Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, după revenirea din partida cu Steaua: „Băieții au arătat caracter”

David Istrate

David Istrate
25.04.2019

Miercuri, 24 aprilie, confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București a deschis playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul a fost unul intens, poate mai echilibrat decât se aștepta lumea, formația gazdă fiind nevoită să anuleze un avantaj de 16 puncte al adversarilor pentru a învinge.

În cele din urmă, datorită ultimelor 15 minute, U-BT Cluj-Napoca a învins cu 72-64 și a preluat conducerea în seria cu CSA Steaua București. Mihai Silvășan, tehnicianul studenților, a spus câteva cuvinte despre acest duel, fiind mulțumit de reacția arătată pe final de elevii săi.

Mă așteptam să fie un meci greu pentru noi, din punct de vedere mental, având în vedere că vedeam după eșecul din Cupă. Toată lumea avea așteptări de la noi, Steaua nu a avut nimic de pierdut, ca urmare a aruncat foarte bine de la distanță. Nu mă așteptam să nu avem nicio reacție la începutul sfertului al treilea, însă din nou băieții au arătat caracter și cred că așa trebuie să arate jocul nostru”, după cum notează Ziua de Cluj.

Unul dintre cei mai buni jucători ai clujenilor în disputa de miercuri a fost Jason Washburn, pivot ce a contabilizat 15 puncte și 15 recuperări. Acesta era incert înaintea jocului cu Steaua după ce, exact în urmă cu o săptămână, în dimineața meciului cu CSM CSU Oradea din semifinalele Cupei României, i s-a blocat spatele. Din fericire pentru U-BT, acesta a fost recuperat și a avut o prestație foarte bună, fiind cel mai eficient baschetbalist al echipei sale. La final, Jason Washburn a avut o scurtă declarație despre victoria cu Steaua și despre ceea ce el și coechipierii lui sunt nevoiți să facă în următoarele întâlniri.

Este o victorie care spune multe, când joci cu echipe complicate, precum e Steaua, care încearcă să ajungă din nou în top. Ei au venit aici fără să aibă nimic de pierdut și noi a trebuit să demonstrăm că aceasta este sala noastră și să încercăm să impunem ritmul pentru restul seriei. Cred că dacă ne facem jocul, putem câștiga și în al doilea meci. Va fi greu, noi încercăm să câștigăm campionatul, iar ei ne stau în cale”, conform aceleiași publicații.

Meciul al doilea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București are loc vineri, 26 aprilie, de la ora 19:00, tot în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Mihaitza
    Mai lasa-ma nene cu caracterul. Vreau sa vad baschet bun 40 de minute, nu sa-mi tremure chilotii 25 ca sa ma bucur 15. Baietii trebuie in primul rand sa arate calitate iar aia ar fi insemnat sa dominam Steaua de capo al fine. Caracterul sa-l aratam cu Oradea si SB, contracandidatele noastre la titlu. Acolo unde se joaca pana la ultima posesie. Nu de revenitul de la -16 cu echipa de pe locul 7.

    cu 4 ani în urmă (25.04.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Asa e
      Cu Oradea ar fi revenit de la - 16 poate campionatul viitor.
      Zici ca uita baschetul 25 de min si apoi isi aduc aminte de el in urmatoarele 15.
      Apoi iar placa cu strangem randurile si ne revenim la Sf asteapta

      cu 4 ani în urmă (25.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      revenire
      Si cu Oradea am revenit: de la -14 (62-48 - min 34:31) la -2 (68-66 - min 39:44), adica era sa castigam (nemeritat) cu Oradea, si atunci altele erau comentariile. Ceea ce ramane (si e frustrant) e jocul echipei, care scartaie rau - atat la jocul colectiv/scheme/asisturi cat si la finalizare - a se vedea procentajul execrabil de la libere. Si daca am fi castigat cu Oradea, tot la fel de rau e jocul.
      Remarc totusi aceasta capacitate de revenire pe final.

      cu 4 ani în urmă (25.04.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Lasa-ne
    Nene cu asemenea declaratii, mai bine ati juca baschet. Ce jucati este o mizerie. Vineri poate nu mai merge revenirea si o dati de gard. Atunci sa vezi limbaj de lemn. Sper sa fie ultimul sezon aici. Nu avem joc de echipa!

    cu 4 ani în urmă (25.04.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    Prea mult va bazați exclusiv pe sclipirile lui Dykes și pe alte realizări personale, prea puține scheme.

    cu 4 ani în urmă (25.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @clujeni
    Eu zic ca sunteti o idee prea duri. De acord, echipa a jucat foarte prost ieri si prost cu Oradea in semifinala de cupa, nu s-au prea vazut sclipirile jocului bun facut pe final de top 6.
    Dar...
    Playoff-ul e maraton, nu sprint, sunt meciuri in care trebuie jucat economicos, resursele de energie sunt limitate. Pe de alta parte, ar fi trebuit sa fiti in control, -16 ala din sfertul 3 e nepermis, o echipa cu rotatie putin mai lunga nu v-ar fi lasat sa reveniti. In fine, acum seria se va incheia cu 3-0. Iar Silvasan nu e singurul vinovat, are si Cristescu partea lui. Eu in continuare nu inteleg cum si-a putut asuma riscul asta de a avea un singur U23 in lot, pentru ca in afara de Kuti, restul baietilor sub 23 de ani nu au aratat nimic sa-i indreptateasca sa foloseasca titulatura de baschetbalist.

    cu 4 ani în urmă (25.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo Silva !
    Dupa sezonul regulat de exceptie, care a adus un numar mare de spectatori in primul meci din play-off, datorita indicatiilor remarcabile ale lui Silva, echipa a reanviat, in spritul crestinesc al Pastelui si a administrat o infrangere usturatoare stelistilor . Remarcam , DIN NOU, jocul de echipa, la noi nu decid ca la altii unu-doi jucatori prin realizari personale, avem scheme variate, nu conteaza 5-ul de pe teren, toti contribuie la victorii, dar si la spectacol, in egala masura . Cat priveste Cupa Romaniei, ca si CFR la fotbal, Silva a ales sa sacrifice Cupa pt Campionat , decizie inteleapta , acum nu ne va mai sta in cale nimeni, vom castiga la pas un nou titlu, repetand isprava din sezonul trecut . La asa realizari remarcabile, BT Arena va fi neincapatoare nu peste mult timp, asa ca primarul Boc poate sa inceapa demersurile pt constrirea unei Sali de 21000 locuri ( asa ii intrecem pe bucuresteni care vor avea de la Firea o Sala de 20.000 locuri ), sau de ce nu, una de 30000 locuri ! In final, inca odata, bravo Silva !!!

    cu 4 ani în urmă (25.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    gyke,
    esti simpatic . Adica o idee suntem prea duri, DAR sintetizezi , incepand de la " pe de alta parte ", foarte bine problemele noastre . La ce sponsor avem, in ce Sala jucam samd, si la ce am primit de la echipa, de loc nu suntem duri, dimpotriva !

    cu 4 ani în urmă (25.04.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      mda
      se poate... am vrut sa zic prea vehementi la adresa lui Silva, cand nu e el singurul vinovat si titlul se joaca.
      Dar no, asa sunt eu... un simpatic :)

      cu 4 ani în urmă (25.04.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!