Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „O să avem în lot în acest meci doi jucători noi.”

David Istrate

David Istrate
04.03.2019

Marți, 5 martie, BTarena va găzdui confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu, formație aflată în fruntea clasamentului Grupei Roșii. Acest duel va reprezenta cea de-a treia întâlnire a rivalelor în acest sezon, fiind și un meci cu o miză foarte uriașă și anume poziția de lider.

Cu o zi înainte de joc, conducerea gazdelor a organizat o conferință de presă la care au participat Mihai Silvășan, tehnicianul lui U-BT Cluj-Napoca, și Aleksandar Rasic, căpitanul echipei. Antrenorul trupei clujene a vorbit despre așteptările pe care le are de la întâlnirea de mâine, făcând și o scurtă caracterizare echipei adverse.

Probabil că meciul pe care fanii îl așteaptă cu sufletul la gură cel mai mult din toate meciurile de campionat. Primele partide cu ei au fost destul de interesante, spun eu, mai ales cel de-aici când adversarii ne-au condus o bună parte din joc iar noi am reușit un run pe final de 20-2 sau ceva de genul și am reușit să învingem. Sibiul e o echipă puternică anul acesta, o echipă care și-a anunțat pretențiile la o medalie, spun ei, însă sunt convins că în capul lor își doresc titlul de campioană. La fel suntem și noi. Noi o să avem în lot în acest meci doi jucători noi, care au apucat să facă doar câteva antrenamente cu toată echipa. Vom încerca să îi integrăm cât de bine putem și sper eu să ieșim învingători la final. Bineînțeles, asta ne dorim, ne dorim să terminăm pe locul I sezonul regulat și meciul cu Sibiu poate fi decisiv în această privință. Da, sunt o echipă foarte atletică, pe ei tot timpul i-a caracterizat atleticismul, să spun așa, mai ales în ultimii doi-trei ani. Însă, anul acesta sunt peste ce au avut tot timpul. E una din calitățile lor, recuperarea ofensivă, se bazează mult pe acest aspect, la jocul de tranziție sunt foarte periculoși. Anul acesta au și un shooter de excepție și aici vorbesc de Tamulis, care aruncă foarte bine de la distanță. Sunt o echipă puternică. Au și fost feriți de accidentări până în acest moment, au jucat toate meciurile în efectiv complet. Sincer, despre noul jucător (n.r. Daniel Ewing Jr.) nu mă aștept să joace în acest meci cu noi, doar dacă au ceva probleme de sănătate. Însă, pot apărea surprize, nu se știe, vom vedea la ora jocului. Bineînțeles, noi ne facem treaba, ne uităm la el, încercăm să-i găsim punctele forte, punctele slabe și să-l apărăm dacă cumva va evolua.”

Silvășan a anunțat faptul că atât Alhaji Mohammed cât și Nana Foulland vor debuta pentru U-BT Cluj-Napoca în confruntarea de marți seară întrucât echipa sa se confruntă cu diverse probleme de lot. Stanimir Marinov va absenta tot sezonul, în timp ce Tony Easley a suferit o accidentare, care îl va ține departe de teren pentru câteva zile.

E o provocare mare, mai ales că noi nu am avut foarte multe meciuri de pregătire. Am avut un singur meci cu acei americani. Mai îmi doream un meci duminica trecută, însă nu s-a putut. Am avut trei jucători din rotația de bază și nu avea sens să mai riscăm o accidentare sau alta. Cum a zis și Alex, „challenge-ul” mare va fi să dăm tot ce-i mai bun din noi în apărare și să avem cât de multe puncte ușoare pe tranziție. Dacă vom intra cu ei într-un joc 5 la 5 ne va fi mai greu, în special când acești doi jucători vor fi în teren. Ambii vor face parte din lot. Așa ca știri, Marinov probabil va lipsi tot sezonul, sunt slabe șanse ca el să mai evolueze în acest an. Tony Easley a suferit și el o accidentare la cot și va lipsi, sperăm noi, câteva zile plus recuperare dar nu se știe, e o chestie discutabilă. Washburn a revenit de la lotul național și a apucat să facă doar două antrenamente cu noi, însă el e un component mai vechi al echipei, știe ce ne dorim, ce vrem de la fiecare joc. Cei doi jucători noi au venit cu energie, chiar și Hagi care are 37 de ani, însă din punct de vedere fizic se prezintă mult peste ce ne așteptam noi. E foarte pregătit și e dornic să învingă. Iar de la jucătorul nou, de la pivot, bineînțeles el e „rookie” anul acesta în Europa și nu are altă șansă decât să joace cu foarte multă dăruire și energie.”

În finalul declarației, antrenorul gazdelor a vorbit despre aportul pe care îl aduc fanii, legându-se și de decizia de a programa „Derby-ul Transilvaniei” într-o zi de marți.

Probabil dacă era în weekend, sâmbătă sau duminică, lumea era mai atrasă de acest meci, însă și așa cred că emulația este destul de mare și ne așteptăm la un public numeros. Avem nevoie de toată lumea, avem nevoie să fie sala cât mai plină cu putință. Cum a zis și Alex, în momentele grele te ridică, te ajută să treci peste ele și să lupți până la capăt. Da, Oradea, cum era de așteptat, și-a adus doi jucători. Îi cunosc pe amândoi, i-am avut și noi în scouting, sunt jucători de valoare. Cu siguranță, prin aceste transferuri, și Oradea va avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru titlu.”

Așa cum este menționat anterior, partida dintre U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu va avea loc marți, 5 martie, de la ora 19:00, fiind transmisă în direct la Digisport 4.

*foto: u-bt.ro/Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!