Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „E mai important din punct de vedere al mândriei celor două echipe”

David Istrate

David Istrate
06.04.2019

La fel ca anul trecut, lupta pentru prima poziție a clasamentului a fost disputată între BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca. De această dată, formație pregătită de Dan Fleșeriu este sigură de faptul că va termina sezonul regulat pe primul loc, indiferent de rezultatul confruntării cu rivala din Cluj-Napoca.

Pentru a mai avea șanse la câștigarea sezonului regulat, U-BT Cluj-Napoca ar fi trebuit să se impună la Oradea, împotriva celei mai în formă echipe a momentului. Trupa condusă de Mihai Silvășan a pierdut cu scorul de 75-63 și astfel va termina pe poziția secundă.

La conferința de presă organizată înainte de derbiul cu BC CSU Sibiu, Mihai Silvășan a explicat motivele înfrângerii de la Oradea, un joc în care elevii săi au comis multe greșeli. De altfel, antrenorul clujean nu s-a putut baza în acel meci pe Tony Easley, sportiv ce a fost nevoit să se întoarcă de urgență la Cluj-Napoca pentru a asista la nașterea primului său fiu. În declarația sa, Silvășan a vorbit și despre acest aspect, spunând că întreaga echipă este fericită pentru acest eveniment.

Ne bucurăm pentru evenimentul fericit din viața lui Tony. Totul este ok, el e foarte, foarte bucuros pentru nașterea primului său fiu. A și dat o bere băieților după unul din antrenamente. E un eveniment important în viața fiecărui om și nu puteam să nu-l lăsăm să plece. Despre meciul cu Oradea, acum la rece după ce l-am văzut și l-am analizat, am fost în joc o bună parte a timpului. Din păcate, singuri ne-am privat de șansa de a ne lupta pentru victorie. Am reușit în finalul sfertului trei, când mai erau patru minute, să facem 5 turnoveruri consecutive, adică 5 faze consecutive în care am dat mingea adversarilor și care s-au transformat în atacuri și puncte de cele mai multe ori. După care, iarăși ne-am luptat să revenim însă când eram acolo la 4 puncte, din nou am reușit performanța să mai facem 2 turnoveruri și nu am mai putut fi în joc. Dacă ne uităm la statistici, în sfertul 3 și sfertul 4 am făcut 14 turnoveruri ceea ce este mult pentru un meci întreg dapăi pentru două sferturi decisive pentru a câștiga meciul. Însă, una peste alta, a fost cu siguranță un meci prost din care trebuie să învățăm și sperăm noi, la următorul meci pe care îl vom avea cu ei, cel din semifinalele Cupei României, să fim mai pregătiți.”

În continuare, tehnicianul lui U-BT Cluj-Napoca a fost întrebat dacă o astfel de înfrângere poate fi benefică pentru echipă în contextul în care vine după câteva victorii consecutive.

Cu siguranță o astfel de înfrângere te aduce cu picioarele pe pământ. Noi chiar venim după o perioadă bună cu 3 meciuri bune spre foarte bune din partea noastră. O astfel de înfrângere cu una dintre contracandidatele noastre la titlul de campioană poate fi și benefică din acest punct de vedere. Din nou ni s-a demonstrat că nu este suficient să intrăm pe teren ci trebuie efortul să fim concentrați, trebuie să respectăm planul tactic, trebuie să fim o echipă în teren, în primul rând, și doar lucrurile astea mici ne vor aduce victoria. Mai ales în zilele în care lucrurile nu merg foarte bine din punct de vedere al atacului sau din punct de vedere al apărării. Despre apărare, la Oradea, nu pot să mă plâng. Chiar a fost bună în mare parte a meciului, am primit 75 de puncte doar dintre care foarte multe după turnoverurile noastre. Au fost puncte ușoare pe contraatac. Deci apărarea nu a fost problema dar cu siguranță atacul și turnoverurile despre care vorbeam au fost principala problemă.”

Mihai Silvășan a vorbit și despre confruntarea cu BC CSU Sibiu, care nu mai are nicio miză din punct de vedere al clasamentului. În același timp, antrenorul în vârstă de 34 de ani este convins că ambele tabere își vor dori victoria.

Nu are absolut nicio relevanță din punct de vedere al clasamentului. E mai important din punct de vedere al mândriei celor două echipe. Cu siguranță, ambele echipe vor dori să câștige, suporterii ambelor echipe vor dori ca echipele lor favorite să învingă. Doar din punctul ăsta de vedere e un meci important. În rest, fiecare își face calculele și pregătește ce își dorește pentru următorul meci important care va fi semifinala Cupei.” 

La final, Silvășan și-a spus părerea și despre All Star Game-ul ce va fi organizat la Cluj-Napoca și care are un format diferit în acest an. Fostul căpitan al lui U-BT Cluj-Napoca se arată îngrijorat de faptul că disputarea acestui joc cu doar patru zile înainte de playoff ar putea avea un efect asupra modului în care sportivii vor evolua în „meciul stelelor”. 

După formatul din NBA, evident. E un lucru nou, cred eu că e benefic, e mai dinamic puțin. Se schimbă ceva. Din păcate, All Star Game-ul va fi cu doar 4 zile înainte de primul meci din playoff și nu știu câți din jucători își vor da viața pe teren pentru a câștiga acel meci. Însă pentru fani, pentru show, sper eu să iasă bine și să fie cât de cât competitiv.”

Derbiul Ardealului are loc duminică, 7 aprilie, de la ora 19:30, în Sala Transilvania din Sibiu și este transmis în direct de Digisport.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!