Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „E foarte multă emoție în aceste meciuri cu Sibiul”

David Istrate

David Istrate
10.04.2018

 mihai silvasan u bt cluj csu sibiu

În etapa cu numărul 5 din Top 6, U-BT Cluj-Napoca primește vizita rivalei CSU Sibiu, într-o partidă care poate fi decisivă din punct de vedere al clasamentului. Oaspeții au reușit să îi învingă pe „studenți” de două ori în acest sezon, prin urmare clujenii caută să obțină revanșa în fața propriilor fani.

La conferința de presă ce a avut loc în 10 aprilie, tehnicianul gazdelor, Mihai Silvășan, a vorbit despre importanța unei victorii în această confruntare și a analizat pe scurt jocul adversarilor.

„E foarte multă emoție în aceste meciuri cu Sibiul, mai mult din partea fanilor. Ne așteptăm la un meci foarte intens din toate punctele de vedere, este o echipă bună, nu degeaba sunt pe locul 1 în clasament în acest moment. Sunt foarte atletici, joacă foarte intens, un baschet rapid, pe tranziție de multe ori, greu de contracarat. Însă și noi suntem o echipă bună, vrem să ne găsim constanța. Nu mai e foarte mult timp până începe Play-off-ul și vrem să legăm niște meciuri bune și, de ce nu, să terminăm pe primul loc după această fază a campionatului: 1-6. Pentru a reuși asta, trebuie să învingem Sibiul și aici, dar și la ei acasă, asta ne dorim. Ne-au bătut de două ori în acest sezon, în primul meci, la ei, deși au avut foarte mulți accidentați au reușit să ne învingă, la noi acasă ne-au bătut fără drept de apel, la 16 puncte diferență. Pentru jucătorii mei este și un meci de mândrie, vor să demonstreze că au valoare și că sunt mai buni decât echipa din Sibiu, că merită primul loc. Cele două înfrângeri cu Sibiul din acest campionat au fost cel mai greu de digerat și cred că și sentimentul de derby, de o continuă încleștare de-a lungul timpului, cu meciuri de Play-off senzaționale, mă face să trăiesc puțin diferit acest meci”, conform site-ului oficial al clubului clujean.

În acest moment, CSU Sibiu este liderul campionatului, cu 47 de puncte, în timp ce U-BT Cluj-Napoca ocupă poziția a doua, cu 46 de puncte. Astfel, în urma unui succes favorabil al gazdelor, cele două echipe ar avea același număr de puncte.

Derby-ul Transilvaniei se joacă miercuri 11 aprilie, de la ora 19:00, în direct la FRBTV.

*foto: sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cj Sb
    Mă aștept la un meci în care clujenii sa rupă terenul pentru ca au o mulțime de motive (de la o mare rușine de dres după meciurile din sezon pana la apropierea de locul 1 înainte de playoff) în timp ce probabil sibienii vor juca normal, poate chiar sa se menajeze pentru meciurile următoare. N-as crede sincer ca mor ei după locul 1. Și locul 2 înainte de playoff este o mare realizare pentru o echipa frumoasa, inimoasa, dar cu posibilități financiare mult sub locul ocupat (bravo lor pentru evoluția de pana acum!).

    cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      teoretic ai dreptate
      Practic insa, raman de vazut mai multe lucruri: daca clujenii sunt in stare intradevar sa rupa terenul (eu unul nu sunt foarte convins dupa ce am vazut sezonul asta) si doi, toata echipa Sibiului vrea locul 1 anul asta, pentru ca toti au realizat ca daca exista vreo sansa de a lua campionatul, atunci anul asta chiar este posibil, la cum s-au aliniat astrele. Deci sa te astepti la o partida pe viata si pe moarte, pentru ca o victorie azi clarifica 80% locul 1 la sfarsit de Top 6.

      cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    gyke
    A cui victorie ar clarifica locul 1 la sfarsitul Top 6 ?

    cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      😉
      Take a wild guess...

      cu 6 ani în urmă (11.04.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ambele echipe
    vor fi 100% pt a castiga meciul. Noi pt ca nu avem cum sa nu fim altfel avand in vedere ca e meci acasa si tintim locul 1 iar SB cred ca vrea sa mentina cat de mult mentalitatea de invingator, sa nu lase nici un moment garda jos. In plus, pt SB avantajul terenului propriu pana intr-o eventuala finala este unul enorm deci nu vad de ce ar juca mai relax cand poti sa si betoneze locul 1 si sa joace pana la finalul sezonului meciurile decisive acasa.

    cu 6 ani în urmă (11.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!