Stiri Liga I Masculin

Meci foarte tensionat între CSU Galaţi şi Ştiinţa Bucureşti

Costin Marinescu

Costin Marinescu
18.05.2013

Statistică

CSU Ştiinţa Bucureşti a învins cu 94 - 69 pe CSU Galaţi în cea de-a patra etapă a Turneului semifinal al Ligii 1 masculin la capătul unui meci în care gălăţenii s-au concentrat mai mult în a protesta la adresa arbitrajului decât la a ajuca baschet.

Echipa din Galaţi a fost sancţionată cu 5 greşeli tehnice, un fault antisporitiv şi unul descalificator. Primul pe lista eliminaţilor a fost antrenorul Aurel Pricop, care a primit al doilea fault tehnic cu câteva secunde înainte de finalul sfertului doi şi a fost nevoit să urmărească repriaza a doua din tribună.

Tot din cauza a doua faulturi tehnice a fost eliminat şi Cristian Pricop, fiul antrenorului şi conducătorul de joc al echipei. Pricop junior a fost sancţionat cu prima greşeală tehnică în aceeaşi fază în care a fost eliminat tatăl său, iar al doua astfel de sancţiune primit-o cu 4 minute înainte de final, după ce l-a înjurat pe arbitrul Vasile Alexandru.

Andrei Zanfir a fost la rându-i protagonistul unor scene ce nu au ce căuta pe un teren de sport. Jucătorul Galaţiului a fost sancţionat cu fault tehnic în minutul 38, după ce a protestat la primirea unui fault personal. Zanfir l-a bruscat pe Vlad Ghizdăreanu, unul dintre oficialii partidei, iar la finalul meciului a şutat în două mingi aflate lângă banca echipei sale, a protestat vehement la masa oficială şi a fost oprit cu greu să nu îl urmărească şi lovească pe Ghizdăreanu.

Faultul eliminatoriu a fost primit de Ciprian Popescu după o altercaţie cu Cosmin Barbu. Cei doi jucători au fost opriţi de către coechipieri să nu se ia la bătaie.

Grigore Vasilescu a marcat 22 puncte şi a recuperat 16 mingi pentru Ştiinţa. Cosmin Barbu a contribuit cu 17 puncte şi 11 recuperări, Oynur Musledin a avut 15 puncte şi 8 recuperări, iar Cosmin Radu a reuşit 11 puncte.

Cristian Pricop a fost principalul marcator al Galaţiului, cu 21 puncte. Bogdan Bălănică a terminat cu 13 puncte, iar Bogdan Golat a avut 8 puncte şi 10 recuperări.

După patru etape scurse din acest turneu, Galaţiul are un bilanţ de 2 victorii şi tot atâtea înfrângeri, în timp ce Ştiinţa are o victorie şi trei meciuri pierdute. În ultima etapă Galaţiul va juca cu Steaua, iar bucureştenii cu Vabova Sf. Gheorghe, singura formaţie fără niciun succes la acest turneu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!