Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Popa, Dan Calancea și Mihai Silvășan au participat la clinicul internațional organizat în Madrid

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
19.05.2015

Adidas Next Generation Tournament și meciurile din cadrul Final Four-ului Euroligii nu au fost singurele evenimente baschetbalistice desfășurate la finele săptămânii precedente la Madrid. În perioada 16-17 mai, Go Fit Arena din capitala Spaniei a fost gazda clinicului anual organizat de Giorgio Gadolfi pentru Euroligă.

Lectorii de anul acesta au fost Terry Porter, ex jucător în NBA la Milwaukee Bucks și actualmente antrenor principal la Phoenix Suns, Igor Kokoskov, antrenor secund în NBA la Orlando Magic și antrenorul principal al naționalei Georgiei la nivel de seniori, Fotis Katsikaris, antrenorul principal al Greciei, Luca Banchi, antrenorul principal al formației EA7 Emportio Armani Milan și Sito Alonso, antrenor principal la Dominion Bilbao.

Evenimentul s-a întins pe toată durata zilei de sâmbătă respectiv duminică până la orele 14:00. Printre temele abordate s-au numărat precum defensiva Pick&Roll cu un singur apărător pe help side, a doua șansă în ofensivă, ofensiva în low post, apărarea pressing pe tot terenul, defensiva Pick&Roll în NBA sau metode de individualizare fundamentală pentru fundași.

Țara noastră a fost reprezentată la acest eveniment de doi tehnicieni la nivel de baschet masculin respectiv unul din Liga Națională de Baschet feminin. Aceștia sunt Mihai Silvășan, recent retras din activitate și antrenor în cadrul clubului U BT Cluj-Napoca, Mihai Popa, antrenorul secund al CS Gaz Metan Mediaș respectiv Dan Calancea, principalul formației Olimpia CSU Brașov.

Stagiile internaționale organizate de Giorgio Gadolfi în perioada Final Four-ului Euroligii sunt mereu o prioritate pentru antrenorii români, care an de an participă la acestea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!