Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Paul și-a anunțat retragerea: „Aici o să închei. Rămâi cu bine, baschet”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.07.2017

Mihai Paul și-a anunțat retragerea din activitatea de baschetbalist profesionist într-un interviu acordat site-ului oficial al Steaua CSM EximBank București. Ajuns la 35 de ani, Miță a luat această decizie după ce în ultimul sezon, din postura de căpitan al Stelei, a cucerit titlul de vicecampion națională, după finala dintre U-BT Cluj și Steaua, câștigată de ardeleni cu 3-0 la general. 

„Am decis că îmi voi încheia cariera cu ceva timp înainte să se termine sezonul, însă în primele zile după finala de Liga Națională, am fost prins într-un carusel emoțional. Mi-am dorit extrem de mult să câștig un titlu cu Steaua. Este puțin prea devreme să conștientizez faptul că s-a încheiat un capitol în viața mea. Cu un ochi voi râde, iar cu altul voi plânge. Nu este zi în care să nu văd ce rol imens a avut baschetul în șlefuirea persoanei care sunt azi. Sunt 15 ani de Liga Națională și cam 25 de ani de baschet. După trei operații la genunchi, mii de pastile antiinflamatoare și multe somnifere, niciodată nu este prea devreme. Aici o să închei. Rămâi cu bine, baschet. Rămâi cu bine, Steaua”, a punctat Mihai Paul. Întregul interviu poate fi accesat AICI

Conducătorul de joc a îmbrăcat echipamentul mai multor formații din Liga Națională pe lângă Steaua pe parcursul anilor, începând cu Dinamo București, BC Timișoara, CSU Asesoft Ploiești, BCM U Pitești, CSM București, U-BT Cluj sau CSU Sibiu. Ultimul sezon în roșu și albastru a fost unul extrem de încărcat pentru Miță Paul, care a avut de tras pe trei fronturi, LNBM (finală), Cupa României (semifinală), respectiv o participare în FIBA Europe Cup. Cifrele lui Paul acumulate în sezonul 2016-2017 din România pot fi accesate AICI

În ultimele 9 sezoane petrecute în Liga Națională din România, Mihai Paul a bifat 262 de prezențe pe parchet, timp în care a totalizat cifre de 2352 puncte, 545 recuperări, 713 pase decisive, 224 intercepții și 1968 la eficiență, toate în peste 6600 de minute petrecute pe parchet. Totodată, Paul a avut numeroase selecții în echipa națională a României. 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca walkienumaiu :

    Phoney!!!!
    Dupa atatia ani de pacalit baschetul ii dorim o viata frumoasa in continuare :))

    cu 6 ani în urmă (18.07.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Daca asta a pacalit baschetul, atunci tu ai pacalit cu siguranta participarea la meciurile de baschet. Pentru o cariera cu accidentari grele, la 36 de ani, ca juctaor de pozitie 2, sezonul trecut cred ca a fost cel mai bun conducator de joc roman al campionatului. Rusinos pt cei tineri care bineinteles nu pacalesc baschetul... Oare Gheorghe, Petrisor, Tohazan sau altii cand vor juca la nivelul lui? Ca si clujeani frumos ar fi sa ii multumim in special pt primul sezon cand a fost aici, un sezon mizerabil si extrem de greu in care chiar a ajutat echipa asta.

      Mita in perioada Timisoara, Ploiesti si Cluj primul sezon, juca 1 la 1 cu oricine in campionatul asta, asa ca usurel...

      cu 6 ani în urmă (19.07.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Felicitati, Mita
    E o pierdere pentru baschetul autohton, orice s-ar spune. Doar o precizare. Cred ca numai la noi se poate spune ca a castigat titlul de vicecampion. Exprimarea corecta si logica e ca a pierdut finala. Locul 2 e primul dintre invinsi.

    cu 6 ani în urmă (19.07.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    doar
    ca sa mai echilibrez balanta comentariilor la acest articol...
    Si mie mi a facut Mitza Paul la Cluj impresia unui jucator consumat dar si apatic si fitzos, preocupat mai mult de cum sa si dea parul pe dupa urechi decat cum sa dea o pasa filtranta.
    Poate o fi fost scula in cariera si nu am observat noi, chibitii.
    Anyways, pensionare placuta si sa intre un tanar roman pe teren in locul ramas liber...

    cu 6 ani în urmă (20.07.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Care par dupa urechi mai oameni, ca in primul sezon(2011-2012) avea parul scurt:)). Tot nu e bine, in 2011-2012 e sezonul ala cu Mijovic, cu semifinala pierduta 3-0 in fata Timisoarei, etc...
      A doua sosire a fost cu Bavcevic => sezon irelevant pt toata lumea in afara de Nikolov. Dupa sezonul ala si Djapa sau Barnette erau la aranjat de par.

      cu 6 ani în urmă (20.07.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!