Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Nu ne-am ridicat la înălțimea unei semifinale de campionat național”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.05.2019

Mihai Silvășan: „Nu ne-am ridicat la înălțimea unei semifinale de campionat național”

Mihai Silvășan, antrenorul lui U BT Cluj-Napoca, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre înfrângerea din meciul 3 al semifinalei Ligii Naționalede Baschet Masculin de pe terenul lui CSM CSU Oradea. Iată ce a declarat antrenorul echipei clujene, citat de 24secunde.ro:

„Un meci fără istoric. Din păcate pentru noi nu ne-am ridicat la înălțimea unei semifinale de campionat național în primele trei sferturi. Am revenit în sfertul 4, dar evident că era mult prea târziu pentru a mai schimba soarta meciului. Când rămâi în urmă la peste 20 puncte diferență este foarte greu să mai întorci jocul împotriva unei echipe cum este Oradea.

Scorul la recuperări după primele două sferturi a fost incredibil. Noi am avut 5 recuperări la jumătatea meciului. Nu am mai întâlnit așa ceva și asta spune multe despre felul în care am înțeles să abordăm acest meci. În plus, după ce Oradea și-a intrat în ritm este normal ca acestei echipe să intre și câteva aruncări contestate. Clar, am avut o problemă de atitudine la începutul meciului. Nu mai avem ce să facem în legătură cu acest meci. Suntem cu cuțitul la os, iar luni trebuie să reacționăm.

Mergem mai departe, peste două zile avem meci decisiv. Pentru noi de acum încolo este despre totul sau nimic. Miza este rămânerea în cursa pentru câștigarea campionatului. Dacă vom pierde ieșim din discuție, dar evident nu ne gândim la acest lucru.”

Mihai Silvășan a vorbit și despre meciul 4, un joc de „do or die” pentru formația lui:

„Aștept să abordăm meciul ca pe unul decisiv, trebuie să ne luptăm, să ne aruncăm după fiecare minge, să culegem mingi la recuperare și aici nu e vorba doar de oameni mari. Dacă ne uităm la echipa din Oradea, vedem că Richard, Watson și alții au avut recuperări ofensive. Oradea a avut 17 recuperări ofensive și toată lumea a contribuit pentru ei la acest capitol. Evident a fost un efort colectiv și o dorință foarte mare de victorie pentru jucătorii echipei gazdă. Exact asta aștept să avem și noi în meciul de luni și sper eu să ieșim învingători.”

foto: u-bt.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    doar
    asa stii sa motivezi echipa: do or die. Numa vezi ca s-ar putea sa nu iasa, ca Oradea are si lot si antrenor si public si experienta.
    Rasic e depasit, KD nu i Richards iar Roly nu i Zeko. Vedem ce-a iesi dar cu pacaleala asta de baschet nu ajungi in finala, chiar de a fi meciul 5...

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Silvasan
    Dacă pana acum eu l-am blamat des pe Silvasan pentru felul în care evoluează echipa, de data asta trebuie arătați cu degetul și jucătorii.
    Pentru atitudinea mizerabila pe care au arătat-o 3 sferturi, nedemna de un meci de baschet oficial, nu mai zic de o semifinala la cea mai buna echipa din România. Și pentru salariile uriașe pe care le iau vs evoluția umilitoare de ieri, pentru tot ce înseamnă baschet în Cluj. Parca s-ar fi uitat la meciul Sibiului de la Craiova și au luat ce era mai rău.
    Silvasan în nota obisnuita din toate punctele de vedere, foarte aproape de 0.
    Rar mi-a fost dat sa ma simt atât de rușinat într-o sala străină.
    Sper ca Silvasan să-mi facă măcar o data pe plac și sa joace meciul 4 cu cei 3 oameni mari, chiar dacă ar însemna că Rasic sau Hagi mai degrabă sa rămână out.
    Și sa nu uit, felicitări Oradea, felicitări Achim! O echipa mai buna decât noi și în varianta cu antrenor.

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss:

      Întrebarea e...
      Atitudinea mizerabila a jucătorilor n-o fi având o legătură cât se poate de directa cu stilul lui Silvasan? Răspunsul îl știm cu toții și, nu de azi, de ieri... Chiar dacă se produce vreo minune și ne calificam în finala, conducerea clubului are obligația sa schimbe masiv strategia pentru sezoanele viitoare, altfel s-ar putea sa se plictisească și BT-ul de romanele de explicații oferite de conducerea tehnica și administrativa. Dacă jocul absolut anost din ultimii cel puțin 2 ani, mai poate fi prins în ceva insailari beletristice, ma tem ca plecarea suporterilor de lângă echipa, va fi imposibil de explicat. Oricât de comerciala ar fi o organizație sportivă, tot suporterii rămân rațiunea suprema a existentei ei...

      cu 4 ani în urmă (19.05.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @ossiryss
      Exceptionala asertiunea ta de final privind esenta sportului.Altminteri inteleg perfect prin ce treceti,am parcurs drumul usturator de la o sala care gemea de lume si starnea admiratia celor cu traditie baschetbalistica incomparabila cu a noastra la una in care se aude si bazaitul mustelor,in mod evident atrase de mirosul pestilential al bancii noastre.
      In privinta lui Silgrasan,este doar imaginea fidela a tarii noastre,nu conteaza cat esti de incapabil,conteaza cat de tare esti sustinut!

      cu 4 ani în urmă (19.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Xavi,
    marele jucator al Barcelonei, a fost intrebat zilele astea daca ar accepta sa preia echipa catalana . In nici un caz, a raspuns, precizand ca trebuie sa porneasca de jos in meseria de antrenor si numai daca va avea rezultate cu echipe mai mici,se poate gandi si la echipa mare, dar asta peste cativa ani buni de acumulari . La noi experimentul Silva s-a vazut cat de " fructuos " a fost, fix ca la fotbal cu Lobont . Daca bossiilor le convine aceasata situatie - care duce treptat la golirea tribunelor - n-au decat sa-l tina pe Silva mult si bine, dar si pe cei responsabili cu transferurile, aici cel mai bun exemplu ce am adus noi in timpul sezonului si ce a adus Oradea !

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    meciul lui "poare ca "
    Nici nu stiu ce sa mai zic, vina infringerii o poarta de data asta si jucatorii ( mai ales cei care NU au fost uitati pe banca), dar parca a fost meciul lui "poate ca " ( si nu e prima data ) :
    - il bag pe Rasic " poare ca " inscrie de 3 puncte si numai da 3 pase consecutive aiurea;
    - il uit pe banca pe Foulland " poate ca " ar rata daca este in teren si oricum a dat destule data trecuta ;
    - nu-l mai bag pe Alhadji " poate ca " nu mai face meciul de la Cluj si oricum e batrin;
    - "poate ca " Oradea este de aceiasi valoare cu echipele care ne-au permis sa revenim de la 20 de puncte ;
    - "poate ca" intram in cartea recordurilor cu meci cistigat desi in 2 sferturi am dat in jur de 10 puncte;
    - " poate ca " Dykes prinde un sfert 5 :)) extraordinar;
    -"poate ca " la alegere avem voie sa scoatem un sfert din cele 4 !
    Cam asta este sinteza staff-ului tehnic . POATE CA mai pacalim baschetul si sponsorii ! Ca suporterii vin tot mai putini la Sala, deci nu prea i-am pacalit!

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      erata necesara
      meciul lui POATE CA !

      cu 4 ani în urmă (19.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!