Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Miljan Medvedj: „Cu puțină atenție la libere, cred că eram mai aproape”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.11.2018

FCC ICIM Arad a pierdut cu 58-68 meciul disputat pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în etapa a 7-a din grupa valorică A a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Antrenorul arădencelor, Miljan Medvedj, a apreciat dăruirea elevelor sale în duelul cu campioana.  

După un început echilibrat și o ușoară distanțare a gazdelor, oaspetele conduceau cu un punct la prima pauză. ACS Sepsi SIC s-a distanțat la 13 puncte în sfertul secund, dar galben-albastrele s-au apropiat la un punct spre finalul sfertului trei, după ce gazdele au avut probleme ofensive în prima jumătate a perioadei de joc. Alb-verzile s-au dus la diferența maximă de 14 puncte în ultimele minute, profitând de cinci minute fără coș pentru adversare.

„A fost un meci de angajament în care am încercat să ne ridicăm la nivelul unei echipe puternice și cred că am reusit acest lucru. Cu puțină atenție la libere, cred că eram mai aproape. Felicit fetele noastre pentru luptă și dăruire, iar daca remediem lipsurile, vor veni și victoriile”, a declarat Miljan Medvedj pentru site-ul oficial al echipei, baschetarad.ro.

FCC ICIM Arad a avut din nou probleme de la linia de fault, la fel ca în alte meciuri din această ediție de campionat. Galben-albastrele au transformat 8 din 17 libere (47%), în timp ce gazdele au avut 12/15 (80%). Gruparea de pe Mureș are cea mai mică medie de reușită la aruncările de un punct din ambele grupe ale LNBF, cu 53,68%, la mai mult de 20 de procente de primele din această ierarhie.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a avut absențe notabile la meciul de sâmbătă, cu Godri-Părău și Pasic accidentate, iar Allen nu a putut debuta în LNBF din cauza unor probleme cu permisul de ședere. În celelalte trei meciuri pe care le-a jucat pe propriul teren în campionat, deținătoarea trofeului a câștigat toate sferturile, impunându-se la 32 de puncte cu CSM Târgoviște și 39 cu Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare. Cel mai strâns sfert fusese al treilea din meciul cu echipa din Târgoviște, 22-21 pentru alb-verzi.

Duelul cu arădencele a fost primul în care elevele lui Zoran Mikes nu și-au adjudecat toate cele patru sferturi la Sepsi Arena în acest campionat. Cele două echipe și-au împărțit perioadele de joc. FCC ICIM Arad conducea la prima pauză cu 22-21 și a câștigat sfertul trei cu un parțial de 19-10, dar nu a trecut de 10 puncte în celelalte două. ACS Sepsi SIC și-a trecut în cont sferturile doi și patru, cu 21-8 și 16-9. De altfel, arădencele erau singurele care i-au luat un sfert campioanei și înainte de partida din etapa a 7-a. Se întâmpla în tur, când își adjudecau sfertul secund cu 14-10. Acel meci s-a încheiat cu victoria alb-verzilor la același scor, 68-58.

Pentru FCC ICIM Arad urmează duelul din deplasare cu CSM Târgoviște, în 1 decembrie.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!