Stiri

Miljan Medvedj iese la rampă când "U" are mai mare nevoie

Paul Olar

Paul Olar
14.05.2014

Bucurie mare în sânul formației "U"-BT Mobitelco. După ce au răpus dramatic pe CSU Sibiu, clujenii au repurtat o victorie și pe terenul lui CSU Ploiești, scor 89-99. Astfel, trupa de pe malul Someșului Mic a ajuns la patru succese consecutive în Play-Off, iar de aceste rezultate nu se leagă doar numele lui Mihai Silvășan sau Darius Hargrove.

Miljan Medvedj reprezintă surpriza plăcută a ardelenilor. Criticat de fanii pretențioși, fundașul s-a reinventat odată cu debutul în postsezon, contribuind cu adevărat la performanțele echipei. Înainte de  toate, trebuie spus că "Meda" a contabilizat în ultima lună următoarele statistici: 6.8 puncte, 3.7 pase decisive, 3.2 recuperări, 1.8 pase decisive, respectiv 10.2 la eficiență. O linie superioară celei din stagiunea regulată, când sârbul nu a izbutit să marcheze peste 8 puncte într-un meci.

Văzând că "U" suferă la postul I, oficialii transilvăneni s-au orientat pe piața transferurilor, bătând palma cu Lawrence Westbrook. Un baschetbalist interesant, ce a trecut prin Bundesliga și Israel, competiții mult mai valoroase decât Liga Națională. Deși a debutat promițător în fața "urșilor" timișoreni, americanul a fost uitat pe banca de rezerve, Dorin Pintea preferându-l în continuare pe Medvedj. Rugat de Total Baschet să facă o comparație între cei doi fundași, Mircea Cristescu a oferit o declarație extrem de interesantă. 

"Lawrence a ajuns aici datorită faptului că stăm într-un singur conducător de joc. Branko Cuic este un point guard, dar pentru o scurtă perioadă de timp. Ceilalți jucători sunt tineri, campionatul este puternic și am zis că ar fi bine să consolidăm poziția 1. Asta este, am încercat să aducem pe cine am putut. Personal, nu sunt mulțumit de viziunea lui Westbrook. Din punct de vedere al calităților îi este superior lui Medvedj, dar Meda este conducător de joc... față de el."

Drept urmare, "alb-negrii" au renunțat la Westbrook, iar în lot a fost păstrat Medvedj. Ex-iugoslavul avea însă să răsplătească încrederea oferită. Grație experienței de invidiat,  sportivul și-a dozat energia ca să rupă gura târgului în ultima parte a campionatului. Să luăm exemplul confruntării din Sala "Olimpia", consemnate ieri. Miljan a petrecut pe parchet 34:29 de minute, totalizând 13 puncte, 4 recuperări, 3 assist-uri și o intercepție.

Să recunoaștem că prestația plavului nu este impresionantă, dar el a reprezentat exact ce a avut nevoie "U"-BT Mobitelco. Aruncările lui au surprins defensiva prahoveană, care nu a putut reacționa la sarabanda coșurilor înscrise. Sârbul nu s-a lăsat dus de val și a continuat să evolueze așa cum știe, adică să creeze pentru colegi. Datorită fizicului robust, el are capacitatea de fi letal în defensivă, însă calitatea importantă a sa este atitudinea.

Medvedj știe ce înseamnă litera "U" pe maieu și se comportă ca atare. Probabil, din acest motiv se regăsește în efectivul de 12 al lui Pintea, în dauna unor sportivi spectaculoși, care au părăsit Clujul pe nesimțite.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    Meda
    Si pe langa asta este ardelean sadea :D, daca vorbesti cu el raspunde romaneste folosind regionalisme si asta este dovada de inteligenta!

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    Meda
    Desi probabil nu multi ma vor huli, apreciez atitudinea lui Meda, in dauna celei lui Cuic. Nu se bate el cu pumnul in piept ca o maimuta, dar e un model de profesionalism si daruire, chiar daca nu se exteriorizeaza ca si colegul lui. In plus, e mult mai rezervat in gesturi, isi vede de treaba si nu se milogeste la arbitrii dupa fiecare minge pierduta. In plus, cred ca cea mai mare calitate a lui Meda este DISCIPLINA. Asta il face un jucator mult mai important/valoros decat altii cu calitati fizice mai bune.

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe haideU!:

      hai U
      BIG like pentru comentariul tau.

      De multe ori imi este rusine de reactiile lui Cuic.

      Toata stima pentru un sportiv adevarat, Meda!

      cu 9 ani în urmă (14.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      erata
      "Desi probabil multi ma vor huli..." voiam sa zic

      cu 9 ani în urmă (14.05.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate