Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Am luat decizii proaste și în loc să ne ducem la 15-20 de puncte, i-am lăsat să revină în meci”

Eduard Popa, Mara Mihăilescu

Eduard Popa, Mara Mihăilescu
04.04.2018

silvasan pitesti u bt

U-BT Cluj-Napoca a pierdut în runda a treia a Top 6 LNBM în deplasare, cu BCM U Pitești, scor 78-74.

Antrenorul campioanei, Mihai Silvășan, a comentat înfrângerea cu argeșenii:

„Ne așteptam la un meci greu. Ei și-au dorit foarte mult victoria, fiindcă au pierdut în Top 6 până acum. Din păcate, din nou, când conducem cu un joc bun ne relaxăm, luăm niște decizii proaste, și în loc să ne ducem la 15-20 de puncte, îi lăsăm să revină și s-a schimbat un pic energia jocului. În repriza a doua s-au apărat mult mai agresiv, nu a mai mers traseul mingei cum ne-am dorit. Un meci echilibrat până la final pe care ei l-au câștigat meritat și îi felicit pentru asta.”

Silvășan a comentat și absențele din lotul Piteștiului:

„Cea mai multă parte din meci au jucat cu Agafonov la poziția 4. Am avut aruncări deschise de la poziția 4, Torok care a și reușit să înscrie, Sakic mai puțin, dar ăsta e jocul. Nu poți să marchezi tot timpul. Trebuie să găsești soluții mereu. Niciun meci nu seamănă cu altul. Și noi am jucat cu multe accidentări și de multe ori am jucat mai bine. Nu trebuie să stăm să ne gândim la motivele pentru care am pierdut. Sunt foarte multe partide în Top 6, trebuie să ne gândim la următorul meci.”

„Silva” a comentat și faptul că echipa sa a a avut aproape de două ori mai multe aruncări de 3 puncte (34) decât din spațiul de 3 secunde (19).

„Multe dintre aruncările pe care le-am avut au fost deschise. Ei au închis foarte bine căciula, am reușit să înscriem bine în prima repriză, mai puțin în a doua. Într-adevăr, trebuia să atacăm mai mult coșul, dar ei au stat foarte bine în spațiul de 3 secunde. Nu am avut însă jocul de tranziție din prima repriză și asta pleacă din apărare.”

Tehnicianul clujenilor a vorbit și despre următoarele partide din Top 6 ale echipei sale:

„Urmează trei meciuri foarte importante acasă, cu Oradea, Sibiu și Steaua.  Trei meciuri importante, pe care dorim să le câștigăm. Din păcate nu am reușit să câștigăm în deplasare până acum. La Steaua am jucat prima repriză foarte bine, la fel și la Pitești, dar nu am reușit să ne concentrăm până la final și să câștigăm.”

*foto: u-bt.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    BUGET MARE ....DECIZII PROASTE
    Sa ai un buget aproape identic cu cel al lui Steaua Rosie, si aia sa faca NOUA VICTORII IN EUROLIGA, si pe tine sa te bata Pitestiul fara doi jucatori de baza accidentati nu ai nicio scuza. Mai ales ca vii si dupa alte "GROZAVII" , adica meciuri pierdute fara drept de apel (vezi si cupele europene unde au iesit pe usa din dos). dar se pare ca important este sa avem buget cat mai mare de unde sa dam salarii mai mari ca in LIGA ADRIATICA ca la rezultate om mai vedea noi
    La bugetul Clujului trebuia sa aiba intr-adevar jucatori de baschet in lot si nu caricaturi gen DRUNGHILAS.
    Nici STEAUA nu este departe cu bugetul, si aduce jucatori care se lasasera de baschet.
    Asta este nivelul managementului in Romania.

    cu 5 ani în urmă (04.04.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      .
      Legat de partea cu campionatul ai dreptate. Cat despre Europa Groningen ii in semifinale. Daca aduceam jucatori răsuflați era problema de ce i-am adus pe aia, daca aducem alții iar nu-s buni la ce buget avem. Aici nu doar Silvășan e vinovat. El e vinovat pe partea de mental cum zice el in declarații. Fizic is Ok, dar sa ai atatea puncte si Piteștiul in 5 oameni te executa nu prea mai aince sa zici. Eu cred ca el considera ca aialalti au doar noroc si poate cândva le trece si lor si vine la noi acest noroc bată-l vina

      cu 5 ani în urmă (04.04.2018)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Zvezda
      Are buget de vreo 5 milioane de euro, adica de 3 ori mai mare decat cel al universitatii, comparatia nu poate sa fie facuta

      cu 5 ani în urmă (04.04.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Bugete
      Hai sa incercam sa fim realisti,nu doar sa folosim sabloane:intai de toate,Zvezda a anuntat un buget de 5,5 mil,din care abia a strans 3,motiv pentru care nici nu a mai realizat cele 2-3 transferuri anuntate la inceputul sezonului.Dar chiar si asa,a realizat 9 victorii,impotriva unor echipe cu buget de 3-6 ori mai mare!!!Ca sa continuam cu sarbii,Partizan are de vreo 2 ani un buget de 5-600000 euro,net sub primele 6 clasate la noi,si pe care le-ar invinge fara probleme,dar in cazul sarbilor chestia cu bugetul nu se aplica,nu-i asa?Evident ca bugetul unui club este important si greu de cuantificat procentualcat de mult conteaza in parcursul echipei,dar indiscutabil este departe de a fi ceva axiomatic,as indrazni sa-l apreciez undeva la 51%.Pentru conformitate putem lua toate campionatele puternice ale Europei si vom vedea ca si echipele cu bugete mult peste celelalte competitoare au un numar semnificativ de infrangeri,singura exceptie fiind Panathinaikos,care are un parcurs fara greseala.Q.E.D!

      cu 5 ani în urmă (05.04.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Nu pot
    decît ( folosit corect) să zic : Bună dimineața "soare" ! Ai uitat să spui motivul pentru care Torok (16 puncte pînă în sfertul 4 ) a intrat doar cu 58 secunde înainte de final la 72-76. Cine trebuia să observe că se aruncă într-o dulce veselie de la 3 puncte? In rest, rămîne cum am stabilit, bună dimineața, soare ! Ne-am trezit ?

    cu 5 ani în urmă (04.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    zic sa nu mai fim asa hateri :)
    ca zice bine ce zice in afara faptului ca nu trebuie sa ne gandim de ce am pierdut. EU cred ca trebuie sa vedem fiecare meci pierdut pentru a intelege unde trebuie sa corectam.
    Eu sunt printre cei mai aprigi contestatari a lui Silva dar nu pot sa nu remarc faptul ca, cel putin la nivel declarativ, interpreteaza corect situatiile de joc.
    Sa arunci toata vina pe antrenor iar nu e o treaba corecta sau obiectiva. Nici sistemul nostru de joc nu i grozav pe atac dar cand ai open shots si nu le bagi atunci n-are ce sa-ti faca antrenorul. E o treaba de antrenament si de psihic de joc. Ma uit la Kuti de exemplu cat arunca de 3 si cat baga. Si cand nu baga ce bude ordinare da. Daca as fi in locul lui as sta si as arunca dupa fiecare antrenament de 3 pana n-as mai putea. Na, poate face treaba asta si inca nu se vad rezultatele ;)
    Una peste alta, trebuie sa fim mai concentrati si mai combativi, altfel suntem out din lupta pentru titlu anul asta. Oradea si SB ne mananca cu fulgi cu tot si nu neaparat cu plus de valoare individuala sau colectiva ci cu atitudinea in joc.

    cu 5 ani în urmă (04.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!