Stiri

Mesajul celor de la Cleveland Cavaliers, după ce LeBron James a semnat cu Los Angeles Lakers: „Ai venit acasă și ai îndeplinit scopul suprem!”

Mara Mihăilescu, Eduard Popa

Mara Mihăilescu, Eduard Popa
02.07.2018

lebron james numar retras cleveland cavaliers

Cleveland Cavaliers a emis un comunicat de presă în numele patronului echipei, Dan Gilbert, în dimineața zilei de luni, 2 iulie, care urmare a decizia lui Lebron James de a semna cu Los Angeles Lakers.

Aceștia au publicat declarația pe site-ul oficial al echipei:

„O să ținem minte pentru totdeauna seara de 19 iunie 2016, când Cleveland Cavaliers, conduși de Lebron James, au pus capăt celor 52 de ani de “secetă”, când au adus mult-așteptatul titlu de campioni pe care mulți au crezut că nu o să îl mai vedem niciodată. Un campionat câștigat care a unit generații întregi de “Clevelanders”.

Orice om cu origini în N-E statului Ohio s-a oprit pentru câteva secunde și a simțit amintirile trecutului și extraordinara bucurie că povara mult-numitului “blestem” a fost în sfârșit parte din trecut. Cleveland, Ohio, a fost casa echipei campioane pentru prima oară din 1964. Cuvintele nu pot descrie semnificația și sentimentele pe care această împlinire a adus-o pentru oamenii din acest oraș.

Nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă LeBron James nu ar fi acceptat să se întoarcă acasă și să conducă echipa spre titlul promis. Întreaga franciză Cleveland Cavaliers îi mulțumește lui LeBron James pentru acest moment de neuitat și pentru toată bucuria pe care ne-a adus-o conducând echipa la 4 apariții consecutive în Finală NBA.

LeBron James este un familist convins, în primul rând. Le urăm copiilor lui, soției lui Savannah, mamei lui Gloria și lui Lebron însuși tot ce este mai bun în anii și deceniile ce urmează. Legătura lui Lebron cu Akron, Cleveland și tot ce înseamnă N-E statului Ohio va dăinui cu siguranță pentru mult timp, ca și angajamentul său față de această regiune și susținerea sa în cazul a numeroase cauze, care a avut un impact enorm asupra multor copii și a multor familii.

Lebron, ai venit acasă și ai îndeplinit scopul suprem. Nu există decât apreciere și recunoștință pentru tot ce ai făcut în fiecare moment petrecut alături de Cleveland Cavaliers. O să fim onorați să putem retrage faimosul tricou #23 CAVS, într-o zi, atunci când va veni vremea… 

 Dan Gilbert

președinte Cleveland Cavaliers”

Vezi mesajul aici

Astfel, această a doua despărțire a lui LeBron James de formația din Cleveland a fost una în termeni mult mai buni decât în urmă cu 8 ani, când James făcea trecerea de la Cavaliers la Heat.

Același Dan Gilbert scria că Lebron James a „dezertat” din Cleveland și garanta că cei de la Cavs vor câștiga un titlu înaintea „auto-intitulatului Rege”.

Anii au trecut însă, atât peste Gilbert cât și peste LeBron James, titlul a venit în 2016 iar acum „Regele” își va juca probabil ultimii ani din carieră în Los Angeles.

De partea cealaltă, dacă în 2010 Cavs rămăsese o echipă devastată, acum cei din Ohio au un lot destul de competitiv, în special pentru Conferința de Est. În formația lui Cleveland au rămas acum All-Star-ul Kevin Love și jucători de rotație buni, precum Rodney Hood, Jordan Clarkson, Larry Nance Jr., George Hill, Tristan Thompson, JR Smith sau Kyle Korver. Totodată, în lotul lui Cavs regăsim și tineri cu potențial, precum Cedi Osman, Ante Zizic sau proaspăt draftat-ul Collin Sexton.

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!