Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Matea Tavic, record personal de puncte în Liga Națională

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.01.2018

Matea Tavic a fost cea mai bună jucătoare de la FCC ICIM Arad în victoria cu 93-80 în fața celor de la CS SCM Timișoara. Pe lângă cele 27 de puncte marcate, fundașul a avut o contribuție importantă și în apărare, unde a reușit să o blocheze în multe rânduri pe Conwright, una din principalele realizatoare de la timișorence.

Jucătoarea de 25 de ani și-a îmbunătățit recordul personal în campionatul românesc în ceea ce privește numărul de puncte înscrise într-un meci. Tavic a evoluat puțin peste 36 de minute pentru gazdele arădene în disputa cu vecina din Timișoara. A marcat 5 din 8 aruncări de două puncte (62%) și 5 din 7 de la mare distanță (71%). A transformat cele două libere pe care le-a avut. A încheiat partida cu 4 recuperări, 3 pase decisive, 2 greșeli personale, 3 faulturi scoase la adversar și 2 intercepții, pentru 30 în dreptul eficienței.

În acest sezon Matea Tavic a jucat în 12 meciuri din Liga Națională și are medii de 13.7 puncte, 3.3 recuperări și 3.8 pase decisive, în 34:36 minute. În cele două meciuri din cupă are medii de 36:39 minute, 14.5 puncte, 4 recuperări și 2.5 pase decisive.

Fundașul este la al treilea sezon consecutiv în România, după ce în 2015-2016 a câștigat eventul cu ACS Sepsi SIC și în al doilea a evoluat pentru CSM Satu Mare. Până la meciul cu timișorencele, a marcat cel mai mult 25 de puncte într-un meci din campionat. Se întâmpla într-o partidă câștigată lejer de ACS Sepsi cu CSM Satu Mare, când sătmărencele erau în partea inferioară a clasamentului. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!