Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Miercuri se încheie prima fază a sezonului regulat din LNBF, cu patru meciuri programate

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.12.2018

Miercuri, 19 decembrie, este programată etapa a 10-a din grupa valorică A, în cadrul Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele trei partide vor decide configurația finală a clasamentrului acestei grupe. Locurile din clasament vor fi folosite în tabela Berger pentru a se stabili programul din faza a doua. Tot miercuri se dispută și ultimul meci din grupa valorică B, care contează în lupta pentru locul secund.

Ultima zi a primei faze din LNBF este deschisă de meciul care încheie grupa valorică B, de la ora 14:00. CSU CSM Oradea primește vizita celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc. Covăsnencele au câștigat toate cele trei dueluri de până acum în acest sezon, două în cupă și unul în campionat. ACS KSE va termina pe locul 5 în grupa B, indiferent de rezultat. CSU CSM Oradea va totaliza 20 de puncte dacă se impune, cu unul mai mult ca Rapid București și CSM Târgu Mureș. Și în cazul în care bihorencele nu câștigă mâine, tot pe doi ar termina, la egalitate cu cele două echipe, dar cu mai multe puncte în confruntările directe.

Programul ultimei etape din grupa valorică A:     

18:00 CS Universitatea Cluj vs FCC ICIM Arad sala Horia Demian Cluj Detalii
19:00 CSM Satu Mare vs ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe sala LPS Satu Mare Detalii
19:30 CSM Târgoviște vs Olimpia CSU Brașov sala Sporturilor Târgoviște Detalii

Clasamentul grupei valorice A poate suferi modificări importante în funcție de rezultatele din ultima rundă. După ce depunctarea campioanei ACS Sepsi SIC a apărut în clasamentul de pe site-ul federației, alb-verzile au 16 puncte și sunt la egalitate cu urmăritoarea CSM Satu Mare. Duelul dintre finalistele de anul trecut va decide ocupanta primei poziții în grupa valorică A. Această echipă stă în prima etapă din grupa Roșie, în 22 decembrie.

Momentan pe locurile 3 și 4 sunt CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov, cu câte 13 puncte. Câștigătoarea duelului direct va încheia pe locul 3 la finalul primei faze a campionatului, cu 15 puncte. Învinsa va avea 14 puncte și va fi pe 4 sau pe 5, în funcție de ce face FCC ICIM Arad la Cluj. Dacă arădencele se impun pe terenul ultimei clasate, atunci vor ajunge la 14 puncte și vor fi pe 4 la finalul acestei faze, pentru că au rezultatele directe favorabile atât cu dâmbovițencele, cât și cu brașovencele. Dacă Universitatea reușește o surpriză contra arădencelor, atunci învinsa din duelul de la Târgoviște va fi pe 4 și FCC ICIM pe 5. Clujencele vor fi pe a 6-a poziție la final, indiferent de rezultat.

În faza următoare se iau toate punctele obținute de echipe în grupa valorică A. Celor șase formații li se va alătura Phoenix Știința Constanța, care vine din grupa valorică B cu 11 puncte, după ce îi va fi înjumătățit punctajul. „U” poate începe faza a doua la egalitate cu constănțencele sau cu un punct în minus, dacă obțin sau nu miercuri prima victorie în acest sezon. Alb-negrele vor fi în poziția 6 în tabela Berger în orice situație, iar constănțencele vor avea numărul 7. Poziția 8 - stă.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!