Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mesajul lui Nemanja Petrovic pentru fani: „Vă asigur că vom da tot ce avem mai bun în fiecare meci”

Paul Olar

Paul Olar
05.09.2014

Despărțirea de România i-a lăsat numai regrete lui Nemanja Petrovic, fostul baschetbalist al Concordiei Chiajna. Sârbul a petrecut aproape două stagiuni pe meleagurile noastre și s-a îndrăgostit iremediabil de tricolor. Spre ghinionul acestuia, fundașul nu și-a putut continua cariera în Liga Națională datorită situației financiare a ilfovenilor.

Petrovic a ales, în schimb, banii arabilor, iar șansa i-a surâs încă o dată la finalul verii. BC Timba Timișoara l-a contactat pe ex-iugoslav, care nu a stat pe gânduri și a răspuns afirmativ chemării venite din partea bănățenilor.

Nemanja, ce te-a făcut să alegi BC Timba Timișoara?

În primul rând, Timișoara este aproape de orașul meu natal, Belgrad. În al doilea rând, sunt conștient că oamenii de aici iubesc baschetul. În al treilea rând, mi-am dorit foarte mult să revin în Liga Națională. De asemenea, pentru mine este foarte important să lucrez cu antrenori ce mă pot învăța lucruri noi ca să progresez. Aici îl avem antrenor pe Bogdan Murărescu, ajutat de secundul Zoran Milovic și de preparatorul fizic Stefan Pantelic. Prezența unor astfel de oameni mă determină să cred că am ales corect și că voi avea un sezon pe cinste. 

Te întorci bucuros în România?

Sunt foarte încântat. Am părăsit România cu tristețe, dar știam că voi reveni. Iubesc țara voastră foarte mult și am amintiri plăcute de la Chiajna. Totodată, m-am împrietenit cu multă lume, îmi plac oamenii de aici, la fel ca mâncarea. Vreau să precizez că încerc să învăț și limba cât mai bine. Cum v-am mai spus, România este țara mea.

Ce planuri ai când vine vorba de noul sezon?

Vreau să am evoluții superioare precedentului, pentru ca atunci când mă voi așeza la masă cu oficialii Timbei, să văd pe chipul lor numai satisfacție.

Timba Timișoara are un lot format în mare parte din sportivi ex-iugoslavi. Cât de mult a contat prezența lor în luarea unei decizii?

A contat foarte mult. Baschetbaliștii ex-iugoslavi au aceeași mentalitate și un caracter asemănător. Coechipierii Jozo Brkic și Vedran Nakic sunt jucători grozavi și am început deja să ne cunoaștem. Cred că echipa noastră arată bine în teren, așa că nu văd de ce nu putem rămâne la fel.

La BC Timișoara va activa și Bogdan Stăncuț, fostul tău coleg de la Chiajna. Cum vezi derby-ul orașului?

Bogdan este fratele meu român. Încă nu ne-am întâlnit deoarece el se află în cantonament în Austria. Atunci când ne vedem, vom bea o cafea împreună și vom discuta pe larg despre numeroase subiecte, printre care și Derby-ul Timișoarei. Sunt sigur că va fi un meci grozav ce merită văzut. O să ne facă plăcere să participăm și mie, dar și lui Bogi, așa cum obișnuim să îl alintăm.

Ce mesaj le transmiți fanilor?

Sper să ne susțineți și vă asigur că noi vom da ce avem mai bun în fiecare meci. Vreau ca la final să fiți mândri de noi. Hai Timba!

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!