Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miercurea Ciuc a mizat aproape în exclusivitate pe străini la meciul cu Energia Rovinari

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.10.2012

BC Miercurea Ciuc a pierdut prima partidă disputată pe teren propriu în noua ediție de campionat. Echipa din județul Harghita s-a înclinat în fața Energiei Rovinari, scor 74-81.

Un aspect ce trebuie remarcat se leagă de rotația echipei pregătite de către Laszlofy Botond. Miercurea Ciuc a jucat în șapte oameni la acest meci. De notat că cel de-al 7-lea jucător din echipa harghiteană, Vlad Corpodean, a petrecut doar două minute și 38 secunde pe parchet la confruntarea cu Energia.

Ceilalți șase sunt străinii echipei. Doi dintre ei au bifat câte 40 mjnute de joc, alții doi au petrecut peste 30 minute pe parchet, iar ultimii doi au peste 20 minute bifate în jocul cu Energia.

Corpodean a bifat o recuperare, fără nicio aruncare la coș în timpul petrecut în teren. Rezultă, așadar, că BC Miercurea Ciuc a mizat doar pe jucătorii străini în partida cu formația din județul Gorj.

De cealaltă parte, Energia Rovinari a acordat 40 minute de joc românilor. Practic echipa pregătită de către Slobodan Nikolic a avut în permanență un jucător autohton pe parchet. Este vorba despre Flavius Lăpuște și Viorel Mocanu. Gorjenii au evoluat în opt jucători.

Adrian Roșu, jucător care a evoluat în sezonul precedent la BC Miercurea Ciuc și transferat în această vară la Energia Rovinari, nu a jucat nici de această dată.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!