Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Trebuie să abordăm primul meci de la Oradea ca pe unul decisiv”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.05.2017

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj au câștigat și meciul 2 din semifinala cu CSM CSU Oradea, scor final 103-96, făcând astfel un pas important spre calificarea în finala LNBM. Mihai Silvășan, antrenorul grupării de sub Feleac, a vorbit despre acest joc și ce urmează în continuare pentru elevii săi în seria cu Oradea.

Este o victorie foarte importantă, este a doua pentru noi în această serie. A fost un meci frumos, plăcut publicului, în care atacul a fost principala armă a ambelor echipe, apărarea a lăsat de dorit. Fiecare echipă și-a dorit victoria foarte mult, însă noi am fost cei mai puternici mental și mai lucizi și am reușit să câștigăm. Cred că am jucători foarte buni în echipă, care au încredere în ei și se simt foarte confortabil și de aceea au procentaje bune. Într-adevăr, la acest meci avem jucători cu procentaje chiar senzaționale la trei puncte, este una dintre armele noastre, însă au fost și meciuri în care am înscris mai puțin de afară și am reușit să câștigăm. Important este că am găsit soluții să câștigăm și până la urmă asta ne și dorim. Le-am spus, însă, băieților în vestiar că seria se încheie la trei victorii, nu am câștigat absolut nimic, nu trebuie să ne relaxăm absolut nicio secundă, trebuie să ne odihnim și să abordăm primul meci de la Oradea ca pe unul decisiv”, a declarat Silvășan, citat de u-bt.ro. 

După cum a spus și tehnicianul Clujului, ambele formații au oferit un recital ofensiv, iar din punct de vedere al aruncărilor de la distanță, atât U-BT, cât și CSM au avut o zi foarte bună. Alb-negri au încheiat partida cu 12 marcate din 21 încercate, având un procentaj de 57%, în timp ce roș-albaștri au închis statistica cu 10 înscrise din 24 de aruncări pentru un procentaj de 42%. 

Seria se mută acum în fieful campioanei en-titre, meciul 3 fiind programat luni, 8 mai, începând cu ora 18:00. Dacă clujenii se vor impune în acest meci, atunci își vor asigura calificarea în finala campionatului, în timp ce parcursul bihorenilor în play-off se va încheia. În cazul unei victorii orădene, scorul va deveni 2-1 la general pentru Cluj, iar atunci meciul 4 este programat miercuri, 10 mai, cu începere de la ora 20:15. 

*Foto: Valentin Todea @totalbaschet.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bravo Silva
    Keep doing what you doing. Cu munca si modestie se obtin trofee. Oradea a pastrat munca dar dupa titulul castigat anul trecut mi se pare ca a pierdut modestia. Gandirea gaunoasca exprimata prin "ii vom bate noi cand va fi cazul" se pare ca nu s-a tradus in ceva pozitiv pt oradeni.
    La Cluj sunt multi jucatori cu potential de vedeta: Dykes, Adamovic, VM, Max. Cu toate astea pana acum ai reusit sa ii "controlezi", sa ii faci sa joace pentru echipa dar sa isi si asume responsabilitati individuale cand este necesar.
    Sa speram ca va continua aceeasi atmosfera de lucru la echipa pana la castigarea campionatului.
    Haide U!

    cu 6 ani în urmă (05.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea minotauro :

    Achim
    Nu stiu ce sa zic daca e gandire gaunaosa sau grandomanie
    Poate pe undeva normale astfel de declaratii, in ideea in care aveai 0-5 in fata Clujului sezonul acesta; nu puteai sa te prezinti ca mielu la taiere sperand doar ca nu o sa iei prea multe.
    Cred ca Achim a incercat sa dea un imbold echipei cand a spus acele lucruri; iar daca e, sa se sparga in capul lui, nu a echipei.

    cu 6 ani în urmă (05.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!