Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Este o provocare să acord minute tuturor jucătorilor, însă mă bucur că am această provocare”

Paul Olar

Paul Olar
05.02.2017

U-Banca Transilvania continuă parcursul excelent din Liga Națională. Ardelenii au trecut sâmbătă seara de Phoenix Galați, scor 95-66, iar rezultatul l-a mulțumit pe Mihai Silvășan.

Mihai, cum ai descrie disputa cu Phoenix?

A fost un meci care s-a dovedit a fi destul de ușor pentru noi. Am început prost, nu am fost concentrați și Galațiul a avut 10-0. Din păcate, nu putem doar intra în teren și toată lumea să se tragă din fața noastră. Toată lumea încearcă să joace bine împotriva noastră, asta încercam să le spun și băieților. Ne-am revenit, am înțeles ce trebuie să facem. Am avut focusul necesar, intensitatea necesară și mă bucur că am reușit să introduc și jucătorii noi sau cei care au revenit după o accidentare. Mă refer aici la Nandor Kuti. Toți jucătorii și-au făcut treaba foarte bine.

Al doilea meci pentru Vaidas Kariniauskas la Cluj-Napoca. Cum ți se pare până acum?

Eu știu pentru ce l-am luat, exact pentru asta. El trebuie să organizeze jocul și să creeze pentru ceilalți. Este un conducător de joc înalt, îl putem folosi pe mai multe posturi. Se poate apăra foarte bine și cred că este un plus mare pentru noi. Nu puteam să riscăm să ajungem în februarie, când se încheie perioada de transferuri, și să avem probleme din cauza accidentărilor. Mă bucur, sper să se integreze cât mai repede și să ne ajute.

Este o provocare să acorzi minute la atâția baschetbaliști cu potențial?

Este o provocare, însă mă bucur că am posibilitatea să accept provocarea asta. Este simplu să ai 7 jucători și să îi rotești, dar situația devine mai dificilă când 11 baschetbaliști vor să joace și trebuie să îi folosești. Nu cred că asta este o problemă la noi, jucătorii înțeleg ce obiectiv avem. Cu toții dau ce au mai bun să ajute echipa. Dacă vom obține trofee, toată lumea va avea de câștigat!

Cum ți se par rezultatele din ultimele etape? Dinamo a învins Steaua, iar sâmbătă a trecut și de Oradea...

Sunt rezultate surprinzătoare. Nu mă așteptam ca Dinamo să bată pe Oradea, dar eu trebuie să mă gândesc doar la jocul nostru. Ne așteaptă o perioadă dificilă, vom merge la Oradea, apoi la Sibiu, la turneul final al Cupei României. Trebuie să abordăm cum trebuie aceste meciuri, așa că ne vom gândi doar în această direcție. 

*Foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!