Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Am văzut și eu declarația lui Cristi Achim. Sunt 100% de-acord”

David Istrate

David Istrate
26.04.2019

Vineri, 26 aprilie, U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București și-au disputat cel de-al doilea joc din sferturile de finală ale Ligii Naționale. La fel ca primul meci și acest duel a fost foarte echilibrat, fiind câștigat de gazde de-abia pe final cu scorul de 71-68.

Așadar, U-BT Cluj-Napoca duce seria la scorul general de 2-0 și mai are nevoie de o singură victorie pentru a se califica în semifinale. În același timp, Mihai Silvășan recunoaște că și această partidă a fost câștigată destul de greu.

Greu. A fost foarte greu să ne motivăm în acest meci. Nu înțeleg de ce pentru că e un meci de playoff, ar trebui să fim flămânzi după rezultate. Evident, nu a fost așa. Nu spun că nu au vrut, însă starea mentală nu a fost foarte bună la niciunul dintre noi. Prin urmare, niște aruncări deschise nu am reușit să le transformăm. Am terminat meciul cu procentaje foarte slabe. Practic asta a fost și tactica lor: să aglomereze căciula foarte mult și să ne dea aruncările din dribling sau aruncările de trei puncte. Din păcate, nu am reușit să marcăm la procentaje decente. Lucrul bun e că ne-am bătut la recuperare, am avut, cred, cu 17 recuperări mai mult decât ei. Două tip-in-uri ale lui Tony Easley care ne-au ținut în joc și nu i-au lăsat să se distanțeze. Per total, putem zice că scorul contează, e 2-0, victoria e victorie. Trebuie însă să ne uităm bine în oglinzi, să ne analizăm și să vedem dacă suntem suficient de flămânzi ca să putem să ne atingem obiectivul, acela este de câștigarea campionatului.”

Cel mai bun marcator al clujenilor a fost pivotul Nana Foulland, ce a reușit 20 de puncte, 6 recuperări și 2 intercepții. Întrebat despre acest aspect, antrenorul studenților a declarat că se bucură pentru evoluțiile foarte bune ale celor trei oameni mari de care dispune U-BT.

Mă bucur că oamenii noștri mari și-au făcut treaba în ambele meciuri. Și aici mă refer la meciul foarte bun de alaltăieri a lui Jason, meciul foarte bun de azi al lui Foulland, meciul bun la recuperare pe care l-am avut și alaltăieri și azi. Și-au făcut treaba. Important e că avem soluții acolo sub panou și trebuie să găsim modalități să le dăm mai multe mingi.”

La finalul conferinței de presă, Mihai Silvășan a abordat o temă deschisă joi, 25 aprilie, de către Cristian Achim, antrenorul lui CSM CSU Oradea. După victoria dificilă obținută în fața lui BCM U Pitești, scor 81-77, acesta declara că nu i se pare normal ca playoff-ul Ligii Naționale să debuteze la așa scurt timp după terminarea Final Four-ului Cupei României. Silvășan i-a dat dreptate omologului său de la Oradea, susținând că într-adevăr perioada este cam scurtă și că România este aproape singura țară europeană în care se întâmplă acest lucru.

Se poate. Am văzut și eu declarația lui Cristi Achim de ieri de după meciul Oradiei. Sunt 100% de-acord cu ce-a spus. Cred că suntem singura țară din Europa care avem playoff-ul la 4 sau 5 zile imediat după Final Four-ul Cupei României. Evident, un Final Four este un turneu cu un trofeu pe masă, încărcătura mentală este extrem de mare, dezamăgirea este extrem de mare pentru echipele care pierd, euforia este extrem de mare pentru echipa care câștigă. Foarte greu să reintri într-un tonus mental bun la 4 zile distanță. Cred eu că trebuie analizată această situație și găsit soluții. Într-o fereastră în luna februarie unde toate țările din Europa joacă pusă, cum a fost de fapt anul trecut Cupa României. Însă, asta este situația. Trebuie să ne adaptăm și să mergem mai departe.”

În urma acestei confruntări, seria se mută la București acolo unde formația antrenată de Sașa Ocokoljic este nevoită să învingă pentru a mai rămâne în lupta pentru semifinale. Meciul trei va avea loc miercuri, 1 mai, de la ora 18:45.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Silva
    No, Silva, Achim are misiune grea cu Pitestiul, noi singuri ne-am facut-o grea cu Steaua, ii rusinos ce jucam.

    cu 4 ani în urmă (26.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Ca la fotbal,
    vine Lobont la U, care n-a mai antrenat nici o echipa, nici macar de copii, si face praf echipa, care trebuia sa promoveze lejer in anul sarbatoririi centenarului . La fel si Silva, n-a antrenat de loc, vine direct la prima echipa, obtine ceva rezultate datorita unor realizari individuale, dar pe ansamblu isi bate joc de echipa . Exista totusi o diferenta intre cei doi, Lobont macar e sincer si afirma ca pt el perioada petrecuta la U cat o fi ea, inseamna acumularea de experienta . Pai asa si este, pe banii patronilor, Sabau si Cristescu pun antrenori care sa invete meserie la U, nu conteaza ca asta duce la nerealizarea unor obiective nu marete, ci decente, tinand cont de conditiile pe care le au cele doua sectii sportive . Rusine !!!

    cu 4 ani în urmă (27.04.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    Silva, tine-i fără mâncare pana la meciul 3, sa fie flamanzi de adevărat, dacă numai asta ar fi problema :)!

    cu 4 ani în urmă (27.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!