Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan și-a anunțat demisia de funcția de antrenor principal al lui U-BT Cluj

Eduard Popa

Eduard Popa
20.05.2019

Mihai Silvășan și-a anunțat demisia de funcția de antrenor principal al lui U-BT Cluj

mihai silvasan demisie u bt cluj

U-BT Cluj-Napoca a ratat calificarea în finala LNBM, după ce a pierdut meciul 4 contra lui CSM CSU Oradea, scor 91-86. După acest meci, Mihai Silvășan a anunțat prin intermediul site-ului oficial al clubului că își va da demisia din funcția de principal al lui U-BT Cluj.

„Este un final de sezon dezamăgitor. Eu credeam și îmi doream enorm de mult să reușim să câștigăm campionatul. Ne-am luptat în această serie, cel puțin în trei din cele patru meciuri. Din păcate, nu a fost destul. Îmi asum absolut toată responsabilitatea pentru eșecul din acest sezon și pentru ratarea obiectivelor principale. Mă refer aici la campionat și la Cupa României. Prin urmare, îmi voi prezenta demisia din funcția de antrenor principal al echipei. Repet, eu sunt principalul vinovat și nu am absolut nicio problemă să îmi asum eșecul. Vreau să mulțumesc conducerii clubului și sponsorului principal, pentru că mi-a oferit această oportunitate. Mulțumesc staff-ului alături de care am lucrat în acești trei ani. Și mă gândesc aici la toți oamenii care lucrează în această echipă. Le mulțumesc jucătorilor care au fost alături de mine în cele trei sezoane. Le mulțumesc suporterilor pentru susținere în momentele bune și mai puțin bune. Nu în ultimul rând, mulțumesc familiei că a fost alături de mine în tot acest timp”, a spus „Silva”, potrivit u-bt.ro.

O reacție pe această temă a avut și Mircea Cristescu, vicepreședintele lui U-BT:  

„Personal, sunt mândru de omul Mihai Silvășan. A arătat întotdeauna caracter, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Nu pot să îl felicit pentru decizia luată, deoarece ne cunoaștem de foarte mult timp. Suntem împreună de 17 ani și este o durere mare în suflet. Este o durere pentru întreg clubul nostru. Nu pot decât să accept decizia lui. Sunt ferm convins că va fi cu sufletul întotdeauna alături de noi. Iar noi vom fi întotdeauna alături de el. Mie îmi pare rău pentru această decizie, dar nu am ce să fac. O să vedem ce se va întâmpla pe viitor. La ora actuală, trebuie să fim focusați să obținem medaliile de bronz. Vom vedea cum ne vom organiza, pentru că va trebui să ducem finalul de sezon așa cum suntem. Nu cred că va veni nimeni până la următorul meci. O să propun și în consiliul director să ne gândim și să luăm o decizie. Indiferent dacă vrem sau nu vrem, <<the show must go on>>, cum ar spune Queen”.

Mihai Silvășan a fost numit antrenor al lui U-BT Cluj în vara lui 2016. În trei ani el a adunat un titlu, în 2017, și 2 Cupe ale României, în 2017 și 2018, plus două Supercupe. Potrivit statisticii totalbaschet, „Silva” a stat pe banca lui U-BT în 125 de meciuri în LNBM, timp în care a câștigat 96 și a pierdut doar 29.

*foto: Valentin Todea

25 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Jos palaria
    Multumim pentru ce ai facut si ce, zic eu vei mai face pentru club.
    Ma bucur ca ai aratat caracter si barbatie si ti-ai asumat esecul. Mai sunt si altii care trebui sa o facă!

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bafta in continuare
    Silva, cu mai multa rabdare si perseverenta poti ajunge sus
    Sa vedem acum ce primim in locul lui, poate ne bucuram si noi de baschet in urmatorii ani...

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Silva
    Cred ca ai luat decizia corecta. Imi pare rau si sper ca intr-o zi te vei intoarce ... altfel. Imi pare pentru ca ai jucat incepind de la juniori pentru "U". Nu ai parasit aceasta echipa pana cand te-ai retras din cariera de jucator. Ai fost capitanul echipei nationale, cea ce nu este usor. Succes, orice vei face.

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Multumim
    Bafta in continuare capitane.

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Cluj - Silvasan
    In astfel de momente, desi e greu, trebuie sa privesti in ansamblu ce a facut Silvasan pentru Cluj. Spre exemplu, eu ma gandesc la cosurile de 3 puncte, memorabile si decisive in acelasi timp, precum cel din 2015 de la Sibiu, in decisivul din sferturi, care pe mine m-a tinut pe scaun inca vreo 15 minute dupa terminarea meciului pentru ca nu mai aveam puterea sa ma ridic.

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Silvasan
    Un jucător de mare valoare, fidel Clujului, dar care a făcut o mare greșeală cand a acceptat o palarie mult prea mare pentru el.
    Pana la urma aceasta demisie ar putea fi o veste foarte proasta pentru adversarele noastre, pentru ca la bugetul disponibil si în sfârșit cu un antrenor, Clujul ar putea deveni greu de ajuns.

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Renastere usoara si grabnica
      In aceasta nabadaioasa primavara dl. Silvasan a avut parte de socuri majore, profesional si, mai ales, personal. Nu sunt putini cei care, intr-o atare situatie, ar fi doborati definitiv. Nu cred sa fie cazul dansului ptr ca sper ca formatia sa de luptator sa grabeasca vindecarea urmelor lasate de aceste lovituri. Evident, va urma o perioada de introspectie, de cautare, de luare a unor decizii pentru un nou inceput. Sper sa-si regaseasca echilibrul si sa beneficieze de sprijinul necesar pentru acest nou inceput, fie in sport, fie in alt domeniu. Vant din pupa, capitane !

      cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    UBT
    Când pretențiile sunt mari, cineva trebuie să plătească, iar Silvasan a ieșit în față. Îmi aduc aminte că și noi era să facem o mare greșeală, înaintea primului titlu, când am cerut capul lui Achim. Silvasan a obținut foarte mult în acești ani, însă când ratezi titlul 2 ani la rand se uita totul. Ma uit la Sibiu, de 20 ani așteaptă un titlu... As fi mizat pe continuitate, premizele performantei existau, însă nu întotdeauna îți ies calculele. Mi-e greu sa cred ca viitorul antrenor va lua titlul din primul an la Cluj, dar, cine știe, vom trai și vom vedea. Felicitări Cluj, felicitări Silvasan!

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea BVN :

    Respect Silvasan
    Chiar daca pe teren suntem rivali, nu pot decat sa ii doresc bafta in continuare in cariera de antrenor. Pacat ca in aceasta tara sunt atat de putine orase care sustin baschetul, si astfel posibilitatile de sa preiei o altă echipa sunt minime. Bafta!

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    long overdue
    E o decizie corecta, care trebuia luata inca de anul trecut.

    Silvasan nu este si nu a fost antrenor. Poate va fi daca il va pasiona aceasta meserie, dar mai are mult de invatat.

    Imi pare rau, nu ai cum sa nu castigi campionatul daca ai cel mai mare buget, iti poti permite cei mai buni jucatori din RO, iar daca cineva se accidenteaza, se gaseste instant un jucator de aceeasi valoare care sa inlocuiasca jucatorul accidentat.

    Mai mult decat atat, o gramada de jucatori au stagnat sub Silva, cand acestia trebuiau sa creasca. Kuti in primis. Cei care au fost ok (Dykes, Rasic, Moldoveanu daca era ok) sunt jucatori care au o gramada de experienta si stiu sa preia ei jocul cand antrenorul e in pana de idei, sau cand e complet pe dinafara.

    Sper doar ca bugetul pe anul viitor sa ramana cam acelasi ca anul acesta (ca motive ar fi, ca sponsorul sa fie dezamagit) si sa avem un antrenor adevarat. Sunt o gramada, care sigur ar face treaba foarte buna (Sapera, Tojala, etc.)

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Sapera, Tojala
      sper ca nu

      cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      :)
      ... Nini..

      cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ..
      Eu ma astept la un antrenor de genul Zare Markovski.

      Mi-ar placea sa il vad secund pe Rasic. Nu stiu daca si-ar dori asta, dar sincer mi-ar placea sa ramana implicat in cadrul clubului nostru.

      cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Tojala, ala care cand a avut echipa bine facuta l-a ciuruit Silvasan in finala si dupa aia anul trecut l-a umilit Achim? Daca prinde vreo echipa un sezon cum a avut el cu bosorogii de Runkauskas, Jonte si un Zekovic care dadeau de 3 si din afara salii, ma bag si eu sa antrenez ca de un campionat fac...
      Zare Markovski asta nu inteleg cu ce a putut impresiona atata lume ca a venit dupa Tenter care era criticat pt jocul ofensiv execrabil, fara scheme ziceau unii(antrenor roman de doi lei vb aia) si a beneficiat peste noapte si de Watson(pozitie pe car Tenter juca cu Kuti...nici nu o sa mai joace Kuti 1 asa bine in veci), iar rezultatul a fost o nationala care dadea puncte uneori mai putine de cat pe vremea lui Tenter.
      Hai sa mai vedem si baschet la Cluj daca tot am schimbat antrenorul...din Romania singurul care e peste Silvasna e Achim, restul joaca tot un hei rup de asta cu motivatie si atitudine la tot pasul si o minge care circula pe semicerc ca la handbal...daca nu Achim, atunci un sarb da sa joace ca Achim:)

      cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea koala :

    @highflyer
    poate va treziti cu branko cuic principal.

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Multumiri
    si multa bafta la scoala. banuiesc ca te vei apuca serios de o scoala de antrenori sau poate te bagi "calfa " pe linga un nume mare din Europa . Personal te astept peste doi ani, dar cu scoala facuta. Stofa ai, mai ramine sa gasesti un "croitor" care sa te bage in costumul de antrenor.

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss:

      @TitiAcs
      Asta, cu "calfa" la un nume mare din Europa, e o idee de luat în calcul însă, nu știu cum se va aplica, având în vedere ca e coada mare... Pacat ca n-au aplicat-o chiar la Cluj, ca alternativa la alegerea lui Silva ca principal. Ar fi fost de departe, cea mai rațională și constructiva decizie și pentru club, și pentru cariera lui Silva. Dar, na, asa e cu mândria nemăsurata...

      cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Nu ma gindesc
      neaparat la Big 8, dar daca tot ai stabilit niste relatii bune cu Partizan sau PAOK, ar putea profita. Dar asa cum spui trebuie lasata mindria.

      cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Motiv de bucurie ?
    Daca am avea o conducere competenta, atunci demisia lui Silva ar fi super ok . Dar daca suntem sinceri, atunci escul ultimelor doua sezoane se datoreaza in proportii egale antrenorului si conducerii . Ce si cum a facut Silva, stim cu totii, fara discutie merita sa plece, si asa a stat prea mult pt cineva fara nici o experienta in antrenorat . Dar conducerea ? Sa luam ca exemplu doar acest sezon . Nici un inlocuitor pe masura pt Kuti . Apoi Oradea in timpul sezonului ii aduce pe Zekovic, Carter, Markovic si Barnette, iar noi ?! La atata incompetenta, nu m-ar surprinde promovarea lui Cuic ca antrenor principal, sau alta mutare tot asa de " inteleapta ". In concluzie, pana nu vom avea o conducere competenta, BT poate sa bage cati bani vrea in echipa, ca tot nu vom reusi mare lucru !

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Haide sa lamurim
      treaba cu conducerea si sa facem putina istorie. Actualul U-BT este un club PRIVAT, pornit la initiativa lui Cristescu si Tenter la care a aderat mai apoi patronul lui Mobitelco ( Nica ). S-au platit bani lui Vasu ca sa foloseasca simbolul U ( acum se stie sunt asociati cu Clubul de fotbal ). In "gasca" au intrat mai apoi Cuic si Silva. Datorita rezultatelor, dar mai ales CE organizat la Cluj s-a alaturat BT si a iesit Mobitelco. Si atunci pe cine sa tragi la raspundere ? Unde mai pui ca FRB este condusa de gasca pedeseristo-stelista si sa-l inlaturi ( asta daca s-ar putea) pe Cristescu ar fi "sinucidere" curata. Prin FRB se mai invirte din Cluj, doar Viorel Constantinescu ( fost arbitru mediocru), dar el este un singuratic (adica isi urmareste scopul strict personal). Demisia lui Silva este doar un exercitiu de P.R., dar este OK. Acum sa vedem ce se va intimpla si ce viziune au pentru viitor. Amintesc ca pentru Campionatul acesta, au avut "viziunea " cu doar 5 straini plus ajutorarea lui Vlad ( ca n-au renuntat turcii de naivi la el ). Toata lumea stia de acidentare si ca recuperarea va fi de lunga durata ( daca nu imposibila ,pentru baschet la nivel inalt), iar salariul lui implica renuntarea la un strain. Mai apoi toata "constructia" s-a facut dupa buget, nu-mi inchipui ( si unii o pot confirma ) ca nu s-au gindit la Zekovic ( de exemplu).
      P.S. Si la bine si la greu eu o sa-mi platesc in continuare cele 4 abonamente ! Sper sa apara totusi niste sfatuitori mai buni, asta in cazul in care CONDUCEREA ar dori sa accepte sfaturi.

      cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca stef:

      @TitiAcs
      Corect comentariul dvs. Poate ar trebui amintit și faptul că dacă nu era „nebunul” de Mircea Cristescu care să facă rost de bani și să creieze o echipă competitivă, unii nu ar fi avut ce comenta și azi ar fi fost suporterii echipei lui Vasu. Numai cei care au urmărit de la început evoluția acestei echipe cunosc greutățile cu care s-a luptat și pe care le-a depășit Cristescu. Ar trebui să ne gândim și la politica pe care clubul o duce referitor la copii și juniori. Achim spunea că Oradea este cu 10 ani în urmă în acest domeniu. Și ar trebui să se știe că și aceste echipe costă bani și trebuie alocat un buget pe măsură. U-BT la această oră este clubul cel mai performant în acest domeniu din țară. Așa că problema pe care o pun mulți referitoare la ce buget are clubul fără să țină cont și de banii necesari copiilor și juniorilor nu este corectă. Ca vechi suporter mi-am permis să critic atât conducerea tehnică cât și cea administrativă, dar am încercat să țin cont de tot ce s-a făcut în acest club. Referitor la Silvă trebuie să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut ca și jucător pentru club. Sunt sigur că va fi un antrenor bun și va evolua în viitor. L-am înțeles că uneori fiind depășit de cursul jocului nu a putut să ia cele mai bune decizii de redresare a echipei neavând suficientă experiență. Simtomatice au fost căderile în care, practic, echipa dispărea din joc, chiar și în fața unor adversari mai modești valoric. Nu mi-a plăcut și în comentariile mele am spus, modul în care se comporta cu unii jucători și faptul că nu a dat minute și altor jucători tineri să poată crește. Tot timpul am avut emoții ce s-ar fi întâmplat dacă Kuti se accidenta. Oricum Silvă a dat dovadă de caracter și și-a asumat eșecul. Mulțumesc Silvă și mult succes în continuare! Sunt sigur că într-o zi te vei întoarce, asta dacă nu va veni un antrenor cu expierență și tu vei accepta să rămâi în staful tehnic.

      cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca stef:

      scuze
      experiență

      cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ipocrizie
    este numele tau, care il faceai albie de porci dupa fiecare meci pe Silvasan si acum o arzi BFF si paternal.

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    TitiAcs,
    eu nu l-am nominalizat pe Cristescu, cei care se ocupa de conduicerea echipei s-au dovedit a fi incompetenti, cum de altfel ai aratat si tu in cazul lui Moldoveanu si legitimarea numai a 5 straini la inceput de sezon . Apoi, lipsa de inlocuitor pt Kuti si transferurile anemice in timpul sezonului ( eu facand comparatie cu Oradea, care s-a intarit substantial ) . Si cred ca esti de acord cu mine, degeaba schimbi antrenorul, daca nu cooptezi in conducere pe cineva care sa fie in stare sa aduca jucatori valorosi, atat inainte de campionat, cat si in intersezon .

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      vass bela
      imi pare rau daca postarea mea ti-a dat senzatia unei replici. Din contra, este o completare a celor spuse de tine, doar ca am dorit o lamurire a situatiei Clubului U_BT.Iar numele lui Mircea Cristescu nu poate fi deslipit de acest club, fie ca-l nominalizezi fie ca nu. In postarile mele nu am urmarit sa intru in polemici cu nimeni, am postat doar gindurile si parerile mele, iar de multe ori am renuntat sa postez pentru ca nu aveam nimic de adaugat la opini deja aparute si postate de beniamim, vass bela, gyke, ajax, u1919, alexcsu si chiar ale redactorilor TB. Pe viitor voi proceda la fel. Cu cei cu care sunt in total dezacord ( sau covirsitor, inclusiv in maniera de limbaj si/sau prezentare ) nu voi "dialoga" pentru ca este pierdere de timp sa incerci sa schimbi idei cu "fixistii" sau patimasii.













      cu 4 ani în urmă (22.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!