Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Echipa asta are cu siguranță potențial să câștige campionatul”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.04.2018

U BT Cluj-Napoca a suferit al doilea eșec consecutiv în Liga Națională de Baschet Masculin. Campioana în exercițiu a pierdut de această pe terenul lui BC SCM Timișoara, cu scorul de 83-79.

La finalul partidei, antrenorul Mihai Silvășan a vorbit despre înfrângerea de pe Bega și s-a declarat nemulțumit de felul cum echipa lui a început ultimele două jocuri:

„În primul rând felicitări echipei gazdă. Au început mai bine. Au controlat în mare măsură jocul, chiar dacă la un moment dat am reușit să egalăm în finalul sfertului patru. Nu vreau să vorbesc foarte mult despre detaliile acestui meci. Victorie meritată pentru Timișoara. Noi avem problemele noastre, pe care sunte conentrați toți să le rezolvăm. A apărut o oboseală mentală, fizică, din care trebuie să ieșim. Și trebuie să ieșim împreună. Asta este cel mai important, pentru că echipa asta are cu siguranță potențial să câștige campionatul. Este o perioadă grea. Însă toată lumea muncește în direcția asta, să reușim să câștigăm următoarele trei meciuri. Să fim mai puternici, să nu mai avem începuturile de meci cum le-am avut în ultimele două, cel cu Steaua și cel de astăzi.”

Tehnicianul clujenilor a vorbit și despre problemele cu care se confruntă în acest moment jucătorii săi:

„Probabil că s-a acumulat oboseală menatală, e normal. Probabil și fizică pentru că au fost foarte multe meciuri. Însă asta face din sport. Vreau să fie foarte, foarte clar, asta nu este o scuză. Nu caut scuze și nu voi căuta în direcția asta scuze. Asta e realitatea. Cu asta trebuie să lucrăm și peste asta trebuie să trecem. E o problemă a echipelor care joacă în cupele europene, multe meciuri. Ne-am asumat chestia asta și o să trecem peste ea.”

După meciul cu BC SCM Timișoara în vestiarul lui U BT Cluj-Napoca a avut loc ședință care a ținut destul de mult. Mihai Silvășan a vorbit și despre ceea ce le-a comunicat elevilor săi:

„Am stat acolo aproape o oră. Nu pot să vă reproduc toată discuția. Am avut o discuție ca între bărbați. Este normal. E o situație care nu ne place. Trebuie să fim bărbați. Să ne privim în ochi, să ne spunem adevărul și să găsim soluții. Doar împreună putem ieși din situația asta și să putem avea succesul pe care ni-l dorim cu toții. De la a vrea și până la a arată și executa asta pe teren e o cale lungă. Trebuie să reajungem acolo pentru că au fost momente în care am arătat bine ți am arătat dorință de lută. Însă trebuie să fim constanți. Mai ales acum când mai sunt 3 meciuri până la play-off și orice înfrângere poate conta foarte mult.”

foto: Andreea Vlase

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    Cj
    Deci cupele europene is de vina ca jucam ca cizmele. Bine de stiut :))

    cu 6 ani în urmă (18.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Meșterul e colosal...
    Dacă nu era Silvă, habar n-aveam că am potențial să devin următorul Papă. Acum m-am liniștit... Cînd începe Campionatul viitor ?

    cu 6 ani în urmă (18.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Era să uit
      Știe cineva un Campionat ( de baschet ) care se cîștigă cu 50 % procentaj la aruncări de 2p și 20% ( hai 25%) la 3 p ? Nu de alta dar poate avem timp să ne mutăm acolo ! Please, să nu fie Costa Rica ... :))

      cu 6 ani în urmă (18.04.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    :)))
    nu avem bani, nu avem romani, nu avem rotatie , suntem obositi, dar avem antrenor:))))

    cu 6 ani în urmă (18.04.2018) Raspunde
  • Virjil :

    Echipa
    Echipa asta n are nici o sansa sa treaca de semifinale

    cu 6 ani în urmă (19.04.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    No offense
    ... dar cred că Silva are dreptate aici, echipa asta are potențial să câștige campionatul, singurul semn de întrebare este dacă are el potențial să o conducă spre titlu.

    cu 6 ani în urmă (19.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!