Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Am obținut ceea ce ne-am dorit și anume victoria”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.03.2017

U BT Cluj-Napoca a răpus campiona en-titre pe propriu teren, cu scorul de 84-79. În cadrul conferinței de presă, tehnicianul Mihai Silvășan a tras concluziile după ce formația clujeană a obținut al 16-a victorie a sezonului în Liga Națională de Baschet Masculin. Tânărul tehnician al formației din Cluj-Napoca a vorbit despre toate aspectele ale jocului cu CSM CSU Oradea:

„Un meci cu două reprize total diferite. În prima am controlat jocul. Am plimbat mingea foate bine, ne-am creat oportunități ușoare de a marca. Am avut și un procentaj excelent la aruncările de trei puncte. Am început bine și repriza secundă, desprinzându-ne la 20 de puncte.

Apoi, nu știu, ne-am relaxat. Am lăsat jucătorii echipei din Oradea să înscrie și să revină în meci, deși unul dintre scopurile echipei noastre a fost să nu lăsăm adversarul să se dezlănțuie. Se știe foarte bine, cu această sală și cu atleticismul de care Oradea dispune prin revenirea lui Barnette, poate să le dea aripi. Tocmai asta nu am vrut să permitem, însă pe baza unor decizii proaste ale nostre în atac, am oferit gazdelor posibilitatea să revină.

Cred că este cel mai prost meci al nostru din punct de vedere al paselor decisive. Una peste alta eu sunt foarte fericit că am reușit să câștigăm. E îmbucurător că am rămas puternici mental, chiar dacă adversarul a revenit și a fost aproape să ne egaleze. Am obținut ceea ce ne-am dorit și anume victoria.”

Mihai Silvășan a vorbit și despre absența lui Rolland Torok, cel care nu a intrat deloc în partida de la Oradea. Antrenorul a vorbit și despre decizia de a-l folosi pe Kariniauskas în detrimentul lui Adamovic:

„Torok a avut o problemă la stomac. Nu a dormit noaptea trecută, s-a deshidratat și s-a confruntat cu probleme. A fost foarte slăbit azi și am decis că nu va juca pentru a evita o eventuală agravare a situației sale.

Adamovic nu are nimic. A fost strict decizia mea de a juca cu Kariniauskas în calitate de principală variantă la poziția 1. Și-a făcut treaba. El nu este un jucător care marchează foarte mult. Din acest punct de vedere se deosebește de Adamovic. Karinianuskas este un jucător de echipă, care se apără și depune efort în defensivă.

Am resimțit absența lui Torok prin prisma faptului că nu l-am putut folosi pe Barro așa cum mi-am dorit. Eu plănuisem să-i acord peste 30 de minute în acest meci. Acesta e și motivul pentru care am ales să jucăm fără el în meciul anterior, cu Dinamo, o echipă care nu dispune de pivoți foarte masivi. Din cauza problemelor cu faulturile, Barro a jucat doar 16 minute. Acesta este motivul pentru care am fost nevoit să joc cu Vlad Moldoveanu la poziția 5. Nu e poziția lui naturală și implicit nu mai creează la fel de mult spațiu la exterior.”

Antrenorul formației clujene a vorbit și despre avantajul de 21 de puncte irosit de echipa, iar pe final partida putea lua o altă turnură. U BT Cluj-Napoca a mai irosit un astfel de avantaj în partidele cu Phoenix Galați și SCM U Craiova, dar de fiecare dată a reușit să se impună:

„Am reușit să câștigăm toate aceste trei meciuri. Am reușit să câștigăm chiar dacă am avut probleme de concentrare și de luare a deciziilor corect. Mentalitatea mea este de a nu ne opri indiferent cât de mare este diferența. Nu mă interesează diferența de scor, mă interesează să jucăm în același ritm în permanență. Însă de la a spune un lucru și la a-l face este cale lungă. Cu toții suntem oameni, greșim sau ne relaxăm. Însă va trebui să învățăm din aceste experiențe ca atunci când va conta, adică în playoff, să nu mai comitem astfel de erori.”

foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Silva
    Silva e la inceput de drum, are multe de invatat ca sa devina un antrenor foarte bun . Inceputul e promitator, daca va fi modest si muncitor, are toate sansele de a deveni cel mai bun antrenor din Romania . In privinta lui Kariniauskas consider ca are talent, dar cu aducerea lui s-a gresit managerial . Ori il aduceau la inceputul campionatului sa aiba timp de adaptare ( inclusiv mental ), ori trebuia sa fie adus pt ultima parte a campionatului un jucator cu experienta, care sa se adapteze rapid si sa fie si bun suteur, capitol la care cum a zis si Silva, lituanianul sta foarte prost . PS . Datorita inconstantei in joc, cucerirea titlului nu este deja amanetata asa cum scriu majoritatea pe-aici . Sanse reale sunt, dar sa nu uitam multe meciuri pe muchie de cutit ( contrar valorii lotului si investitiilor facute ), ultima, cea cu Muresul, desi si cu Oradea a fost aproape la fel .

    cu 7 ani în urmă (04.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!