Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Avem jucători care au dus greul până acum, așa că nu trebuie să îi blamăm dacă au un meci mai slab”

Paul Olar

Paul Olar
15.01.2017

U-Banca Transilvania a reușit să se impună în Derby-ul Ardealului de sâmbătă, cu CSU Sibiu. Încleștarea s-a încheiat la scorul de 91-80. Autor a 29 de puncte, Max Pustozvonov a reprezentat principala armă a învingătorilor. De asemenea, la clujeni a revenit Vlad Moldoveanu, după o perioadă îndelungată de recuperare. Despre aceste aspecte, precum și despre atmosfera derby-ului a vorbit Mihai Silvășan, la finalul disputei. 

Mihai, ați obținut o victorie împotriva Sibiului. Ce ne poți spune despre acest meci?

Este o victorie muncită, mă bucur că am reușit să o obținem, în special că veneam după un meci pierdut în cupele europene. Din punctul meu de vedere, nu trebuia să pierdem miercuri, cu Alba Fehervar. Eram puțin cu moralul la pământ, însă avem jucători cu mare experiență care au înțeles ce înseamnă un meci de campionat cu Sibiul și au reușit să se motiveze. Am fost tari din punct de vedere mental chiar și în sfertul trei, când ei au reușit cu pivoții lor aruncări grele de trei puncte. Mă refer în special la reușitele lui Chris Cooper. Am stat tari și până la urmă ei au cedat. Îi felicit pentru meciul bun și parcursul bun din campionat, dar noi ne vedem de drumul nostru și mergem mai departe. Abordăm fiecare partidă la victorie.

Max Pustozvonov are evoluții din ce în ce mai consistente. Ce ne poți spune despre progresul lui și despre felul cum a evoluat în seara aceasta?

La el era o chestie mentală peste care a trecut. În ultimele meciuri are evoluții foarte bune. Acum nu trebuie să ne așteptăm de la el să dea 29 de puncte, 25 sau 20. Trebuie să ne așteptăm de la el să fie un jucător periculos de la trei puncte și un bun apărător. Se încadrează bine în echipa noastră.

Cum apreciezi revenirea lui Vlad Moldoveanu?

Își dorea foarte mult să intre. Eu am mai spus că el este ok din punct de vedere fizic. A lucrat mult din punct de vedere fizic, dar nu putea să facă aruncări, datorită problemei la umăr. S-a văzut că a fost ok fizic, a jucat un număr mare de minute și s-a descurcat bine.

Te-ai simțit avantajat în timpul meciului de faptul că sibienii au o rotație scurtă, iar Bogdan Popescu s-a confruntat cu problema greșelilor personale?

Acesta a fost unul dintre scopurile noastre, să îl atacăm pe Bogdan Popescu. Știam că fără el le va fi foarte greu sibienilor. Chiar dacă nu a făcut al cincelea fault repede, în apărare nu a dat întotdeauna totul, tocmai din acest motiv, să nu fie eliminat. Nu am statistica să văd fiecare distribuție pe minute, însă și noi am jucat cam în opt oameni, cu unul în plus să ne ajute. Acum că a revenit Vlad și când se va întoarce și Kuti sper să avem o rotație mai lungă și să putem să mai odihnim jucătorii care au dus greul. Ei s-au descurcat foarte bine și nu trebuie să îi blamăm când au un meci mai slab. Sunt oameni, au uneori zile proaste, alteori zile bune, și e importat că echipa se simte bine, că atmosfera este excelentă.

Atmosfera cum ți s-a părut?

Mulțumesc publicului din seara asta, care ne-a susținut permanent. A fost o atmosferă foarte frumoasă și cred că și ei ne-au ajutat într-un procent foarte mare să câștigăm partida. 

Îi veți întâlni pe sibieni și la turneul final al Cupei României. Ei spun că au avut ghinion la tragerea la sorți, fiind nevoiți să joace cu voi. Tu ești mulțumit de adversar?

Se mai pot întâmpla multe până atunci. Nu pot să spun că îi doream. Ei joacă acasă, într-o atmosferă care contează foarte mult. Cred că acest lucru îi va motiva suplimentar pe băieții noștri și vor fi foarte concentrați la ora jocului. Să nu uităm că în Cupa României se joacă cu doi români în teren, deci va fi un meci total diferit.

Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu csv :

    Liniste
    Este clar ca Silvasan nu are sustinerea "deschisa" a clujenilor. Pare a fi asteptat "la cotitura". Sa nu-i recunosti merite unui simbol "U" ....dupa rezultate extraordinare. El nu are niciun merit? Doar BT conteaza.?Cine a fost la meci a vazut cum a fost rasplatit Dan Fleseriu. Asta e familia CSU. Ceea ce se pare ca voi ati pierdut / doar banul mai conteaza.,....si sunteti frustrati cand ....careU?

    cu 7 ani în urmă (15.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Silva
      Eu cred ca peste tot sunt oameni si oameni. Am vazut si comentarii de la suporteri sibieni care erau suparati ca Fleșeriu nu aduce ceva întăriri. Asa sunt si unii fani la Cluj nu poate un antrenor sa ii multumeasca pe toti. Dar cred ca majoritatea este foarte multumita de el având 22 de victorii in 29 de meciul anul asta. Plus ca e normal fiind un antrenor in primul lui an. Dar te asigur Silva rămâne legenda lui U.

      cu 7 ani în urmă (15.01.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      @csv, asta de unde ai mai scos-o?

      cu 7 ani în urmă (15.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Cred ca Silvasna e destul de apreciat si trebuie sa recunosc si eu care am foarte sceptic ca acest staff cu cei 3 ma uimeste in acest sezon, ca mai sunt pe aici cativa care au treab aba cu Jucna, ba cu antrenorul, ba cu lotul, ba cu U vs MU...asta e cu totul altceva. Acuma nu putem sa spunem ca SIlvasna nu a fost vreodata apreciat la CLuj...sau nu putems a zicme ca vreun fost jucator nu a fost respectat. Gandeste-te ce inseamna un joc ca anul trecut si nimeni, dar absolut nimeni in sala nu a zis o data demisia bai Marcel...

      cu 7 ani în urmă (15.01.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!