Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Dacă vrem să câștigăm campionatul, jocul nostru trebuie să fie mult mai bun, cel puțin din punct de vedere defensiv”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.03.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a câștigat la mare luptă meciul din ultima etapă a sezonului regulat cu BC SCM Timișoara, scor final 93-91. Odată cu acest succes, băieții lui Silvășan și-au betonat cel puțin locul 2 în clasament, reușind să egaleze pe liderul BC CSU Sibiu în clasament. 

Chiar dacă echipa sa a ieșit învingătoare din acest duel, antrenorul Clujului nu este pe deplin mulțumit, în special de prestația defensivă a elevilor săi, care au încasat 91 de puncte în meci, dintre care 50 doar până la pauză. 

„A fost un meci foarte dificil, mai ales din punct de vedere defensiv. Ofensiv a fost bine, am avut 93 de puncte marcate, însă această echipă se poate apăra mult mai bine de atât, am demonstrat-o de atâtea ori, însă de multe ori nu am avut intensitatea necesară. Din nou, mă bucur că jucătorii au dat dovadă de caracter, s-au luptat și am reușit să câștigăm, ceea ce până la urmă e foarte important. Însă, dacă vrem să avem un parcurs cât mai bun și să câștigăm campionatul, jocul trebuie să fie mult mai bun, cel puțin din punct de vedere defensiv. Cu siguranță, începutul nostru nu a fost unul bun, am luat până la pauză 50 de puncte, ceea ce e enorm! La fiecare atac, ei reușeau să înscrie, am discutat cu băieții la pauză despre asta și, deși nici în repriza a doua nu a fost perfect, a fost mai bine. Avem un campionat cu echipe bune, în care patru sau cinci pot emite pretenții la titlu, echipele din Top 6 au loturi valoroase, jucători valoroși ca individualități și pot emite pretenții”, a concluzionat Mihai Silvășan la finalul partidei cu Timișoara, citat de site-ul oficial al campioanei en-titre. 

U-BT Cluj și BC SCM Timișoara s-au întâlnit de 3 ori până acum în acest sezon competițional, de 2 ori în campionat și o dată în semifinala Cupei României, toate cele 3 jocuri fiind adjudecate de gruparea ardeleană. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!