Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Îmi place cum arată echipa în formula aceasta”

David Istrate

David Istrate
22.03.2019

Sâmbătă, 23 martie, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui SCM Timișoara într-un meci ce contează pentru etapa a 8-a din Top 6. Trupa clujeană parcurge o formă foarte bună și este favorită la câștigarea acestui duel dar SCM Timișoara poate produce surpriza.

La conferința de presă organizată înaintea acestui joc, Mihai Silvășan a spus câteva cuvinte despre confruntarea cu SCM Timișoara, fiind surprins de eliminarea acestora din Cupa României.

Un meci greu, ca toate celălalte din Top 6. Ei vin după o înfrângere surprinzătoare în Cupa României cu Dinamo București. Cred că vor avea dorința și mândria necesară să facă un meci bun aici la Cluj. De aceea trebuie să fim foarte pregătiți din toate punctele de vedere. Noi venim după două meciuri în deplasare foarte, foarte bune și riscul să ne relaxăm este destul de mare. Am pus accent pe chestiile astea în zilele trecute la antrenamente și sper eu să nu se întâmple. Noi bineînțeles ne dorim victoria să rămânem în cursă pentru primul loc. Mici șanse există, trebuie să mergem după ele. Ne dorim un joc bun. Ne dorim să continuăm evoluția pe care am avut-o în ultimele două meciuri din deplasare și să mulțumim publicul care va fi la meci. Evident, ne dorim ca victoria să fie de partea noastră.

În mod surprinzător, așa s-a întâmplat. Din câte am citit, ei își doreau să organizeze chiar Final Four-ul însă calculele au fost date peste cap. O surpriză, însă echipa Timișoarei nu a arătat în acel meci cu Dinamo cum a arătat în majoritatea meciurilor din Top 6. Lucrul acesta nu trebuie să ne relaxeze. Cu siguranță ei sunt, într-un fel, cu cuțitul la os, sunt într-o perioadă proastă iar echipele care sunt în astfel de momente oricând pot avea o răbufnire de orgoliu și să facă meciuri bune, să vină aici și să le iasă totul.”

Antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca s-a arătat mulțumit de modul în care elevii săi au jucat în ultimele două etape de la Craiova și Pitești.

Da, cu siguranță. Bineînțeles, am făcut și greșeli însă atitudinea, intensitatea și dorința de victorie pe care am arătat-o sunt cele de care avem nevoie ca să câștigăm. Cum a spus și Jason, avem suficient talent, avem destule arme. Trebuie doar să le punem în folosul echipei și să înțelegem că scopul nostru ca echipă este mult mai important decât scopul unui jucător.

Suntem cu toți acești jucători mari de care vorbeai, Tony, Foulland și Jason. Avem o altă dimensiune, mai ales în apărare. Putem folosi diferite scheme de apărare și nu avem de suferit. Îmi place cum arată echipa în formula aceasta. Nu trebuie să avem foarte mare grijă la faulturile pe care le facem. Avem suficiente soluții și înăuntru și afară. Putem să jucăm un baschet foarte agresiv atât în apărare cât și în atac.”

În continuare, Mihai Silvășan a afirmat că își dorește ca U-BT Cluj-Napoca să găzduiască turneul final al Cupei României, fiind convins că echipa sa poate să se impună pe teren propriu.

Asta vom afla luni, dacă va fi așa. Eu îmi doresc să jucăm acasă, îmi doresc să câștigăm o Cupă a României în fața propriilor suporteri. Într-adevăr în timp s-a creat această idee că echipele gazde nu pot să câștige Cupa României însă noi ne dorim să desființăm această ipoteză și să reușim să păstrăm Cupa la Cluj, evident dacă se va desfășura aici.

Nu prea contează ce a fost în ultimii doi ani, în ultimii trei ani. Pentru noi, pentru grupul acesta de jucători, pentru ce ne dorim noi de la anul ăsta e foarte important ce se va întâmpla în cele două meciuri de la Final Four. Atâta tot. Bineînțeles, poate fi o presiune în plus sau o motivație în plus faptul că noi am reușit să câștigăm Cupa României în ultimii 3 ani. Însă, repet, scopul nostru trebuie să fie acel trofeu care va fi pe masă și sper eu să reușim să ne concentrăm și să îl câștigăm.”

În finalul declarației, tehnicianul lui U-BT Cluj-Napoca a spus câteva cuvinte și despre revenirea lui Sean Barnette, fostul său coechipier, la CSM CSU Oradea.

Nu știu în ce stare fizică se află Sean Barnette, nu știu în ce stare mentală se află Sean Barnette. Au avut ei probabil raționamentul lor din moment ce l-au adus. Probabil se gândesc că îi va ajuta. El avea contract cu ei, era legitimat la ei deci nu au riscat sau nu au făcut foarte mare lucru, pur și simplu l-au adus să se antreneze și probabi vor decide dacă va fi destul de pregătit să joace sau nu în meciurile ce au mai rămas. Oradea și fără Sean Barnette este o echipă puternică acum după transferurile efectuate, una dintre contracandidatele noastre la titlu. Ei sunt campionii en-titre și au o mentalitate de învingători. Repet, cu siguranță sunt o echipă bună și cu Sean și fără Sean.”

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM Timișoara va avea loc sâmbătă, 23 martie, de la ora 18:00 și va fi transmisă în direct pe FRBTV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!