Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Maxym Korniyenko, noul jucător al celor de la BCM U FC Argeș Pitești

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.08.2018

BCM U FC Argeș Pitești se va baza în sezonul următor pe Maxym Korniyenko. Extrema de forță din Ucraina a fost legitimat în sezonul precedent la Juventus Utena. A jucat cu lituanienii în grupele Champions League și l-a avut coechipier în prima parte a sezonului pe Jonte Flowers.  

Maxym Korniyenko (sau Korniienko) are 2,06 înălțime și a împlinit 31 de ani în 26 iunie. Este extremă de forță și a evoluat în 12 partide din precedenta ediție de Champions League, cu Juventus Utena. Ucraineanul a avut medii de 6.7 puncte, 4.9 recuperări și 1 assist în 20.4 minute, pentru 8.2 eficiență medie. Lituanienii au fost pe locul 6 în grupa A, cu 4 victorii și 10 înfrângeri.

În campionatul Lituaniei, Korniyenko a intrat în 31 de partide și a contribuit cu 8.4 puncte/meci, 5.5 recuperări și 1.4 pase decisive în 21.4 minute (10.8 eficiență medie). Juventus a fost pe 7 la finalul sezonului regulat și a cedat cu 0-3 în sferturi, în fața formației care avea să dispute finala, Lietuvos.

Înainte să meargă la Juventus, ucraineanul a jucat un sezon în Bulgaria, la Academic Sofia, cu care a jucat în EuroCup. În 2015-2016 a evoluat în Polonia, la Twarde Pierniki Torun. În țara natală a trecut pe la Dnipro, BC Donetsk sau BC Khimik Yuzhny.

A participat cu naționala Ucrainei la EuroBasket 2017. Ucrainienii au fost repartizați în grupa B, de la Tel Aviv, și au trecut în faza eliminatorie. Acolo aveau să piardă în primul tur cu viitoarea campioană europeană, Slovenia, scor 55-79. Korniyenko a jucat în cinci partide la acea competiție, cu medii de 12.7 minute, 2.4 puncte, 4.2 recuperări și 0.8 pase decisive. În calificările pentru Campionatul Mondial a jucat 16 minute în partida cu Suedia, reușind 4 puncte și 4 recuperări.

Ucraineanul are în palmares campionatul și cupa în țara natală, fiind și campion al Bulgariei. Korniyenko devine al treilea stranier al piteștenilor cunoscut în această vară, după Mladen Jeremic și Maksim Sturanovic. Au mai venit Tudor Gheorghe, Radu Paliciuc și Iulian Orbeanu.

*foto: fiba.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Korniienko
    Pare foarte interesant jucatorul. Si e pivot cred, nu extrema de forta. Asteptam anuntul oficial.

    cu 5 ani în urmă (09.08.2018) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Ok
    Jucator bun, statistici interesante, experiență. Poate juca 4 5. La jucatorii ucrainieni am avut mâna bună in anii trecuți, Max si Agafonov au fost foarte buni. Sa se anunțe si sarbul, cred ca nu i PG. Cred ca mai aveam nevoie si de un jucator român.

    cu 5 ani în urmă (09.08.2018) Raspunde
  • tanaseb :

    Pitesti
    In continuare apar surprize frumoase de la Pitesti. As vrea si la Cluj sa mai avem surprize. Interesant e ce PG si ce om pe 3 va aduce Nini.

    cu 5 ani în urmă (09.08.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Pitesti
    Văd ca se mizează pe școală europeana la Pitești. Si pe experienta. Intetesant, pentru ca pana acum Nini a lucrat mult cu american. Privind jucătorii, pare un upgrade.

    cu 5 ani în urmă (09.08.2018)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Pana acum
      Asa pare, cel mai mare castig este fara indoiala Jeremic. Totusi la conferința de presa, Nini a spus ca preferă un mix, poate vor fi si 1 2 americani in lot.

      cu 5 ani în urmă (09.08.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    nini
    a fost pana acum underdog. Acum trebuie sa demonstreze ce poate si la nivel mai inalt. La ce lot isi face piestiul ar trebui in mod normal sa obtina rezultate mai bune ca anul trecut. Bine, acum si celelalte echipe se intaresc: oradea, sb. cj. Ar fi interesant ca pitestiul sa ia locul stelei in Big4, avand in vdr degringolada din prezent de acolo si faptul ca nici la TM nu prea se misca lucrurile din ce vad.

    cu 5 ani în urmă (09.08.2018)
    • tzontzolino:

      re
      Pai asa va fi...Timisoara si Steaua sunt cam scoase din schema iar Craiova nu are pretentii. Sezonul precedent nu la fel se stia Top 4, Timisoara, Pitesti si Craiova iar ultima Galati ?

      cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      pai nu se prea stia
      ca au fost la lupta si locurile 5-6 intre TM si Pitesti si 7-8 intre GL si Craiova. Au fost disputate cam toate locurile 1-8 anul trecut. Adica se stiau echipele care au sanse dar ordinea finala s a stabilit dupa ultima etapa. Ce ziceam e ca anul trecut big4 era clar, acum cu incertitudinile de la Steaua, nu mai sunt lucrurile asa clare. Bine, e posibil Steaua sa mute pe final cu niste transferuri bomba si atunci compenseaza perioada asta de stagnare. Ca buget vor avea acum ca a preluat Gabitza fraiele. Prin interpusi, of course. Vedem...

      cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!