Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Meciul dintre Universitatea Cluj și Olimpia CSU Brașov deschide Grupa Roșie din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.12.2018

Universitatea Cluj-Napoca și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc sâmbătă, de la ora 15:00, în meciul care deschide prima etapă din faza a doua a campionatului. Cele două echipe sunt despărțite de 5 puncte în clasament, clujencele necunoscând încă gustul victoriei în acest sezon.

Alb-negrele ocupă locul 7 în clasamentul Grupei Roșii, cu 10 puncte după 10 înfrângeri în prima fază a campionatului. „U” este la un punct în urma formației promovate din a doua grupă valorică, Phoenix Știința Constanța, căreia i-a fost înjumătățit punctajul. Olimpia CSU Brașov a terminat pe locul 3 în grupa valorică A din prima fază a LNBF, cu 15 puncte după 5 victorii și 5 înfrângeri. Este o diferență de experiență între loturile celor două formații, la brașovence fiind și jucătoare cu destule sezoane în LNBF. Ambele echipe au 3 straniere în lot, dar cele de la „U” sunt debutante în campionatul românesc, în timp ce două dintre brașovence joacă de 7 ani. Toate româncele din lotul Universității au sub 23 de ani.

Formația pregătită de Carmin Popa va fi la a 3-a partidă consecutivă pe propriul teren. „Studentele” au cedat cu 67-73 în restanța cu CSM Târgoviște din 11 decembrie. La mijlocul acestei săptămâni, în 19 decembrie, Universitatea a fost învinsă acasă de FCC ICIM Arad, scor 56-78. În ambele meciuri menționate, Arlesia Morse nu a evoluat pentru clujence, deși a fost pe foaia de joc.

Olimpia CSU Brașov va juca al 3-lea meci la rând pe terenuri străine. Alb-albastrele pierdeau în 7 decembrie la Arad, scor 85-73. Acestea au obținut o victorie importantă în runda de miercuri, 92-80 la Târgoviște. A fost al doilea succes stagional obținut  în deplasare pentru olimpice, după cel de la Cluj-Napoca, din prima etapă. În meciul de la Târgoviște, brașovencele au stabilit un nou record stagional de triple marcate, 15, cu 71% procentaj de reușită.

Elevele lui Dan Calancea s-au impus în ambele dueluri cu formația clujeană în acest sezon. 80-71 a fost pentru formația de sub Tâmpa la jocul din etapa 1, care s-a disputat la patru zile după ce brașovencele reușeau victoria surprinzătoare de acasă cu CSM Satu Mare. După un început echilibrat la meciul de la sala Horia Demian, oaspetele s-au distanțat în sfertul trei și au avut un avans maxim de 15 puncte. Biljana Pesovic era coșghetera acelei partide, cu 20 de puncte, fiind aproape de triple-double cu 8 recuperări și 12 assist-uri. Celelalte patru brașovence din formula de start au marcat peste zece puncte, iar Carla Bartee a fost în double-double cu 17 puncte și 12 recuperări. Atunci a debutat Aleksandra Begenisic la alb-negre, reușind un double-double cu 18 puncte și 13 recuperări. Alte trei clujence au fost în double-digits.

Returul s-a disputat la mai puțin de o lună distanță, în 10 noiembrie. Olimpia CSU Brașov se impunea acasă cu 84-70. Gazdele s-au distanțat încă din primul sfert și au avut și 24 de puncte avantaj. Arlesia Morse a fost atunci coșghetera partidei, reușind 32 de puncte pentru clujence, iar Nicolett Orban încheia în double-double cu 11 puncte și 10 recuperări. Alina Podar a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 22 de puncte.

Olimpia CSU Brașov stă mult mai bine la media de puncte înscrise în primele zece etape, 75,2, având al doilea atac după cel al campionei. Clujencele au marcat cel mai puțin în prima grupă valorică, 60,4 puncte pe meci. Universitatea stă mai bine la puncte primite, 77 față de 81,8. Cu o rotație foarte scurtă, brașovencele au avut cea mai slabă apărare din prima grupă valorică.

Cele două echipe au medii apropiate la recuperări (37,5 în dreptul clujencelor și 36 la brașovence), faulturi (16,2 și 16,4) și capace (1,2 și 1,6). Oaspetele de mâine stau mai bine la pase decisive (19,4 față de 11,2), mingi pierdute (17 față de 19,9) și la șuturile din acțiune (47% din semicerc față de 41,3% și 40,1% la triple față de 26,4%). Universitatea stă mai bine la intercepții (8,6 față de 6,4) și libere (71,7% față de 69,1%).

În ceea ce privește statistica individuală, Arlesia Morse are cea mai mare medie de puncte de la „U”, 17,8, iar Carla Bartee are 16,7 puncte/meci pentru brașovence. Aleksandra Begenisic este cea mai bună recuperatoare clujeană (8,3 recuperări pe meci), iar Rishonda Napier este cea mai bună pasatoare (4,8 assist-uri). Bartee are o medie de 9,8 recuperări pentru formația de sub Tâmpa, iar căpitanul Biljana Pesovic oferă 6,3 pase decisive pe meci.

Din 2008 până acum au fost 33 de confruntări oficiale directe între cele două echipe. Olimpia CSU Brașov s-a impus în 21 dintre aceste partide, iar clujencele au 12 victorii.

Partida dintre CS Universitatea Cluj și Olimpia CSU Brașov se joacă sâmbătă, de la ora 15:00, la sala Horia Demian. Vor arbitra Mihai Săndulache, Alexandru Sandu și Andrei Răileanu, supervizați de Radu Bucerzan.

*foto: D.P. Sports Photographer

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!