în 2008 la Texas Tech, după care și-a început cariera profesionistă la Erie BayHawks în NBA D-League. Americanul a mai jucat în Filipine la Powerade Tiger, în Finlanda la Bisons loimma și în Frana la Denain Voltaire. Noua destinație a lui Martin Zeno este necunoscută.

9 comentarii la aceasta stire:
  • bulcul :

    Exceptional
    Jucator. Si Richard e, de asemenea, dar s-ar putea sa nu se ridice la nivelul lui Zeno cu care "căra" intreaga echipa.

    cu 5 ani în urmă (30.07.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    ne mai trebuie unul
    Au plecat Mandache, Gajovic si Zeno, au venit Watson si Barnette... Acum e complet lotul daca sunt sanatosi toti, dar la prima accidentare...

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Ne mai trebuie ceva la pozitiile inalte. Nu cred ca financiar ne mai permitem un strain, asa ca sunt curios cine vine pt ca nu prea ai de unde alege.

    Referitor la Zeno, e intr-adevar un jucator foarte bun dar din punctul meu de vedere, e mai bun Richard. Cu Watson, Richard, Zeno si Barnette cred ca erau prea multi americani. Tuturor le place mingea (lui Zeno cel mai mult), sunt putin sau mai mult egoisti si apar frustrarile. Richard a acceptat individualismul lui Zeno, insa nu stiu daca si Watson ar fi facut la fel. A fost decisiv pt noi in multe meciuri dar a si exagerat cu posesia mingii si cu actiunile pe cont propriu. Spre norocul nostru i-au iesit multe si aici a facut diferenta. Acum avem deja 3 jucatori care pot fi decisivi pe final de atac sau in finalul meciurilor si cred ca ne va ajuta faptul ca nu va mai fi doar unul la care sa faci aparare stransa. In mod sigur Zeno a fost prima optiune si daca semna el nu mai semnau Pasalic si Barnett. Se aducea atunci un 4 sau un 4-5, ca sa nu aglomerezi la pozitia 2-3.
    Din punctul meu de vedere echipa arata mai bine ca anul trecut, insa ne mai trebuie un om inalt, indiferent da ramane Lazar sau nu.

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • hhh:

      csm
      poate vine Titus?!

      cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      E o varianta dar nu cred. Titus cere bani multi si vrea minute. Va merge la o echipa unde sa fie principalul jucator roman. Steaua sau Sibiu ar putea fi printre variante.

      cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      CSU
      Sunt mai multe chestii de discutat...
      Partea financiara si minutele promise: sunt convins ca jucatorii veterani gen Baciu, Nicoara, Mandache au constientizat deja faptul ca isi vor vedea limitate sezoanele viitoare si minutele si banii, orice echipa ar alege.
      Financiar Nicoara este mult prea scump pentru Sibiu, chiar si sa zicem cu un 20% mai ieftin decat anul trecut. Ca potrivire, iarasi nu prea il vad bine in echipa noastra "americana"; Titus are calitatile lui, dar la pozitia 4 Sibiul are nevoie de un jucator care sa aiba si un sut foarte bun de afara, in afara fortei si unor calitati atletice pe care le cauta Dan.
      Deci nu prea cred ca e o potrivire aici.
      Mai degraba il vad pe Baciu, ca rezerva a lui Coop, mult mai util echipei noastre, asa cum se creioneaza acum.
      Dar ramane de vazut ce va urma, eu sunt convins ca vor urma inca anumite surprize, mai ales ca Steaua nu a anuntat nimic. Plus ca mai sunt si altele...

      cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    Raspunde
  • euroman :

    lot
    la oradea pe poz 4-5 ar putea veni Roli Torok care e oradean
    Pe Zeno poate a pus ochii(si banii) clujul si de aceea nu mai raspunde ofertei de la oradea

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Roli din cate stiu e sub contract cu Clujul.

      cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Zeno la Cluj? Putin probabil pt ca s-ar calca pe bataturi u Dykes.

      cu 5 ani în urmă (31.07.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!