Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Exact meciul pe care îl așteptam, echipa Sibiului să joace foarte agresiv, la limita regulamentului”

Andreea Vlase, Bogdan Isailă

Andreea Vlase, Bogdan Isailă
16.11.2018

U-Banca Transilvania Cluj a pierdut cu 74-85 în deplasare cu BC CSU Sibiu, în ultima etapă a turului din grupa valorică A a LNBM. Antrenorul clujean, Mihai Silvășan, a declarat după meci că echipa sa a pierdut cam multe mingi și le-a permis gazdelor să înscrie lay-up-uri ușoare.

„Exact meciul pe care îl așteptam, adică echipa Sibiului să joace foarte agresiv, la limita regulamentului, să joace o apărare tare, să meargă la fiecare recuperare ofensivă și să ne atace pe contraatac. În mare parte am reușit să facem față din punct de vedere fizic, în sensul că lupta la recuperare a fost acolo, a fost egală. Nu am lăsat foarte multe tranziții, mai puțin cele în care am pierdut mingile. Am pierdut cam multe, 16 mingi, multe dintre ele transformate în lay-up-uri ușoare. Dacă știam că una dintre calitățile lui Hardy este aceasta, intercepția, a făcut 4 intercepții azi pe care le-a transformat în coș”, a declarat Mihai Silvășan după meci.

15 puncte au marcat sibienii după greșelile adverse, față de 10 ale oaspeților. Antrenorul clujean a vorbit despre accidentările lui Stanimir Marinov și Kyndall Dykes. Bulgarul a ieșit cu două minute înainte de pauza mare și nu a mai revenit în teren. În schimb americanul a intrat din nou pe parchet.

„Una peste alta, ce îmi pare cel mai rău este accidentarea lui Marinov, să vedem ce are. Însă ăsta este sportul, mergem nai departe, este doar o înfrângere și o tratăm ca atare. Vedem ce avem de corectat, vedem ce avem de făcut și așteptăm cu nerăbdare data de 4 decembrie care pare foarte departe pentru următorul meci.

M-am speriat inițial, am crezut că (Dykes) nu-și mișcă piciorul, că a pățit ceva, ori entorsă, ori tendonul lui Ahile, mai rău dacă era. Însă au fost doar niște crampe musculare și, după cum ați văzut, după câteva momente a intrat în teren. Kyndall a făcut un efort foarte mare azi și cred că de aia a avut problemele astea”, a adăugat Silvășan.

Acesta s-a referit și la accidentarea lui Vlad  Moldoveanu, care va reveni pe teren în 4-6 săptămâni, având o fractură de stres.

„Noi știam, numai nu am vrut să facem public înainte de meciul cu Oradea. Evident s-a aflat și asta e. Este poziția noastră 4 principală, este un shooter foarte bun care ține apărător pe el. Îi simțim lipsa însă, din punctul meu de vedere, e ceva normal în viața unei echipe și în timpul unui sezon. Nu poți să găsești astfel ca scuză niciodată. Așa trebuie să-ți faci echipa, să te pregătești încât să faci față la astfel de situații și să găsești soluții. Dacă nu găsești soluții pe termen scurt, să rămâi pozitiv să găsești pe termen lung. Asta e mentalitatea mea și în asta cred. Din ce îmi spuneau doctorii și kinetoterapeutul nostru, probabil între 4 și 6 săptămâni va reveni pe teren. Nu e o accidentare extrem de gravă care să ne facă să ne gândim să aducem alt jucător”, a mai spus Silvășan.

Clujenii au încheiat turul grupei valorice A cu 12 puncte, după 5 victorii și 2 înfrângeri. Tehnicianul alb-negrilor vede 5 echipe care ar putea ajunge în finală și și-ar dori mai multe meciuri.

„Trăgând linie după tur, cu siguranță sunt 5 echipe foarte puternice. Eu cred că n-ar fi nicio surpriză dacă oricare din aceste 5 echipe ar juca finala. Și aici mă refer la Sibiu, la Oradea, la Pitești, la Craiova, care are o echipă experimentată și, evident, la noi, e obiectivul nostru. Deși nu sunt multe meciuri, deși sunt doar 8 echipe, însă nu mai ai meciuri ușoare, nu mai sunt meciuri de genul Dinamo de anul trecut, în care să știi dinainte cine e învingătoare.

Priește (sistemul) din punct de vedere al calității meciurilor. Și dacă mergi la Dinamo, care e ultima clasată acum, nu poți să fii sigur de victorie, trebuie să te lupți, să dai tot ce ai mai bun din tine. Eu cred că asta este foarte sănătos. Ce nu-mi convine mie și nu-mi place, numărul limitat de meciuri. Mi-aș dori să se găsească o formulă cu mai multe meciuri, însă asta e”.

Următorul meci al celor de la U-BT Cluj va fi în etapa din 4 decembrie. Atunci deținătoarea cupei va juca la Pitești.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!