Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Sunt foarte fericit pentru jucătorii mei și le mulțumesc din suflet pentru că au rămas împreună”

Radu Bărăian, Eduard Popa

Radu Bărăian, Eduard Popa
26.05.2017

U-BT Cluj-Napoca este noua campioană națională a baschetului românesc, după ce a învins în finală cu 3-0 la general pe Steaua CSM EximBank București. Clujenii și-au adjudecat cel de-al 5-lea trofeu din istorie, învingând în meciul 3 al finalei, la București, pe Steaua, cu 75-61

Ultimul campionat câștigat de gruparea ardeleană s-a consemnat în anul 2011 pe când Mihai Silvășan era prezent pe parchet din postura de jucător. Acum, la 6 ani distanță, Silvă cucerește din nou aurul, însă acum de pe marginea terenului din postura de antrenor principal al echipei. Imediat după finala câștigată în fața Stelei, Mihai a oferit o scurtă declarație site-ului nostru. 

„Ce pot să spun, sunt foarte fericit că am câștigat, cu atât mai fericit cu cât am făcut-o într-o manieră categorică. Steaua a jucat un baschet de calitate mai ales în primele două meciuri, însă noi am reușit să ne remontăm foarte bine pentru acest al treilea joc. Per total nu cred că există niciun fel de dubiu referitor la modul cum am câștigat acest campionat, ce forță am fost în acest sezon. Vreau să-i felicit pe toți, începând cu staff-ul meu, care m-a ajutat în fiecare zi, și aici mă refer la Bobo Pintea, Cuic, Mircea Cristescu, tot staff-ul medical, preparatori fizici, respectiv în primul rând, felicit jucătorii, care din prima zi, am venit toți la sală și ne-am fixat acest obiectiv, câștigarea campionatului. După 10 luni de zile uite că am reușit, sunt foarte fericit pentru jucătorii mei și le mulțumesc din suflet pentru că au rămas împreună, că am stat cu toții împreună și că am reușit să avem acest sezon extraordinar. 

Noi am intrat foarte montați, am jucat cu trofeul pe masă, știam că suntem la 40 de minute distanță de câștigarea titlului, pur și simplu i-am dominat în meciul de azi. Nu știu dacă asta este diferența reală de valoare, îi felicit și pe ei că au avut un parcurs foarte bun în campionat, însă cred eu că per total am fost mai buni, mai buni ca toate echipele din acest sezon”, a concluzionat proaspătul campion al României, tehnicianul Mihai Silvășan. 

Silvă a debutat cum nu se poate mai bine ca principal al unei prim-divizionare, cucerind toate cele 3 trofee interne disponibile în sezonul competițional 2016-2017, campionatul, cupa și supercupa. 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Bravo
    Felicirari!

    cu 6 ani în urmă (26.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Baia in Somes.
      CAND? ))
      Ar fi frumos ca autoritatile sa se mobilizeze si profitand de Zilele Clujului sa invite baietii la parada. Asa i-ar putea aplauda si ovationa intreg orasul. Multumim baieti ! Ne vedem la aeroport! U.

      cu 6 ani în urmă (27.05.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea :

    Felicitari!
    Felicitari maxime Silva!!
    Un prim sezon excelent in calitate de principal, cu muuult peste asteptarile chiar si a celor mai optimisti. Merita mentionate cateva calitati pe care le-am observat in acest sezon la Silva:

    1. Identifica foarte bine punctele slabe ale adversarilor. In seria cu Steaua si-a dat seama ca in spatiul de 3 secunde (sub cos) suntem mai puternici decat ei si a jucat mult, aproape exagerat, cu Barro. In seria cu Oradea lupta s-a dat la intensitatea de joc pe parcursul celor 40 min, dar in special in primele minute de joc. Startul de joc decisiv cu o echipa "small", cu Barro pe banca dar cu o intensitate iesita din comun, a fost o idee geniala.

    2. Este adeptul unui joc ofensiv mai putin tacticizat (dar exista totusi o minima organizare de joc), bazat mult pe relatia 1 la 1, care este baschetul jucat peste ocean. In Europa e mult mai tacticizat atacul si unora le place treaba asta. Eu personal, prefer baschetul american, motiv pt care imi place Silva ca le da libertate suficienta jucatorilor.

    3. Are un temperament ideal pt un antrenor. Nici prea isteric, dar nici prea moale.

    4. Are creier ... si inca unul antrenat.

    cu 6 ani în urmă (27.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    inca o calitate...
    ... e ca a reusit totusi pana la urma sa-si "coaguleze" echipa, sa tina jucatorii uniti. E drept ca asta e un "bonus" dat de victorii, dar in mare parte cred ca i se datoreaza lui.

    Recunosc ca la inceput si eu am avut emotii ca sunt putin cam mari pantofii care i-au fost dati sa-i incalte, dar a reusit: a castigat campionatul! Pentru cei care pun succesul exclusiv pe seama bugetului pompat in echipa: timpul ne va arata daca a fost si meritul antrenorului sau doar al valorii jucatorilor, dar cert e ca daca n-ai habar de condus dai cu Ferrari-ul de gard (oricat ar fi el de Ferrari, nu merge singur)

    cu 6 ani în urmă (27.05.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Tinerea echipei unite a fost marele lui atu si cand era doar jucator!

      cu 6 ani în urmă (27.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!