Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Am încercat să fim profesioniști și să ne facem treaba”

David Istrate

David Istrate
20.02.2019

Marți, 19 februarie, U-BT Cluj-Napoca a disputat singura partidă de pregătire din această pauză competițională, reușind să o învingă pe Overseas Basketball Combine cu 95-81. Lipsită de o bună parte din jucătorii de bază, formația din Cluj-Napoca s-a bazat în acest meci atât pe tinerii jucători din lot cât și pe o parte a baschetbaliștilor de la U18.

La finalul jocului, Mihai Silvășan a oferit o scurtă declarație în care a vorbit despre debutul anumitor juniori la echipa mare, despre jocul cu formația americană și despre problemele din lotul trupei clujene.

Da, mulți dintre ei au debutat astăzi la echipa mare. Un meci amical, însă sunt convins că pentru ei a contat. Noi am vrut să facem unele chestii cu jucătorii experimentați și cu jucătorii din rotația de bază. Ne-a ieșit mai mult sau mai puțin, însă am vrut să și folosesc jucătorii tineri. Evident, nu este cea mai fericită perioadă pentru noi din punct de vedere al numărului de jucători pe care îi avem la antrenamente, însă asta este situația: cu jucători de națională, cu jucători accidentați. Se va îmbunătăți cât de curând. Despre rezultatul meciului ce pot să spun? E o echipă ce s-a reunit acum două săptămâni ca să vină în turneul ăsta. Noi am încercat să fim profesioniști și să ne facem treaba și să dau minute să vadă și tinerii jucători ce înseamnă să joci alături de Rasic, alături de Dykes, alături de Easley și de ceilalți jucători experimentați. Ei trebuie să fie flămânzi pentru performanță, trebuie să-și dorească să joace la echipa mare. Noi continuăm să ne pregătim și până în 28 februarie vom mai aduce cel puțin un jucător, dacă nu doi.”

De asemenea, într-un material separat am anunțat faptul că este foarte posibil ca Stanimir Marinov să rateze tot restul sezonului, din cauza unei hernii de disc.

După acest joc, deținătoarea Cupei României se pregătește pentru următoarea etapă din cadrul Ligii Naționale, în care o va întâlni pe rivala BC CSU Sibiu. Derby-ul Transilvaniei va avea loc în 2 martie 2019, în BTarena din Cluj-Napoca. Acea partidă va reprezenta primul joc oficial al lui Daniel Ewing Jr. la trupa sibiană și probabil și al celorlalți străini pe care îi va aduce Clujul.

*foto: u-bt.ro/Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!