Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Eu îmi doresc să câștig toate jocurile, deci mă voi bucura și dacă jucăm prost și câștigăm tot”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.10.2017

U-BT Cluj-Napoca și BCM U Pitești au deschis noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, într-un meci câștigat în cele din urmă fără drept de apel de către clujeni, la 27 de puncte diferență, scor final 85-58. Mihai Silvășan, antrenorul grupării ardelene, a vorbit pe larg despre mai multe aspecte ale jocului cu trupa din Trivale, respectiv despre obiectivele echipei din acest an. 

„Nu am jucat cu o echipă slabă, nu aveam cum să ne distanțăm încă din primul sfert. Ce e important, chiar dacă nu am avut o evoluție foarte reușită din punct de vedere ofensiv, defensiv ne-am făcut bine treaba și am reușit să ținem o echipă cu scoreri foarte buni, precum Piteștiul, la 58 de puncte. Lucrul acesta mă bucură foarte mult și sper să continuăm în aceași manieră cu apărarea. La început, s-au simțit probabil și emoțiile, a fost primul meci acasă în campionat, toată lumea vrea să începem cu dreptul. Am început cu dreptul, însă este doar un mic pas înspre îndeplinirea obiectivelor noastre. Eu, cum am spus și anul trecut, nu mă pot bucura decât la sfârșit, până atunci muncim, vedem ce e de corectat și de făcut și ne bucurăm dacă e cazul la final. Cu siguranță, echipa are potențial, poate să joace la un nivel foarte ridicat, muncim în direcția asta și jucătorii sunt foarte pozitivi în privința muncii lor.

Eu îmi doresc să câștig toate jocurile, deci mă voi bucura și dacă jucăm prost și câștigăm tot, însă, desigur, pentru public și pentru toată lumea un baschet de calitate din punct de vedere ofensiv atrage și ne dorim să jucăm și noi un astfel de baschet. Cred că în anumite momente am reușit acest lucru, baschet în viteză, pe tranziție, dar și asta pleacă de la o apărare foarte bună. Sper să continuăm în acest fel și să jucăm tot mai bine de la meci la meci.

Sunt bucuros pentru evoluția lui Mureșan, el își dorește mult să joace, în acest an a terminat și cu clasa a 12-a care îl împiedica în trecut să se antreneze dimineața cu noi, în acest an muncește foarte bine, se simte la antrenamente că are mai multă încredere și sper că va reuși cât mai multe meciuri bune. Mă bucur că am reușit să le dau timp de joc și lui Berculescu și Teir, e un pas mic pentru ei, dar unul important”, a concluzionat tehnicianul campioanei, conform site-ul oficial al U-BT. 

Pentru U-BT urmează acum 3 meciuri în deplasare cu Timba Timișoara, Dinamo București și apoi derby-ul cu CSU Sibiu. Primul meci acasă la Cluj-Napoca pentru U în campionat e abia pe 4 noiembrie în fața celor de la BC Mureș. 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!