Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Sezonul s-a terminat cu un gust amar”

David Istrate

David Istrate
09.06.2018

Sâmbătă, 9 iunie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, a avut loc un nou episod al rivalității dintre U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu, miza fiind locul 3. La scorul de 1-1, oaspeții au început mai bine partida, însă din a doua repriză elevii lui Silvășan au preluat inițiativa asupra jocului și s-au impus cu 91-77.

Prezent la conferința de presă de după încheierea duelului, Mihai Silvășan a oferit o scurtă declarație despre sezonul echipei sale. Antrenorul clujean s-a arătat evident dezamăgit de poziția pe care a încheiat trupa pe care o conduce.

„Evident că nu suntem mulțumiți, nici eu și nici restul care fac parte din această organizație. Principalul obiectiv era câștigarea campionatului, iar din păcate nu am reușit să formăm o echipă care să poată îndeplini acest scop. Mă bucur că băieții au arătat caracter și personalitate în această seară și au continuat să lupte pentru a câștiga. Ratarea obiectivului a fost un moment dureros pentru noi și ne-a fost greu să găsim motivația pentru finala mică. Am reușit să luăm bronzul, însă, din punctul meu de vedere, sezonul s-a terminat cu un gust amar.”

De asemenea, fostul căpitan al naționalei a vorbit și despre viitorul echipei, însă nu a divulgat foarte multe informații.

Tot timpul ne gândim la acest aspect, însă momentan trebuie să ne liniștim, să analizăm toate situațiile și vom vedea după aceea. Vor fi și anumite schimbări, cu siguranță, însă acum nu pot spune mai multe detalii.”

În urma acestei întâlniri, s-au stabilit și formațiile care au ocupat poziția 3, respectiv poziția 4 la finalul sezonului 2017-2018. În schimb, finala mare încă se joacă, fiind 1-1 după primele două jocuri ce au avut loc la Oradea. Următorul meci va avea loc mâine seară de la ora 18:00, în sala regimentului de gardă din București.

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca callycally :

    Obiectiv
    Ratarea obiectivului trebuie urmata de o demisie de bun simt si plecarea unor jucatori ... ma tem insa ca prima nu se va intampla sigur

    cu 5 ani în urmă (09.06.2018) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Felicitari U!
    Sunteti foarte tari! Va doresc ca si la anul sa castigati medalia de bronz, atat la baieti cat si la fete.

    cu 5 ani în urmă (10.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      No ca te-ai băgat și tu în vorba ca ungurul în Anul Centenarului :)!!!

      cu 5 ani în urmă (10.06.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Silva draga
    Ai tupeu sa fii nemultumit cand jucatorii au dat tot ce au avut pt acest loc 3. E vina lor ca tu n-ai habar sa ceri un time-out un meci intreg? Cand vin adversarii cu run de 7-10 puncte si tu te uiti ca la poarta noua?
    One thing is clear: daca la anul ramane acelasi mister pe banca, eu la sala 99% nu mai vin.

    cu 5 ani în urmă (11.06.2018) Raspunde
  • pipzn :

    Sfarsit de sezon
    Am fost la sala sa vad si ultimul meci al sezonului.
    (Si) Cu aceasta ocazie am vazut destul incat sa cred ca ACEST lot de jucatori putea juca finala (poate nu sa o castige dar sa piarda la limita si onorabil) daca era condusa de pe banca de altcineva. Interpretand subiectiv unele lucruri observate cu aceasta ocazie (a fost un singur time-out si acela cu vreo 2,5 minute ramase de joc, niciunul dintre cei trei nu s-a grabit, imediat dupa meci la centrul terenului, d-nul Silvasan si d-nul Cuic nu si-au pus medaliile la gat (nici macar pentru o poza cred), la un moment dat d-nul Cristescu a iesit de pe teren printr-un loc, ceilalti prin altul, (aici poate ma insel pentru ca am ajuns ceva mai tarziu decat de obicei dar) e prima data cand la incalzire, inainte de un meci important nu l-am vazut pe d-nul Silvasan mergand pe la jucatori ca sa le spuna ceva, individual), putem spera la o modificare la nivel de antrenori pentru sezonul urmator.

    Altfel,
    -Watson cred ca a fost cel mai constant si muncitor jucator (ma refer acum la intreg sezonul). Si din aceasta cauza a avut scaderi in cateva jocuri pe motiv de oboseala (si varsta?). Nu cred ca se pune problema plecarii de la echipa
    -Sakic sper sa ramana. Uneori mi s-a parut arogant, alteori parca nu a avut cu cine sa joace.
    -Kromah a stat in acest meci, sper ca nu i se va reinnoi contractul. Din meciurile pe care le-am vazut as zice ca a jucat foarte bine in vreo 3 (din care 1 in cupele europene) si vreo cateva bine (mai ales pe faza defensiva). Mai ramane sa il vedem jucand la Oradea si umilind apararea noastra cum a facut cand am jucat cu Alba... si el ne era adversar.
    -Zeigler ar fi trebuit sa joace dar s-a intamplat ceva la incalzire, cred, nu a mai intrat deloc si la pauza l-am vazut cu ceva punga de gheata pe picior. Eu cred ca e un jucator decent pentru campionatul nostru.
    -Calnicenko a jucat in sfarsit ceea ce am vazut la aducerea lui la Cluj. Mana buna la aruncare, implicare activa si la recuperari. Probabil va ramane in lot pe motiv de roman.
    -Barro a jucat ce stie mai bine dar prea tarziu si cam greu cand ai in fata jucatori asa masivi ca ai Sibiului. Sper sa mai ramana si sezonul urmator la noi.
    -Rasic a reusit in sfarsit sa aiba undeva la 60% aruncari necontestate fata de cele 10-15% din sezonul asta. Si s-a simtit. Sper sa ramana si sa i se creeze conditii de aruncare. Dar lumea va trebui sa fie constienta ca defensiv nu va putea ajuta foarte mult.
    -Lapornik nu si-a aratat calitatile de shutter in ultimele (cam multe) meciuri. Eu as pune asta si pe lipsa schemelor dedicate insa a ratat mult si din aruncari deschise. Nu m-a convins prea mult dar nici nu l-am urmarit cand juca la alte echipe ca sa pot spune ca ar fi bine sa ramana si sezonul urmator.
    -in Drungilas multi si-au pus sperante cam prea mari. Raman la parerea ca s-a descurcat mult mai bine decat a apucat Olah sa o faca. Ramane de vazut daca bugetul de la anul va permite si o rezerva de pivot mai valoroasa
    -Kutti imi pare din ce in ce mai sters. Pe de alta parte cred ca in ultimii 2 ani a avut un program infernal (nationala U20, nationala mare, jucator in primul 5 inclusiv in meciurile de club europene) in care practic s-a putut odihni doar cand a fost accidentat. In rest cantomente si meciuri multe.
    -Sper sa ramana Torok desi un eventual titlu luat de Oradea (urmat de o crestere de buget) ii poate oferi sansa sa se intoarca acasa.

    Despre echipa din Sibiu nu pot decat sa repet ceea ce au spus si altii cu alte ocazii: au scos maximum posibil raportat la buget. Si mai am o curiozitate legata de sezonul urmator: cat de plina va fi sala lor acum cand au echipa de fotbal in prima divizie?

    Sa ne vedem cu bine in sezonul urmator si sa avem un campionat echilibrat si cu meciuri frumoase.
    Hai "U"!

    cu 5 ani în urmă (11.06.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu sibman :

    Ai sa vezi
    ca o sa fie sala plina si in campionatul urmator mai ales ca orele de desfasurare nu cred ca se vor suprapune.

    cu 5 ani în urmă (11.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!