Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Milos Komatina: „Cred că în acest an merităm să jucăm în semifinale”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.05.2019

SCM Timișoara găzduiește azi și vineri meciurile 3 și 4 din primul tur de play-off cu SCM U Craiova. Scorul este 1-1 după duelurile găzduite de olteni, iar timișorenii speră să obțină calificarea în semifinale cu două victorii acasă. Milos Komatina este la al 3-lea sezon alături de alb-violeți și a prins eliminări în sferturi. În sezonul precedent timișorenii au pierdut în decisiv cu Steaua, după ce au ratat șansa să se califice acasă. Komatina crede că SCM U Craiova este o echipă bună, dar nu cum era Steaua anul trecut.

„Suntem pregătiți. Am făcut o treabă bună la Craiova, am luat un joc, acesta a fost obiectivul nostru așa că avem acum două jocuri acasă, dar vor fi meciuri grele. Și anul trecut am avut două meciuri de câștigat cu Steaua, dar am pierdut unul și am rămas în afara semifinalelor. Dar în acest an cred că avem o șansă mai mare pentru că și Craiova este o echipă bună, dar nu ca Steaua. Ne-am pregătit bine, ne-am antrenat bine în aceste 5 zile și cred că va fi ok”, a declarat Milos Komatina în cadrul conferinței de presă care a prefațat duelurile cu oltenii.

Și președintele secției de baschet a clubului timișorean, Ilie Trițoiu, crede că echipa are o șansă importantă să treacă în primele patru.

„Ne-am îndeplinit prima parte a obiectivului, ne-am întors cu o victorie acasă și am rămas la mâna noastră pentru cele două meciuri de miercuri și vineri. Eu sper ca echipa să conștientizeze momentul bun prin care într-adevăr trecem, pentru că am reușim să depășim acel meci de cupă cu Dinamo și arătăm cu totul altfel. Dacă vom depăși acest moment, cel puțin repriza a doua de la Craiova să n-o mai repetăm, eu cred că echipa are șanse foarte mari să ajungă în semifinalele campionatului. Depindem doar de noi, nu mai depindem de altcineva, pentru că am reușit să anulăm avantajul terenului de la Craiova și să fim la mâna noastră pentru aceste două jocuri de acasă”, a spus și Ilie Trițoiu în cadrul conferinței.

Milos Komatina este la al 3-lea sezon alături de bănățeni și crede că echipa de pe Bega merită să se califice în semifinale în acest an. Extrema de forță a jucat în 26 de meciuri din această ediție a Ligii Naționale și are medii de 5,3 puncte, 3,3 recuperări și 1,5 pase decisive în 19:31 minute, cu 6,7 eficiență. Media de minute a scăzut în acest sezon, după ce în precedentele două alături de alb-violeți a avut 31:58 de minute în 31 de meciuri, respectiv 27:30 în 35 de partide, cu medii de 12,3 și 9,7 puncte.

„Este al 3-lea sezon al meu și în fiecare an am ieșit din sferturi. Cred că în acest an merităm să jucăm în semifinale. Ne știm unii pe ceilalți, am jucat multe meciuri cu ei. Cine își va dori mai mult meciurile va avea rezultate bune. Ne știm tactic, doar dorința și cine va avea o zi bună”, a mai spus Komatina.

Muntenegreanul a vorbit și despre despărțirea de fostul căpitan al echipei, Octavian Popa Calotă, care a fost anunțată ieri de club.

„Sigur că este puțin mai greu pentru că ne lipsește un jucător din rotație, mai ales că este român, trebuia să joace în repriza a doua. Va fi mai greu, dar avem jucători buni pe poziția aceea, așa că rotim bine, este ok”, a adăugat Komatina. 

Meciul trei al seriei de play-off se dispută astăzi, de la ora 17:00, la Sala Constantin Jude și va fi în direct pe Digi Sport 3. Jocul patru va avea loc vineri, de la ora 18:00. Reamintim că se joacă după sistemul 3 din 5 partide și dacă va fi nevoie de joc decisiv, acesta va fi găzduit de olteni.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!