Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci cu final nebun între BC Mureș și BC Timișoara

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.11.2016

BC Mureș Târgu Mureș a câștigat dramatic duelul de pe teren propriu cu BC Timișoara, scor final 82-81, după ce arbitrii întâlnirii au avut nevoie de proba video de la DigiSport pentru a desemna câștigătoarea. 

Bănățenii au început partida mult mai curajoși și după ce și-au adjudecat pe rând primele două sferturi cu parțiale de 23-17, respectiv 19-17 au intrat la vestiare cu un ecart de 8 puncte, 42-34. Forcing-ul oaspeților a continuat și după pauză, reușind să-și adjudece cea de-a treia secvență cu 24-21, ducând diferența dintre ei și Mureș la 11 puncte, scor 66-55. După un minut și 23 secunde scurse din actul decisiv, Timișoara s-a desprins la 12 puncte, 69-57. Din acel moment a început cursa de revenire a băieților lui Barnabas Szaszgaspar, care au izbutit un run de 13-0, iar odată cu asta au trecut în avantaj pe tabela de marcaj, 70-69. 

Finalul confruntării a fost unul spectaculos și extrem de echilibrat, cele două formații mergând umăr la umăr în ultimele 5 minute de joc, fără să mai existe o diferență mai mare de două puncte. La scorul de 79-79, „timișoreanul” Rambo a marcat câte o liberă în decurs de 20 de secunde, ducându-și echipa la 2 puncte în față, scor 81-79. Cu 15 secunde rămase din joc, Mureșul avea atacul, atac dus până aproape de final, când Laszlo Polyak a scuturat plasa de la mare distanță, 82-81 pentru Mureș, iar Timișoara mai avea la dispoziție să întoarcă rezultatul 5 secunde. Bănățenii repun mingea, care ajunge în cele din urmă la Dominique Rambo, jucător care aruncă în ultima secundă de la mare distanță, înscrie, iar în tabăra formației de pe Bega se declanșează fiesta. Totuși, brigada de arbitri condusă de Laurențiu Grigoraș apelează la proba video pentru a se asigura că se ia decizia corectă. După câteva minute petrecute în carul de transmisie al DigiSport, Grigoraș se întoarce în sală și trimite victoria Mureșului, Rambo aruncând după buzzer, iar fiesta se mută în tabăra gazdelor, scor final 82-81 pentru BC Mureș Târgu Mureș. 

Principalul marcator din lotul formției câștigătoare a fost Goran Martinic, care a marcat 21 de puncte, având și 9 pase decisive. Muntenegreanul a fost urmat de Adrew Patrick Barham cu 18 puncte și 8 recuperări, Dalibor Djapa 13, Laszlo Polyak 11, Laszlo Lazar 10, Alhaji Mohammed 7 și Ernests Kalve 2. Din lotul bănățenilor au punctat Mladen Jeremic 24, Dominique Rambo 19, Adrian Diaz 10, Milos Komatina 6, Alin Andrieș 6, Octavian Popa Calotă 5, Georgian Păun 5, Ionuț Drăgușin 4, respectiv Nikola Otasevic 2.

În urma acestui rezultat, BC Mureș a ajuns la un bilanț de 2 meciuri câștigate și 3 pierdute, în timp ce Timișoara are acum 3 victorii și 3 înfrângeri. „Tigrii” se vor deplasa în runda următoare la Baia Mare pentru duelul cu Olimpic, în timp ce „leii” din Banat vor primi vizita celor de la Phoenix Galați. 

*Foto: Toth Csaba 

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    pacat
    Un meci nebun,la sfarsitul caruia nu am reusit sa iesim invingatori.

    cu 7 ani în urmă (01.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!