Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miodrag Perisic: „Coșul nostru a fost ca o piscină și tot ce aruncau ei intra”

David Istrate, Andreea Vlase

David Istrate, Andreea Vlase
03.12.2018

În această seară, SCM Timișoara a suferit cea mai drastică înfrângere a sezonului, cedând la o diferență de 23 de puncte, scor 99-76. Diferența dintre cele două formații a fost făcută la nivelul procentajelor de la distanță acolo unde orădenii au avut 57%, în timp ce gazdele au avut doar 10%.

Prezent la conferința de presă organizată după încheierea confruntării, antrenorul timișorenilor, Miodrag Perisic, a subliniat câteva dintre aspectele observate de el în jocul elevilor săi.

„Ce pot să spun? Problemele pe care le avem în ultima perioadă probabil că ne fac să ne pierdem concentrarea și, de exemplu, astăzi nu am putut să înscriem aproape deloc. Am marcat două aruncări de 3 puncte într-un meci întreg pe terenul nostru și nu am avut destulă energie, așa cum ar fi trebuit să avem și așa cum am avut în primele două luni de muncă.

Asta este, v-am zis, cred că trebuie să se schimbe ceva. Îmi pot asuma toată responsabilitatea pentru asta, nu e o problemă. Problema este că dacă echipa noastră este cea mai săracă din liga noastră atunci ar trebui să încercăm cumva să o susținem. Așa cum am spus, din această cauză am pierdut multă concentrare la antrenamente, chiar dacă antrenamentele sunt bune și au intensitate.

Știți, când mintea lor nu este doar la baschet, nu au destulă experiență ca atunci când începe meciul să fie atenți doar la joc. Și probabil acesta este unul dintre motivele pentru care astăzi am avut cea mai proastă partidă a noastră de când ne-am întâlnit în august.

De cealaltă parte, Oradea a avut procentaje  foarte bune. A fost ca și cum coșul nostru ar fi fost o piscină și tot ce aruncau ei intra. Prin urmare, cu noi într-o dispoziție nu foarte bună și cu adversarii noștri, care este o echipă foarte bună și a fost într-o dispoziție foarte bună, rezultatul nu putea fi diferit astăzi”.

Perisic a oferit și câteva detalii despre situația generală în care se află echipa sa, vorbind atât despre problemele financiare cât și despre lipsa de experiență a jucătorilor pe care îi antrenează.

„Ar trebui să se întâmple ceva ca să îi trezească, știți, e puțin frustrant dacă ei întârzie cu banii. Eu personal nu am probleme cu asta, dar probabil situația mea financiară nu e în cazul în care să depind de salariul pe una, două sau trei luni. Până la urmă am venit aici să fiu mai aproape de casă și am acceptat jumătate din salariul pe care l-am avut anul trecut. Poate că se concentrează mai mult pe asta decât ar trebui.

Nu cred că este vorba de un protest al jucătorilor pentru că la antrenament ei nu s-au antrenat rău. Intensitatea acolo este una bună, problema este că nu sunt concentrați 100% în orice moment. Așa cum am mai spus, ei nu au cea mai mare experiență și dacă nu fac eforturi să se concentreze zi de zi, dacă încep să se plângă și să găsească aspecte negative, atunci asta se întâmplă. În primele două luni nu s-a plâns nimeni pentru că nu i-am lăsat eu să se plângă, dar apoi treptat au început să fie nemulțumiți în legătură cu tot felul: condiții, etc. și în acest moment trebuie să faci ceva compromisuri. Nu sunt bune pentru sport.

Problema e că de la început am făcut o formație cu puțini bani și cu toate acestea ei lucrau foarte bine. În același timp și programul a fost unul foarte prost, aveam multe meciuri strânse. De asemenea, în etapa trecută cu Craiova ați văzut cum am pierdut, sunt sigur că meritam să câștigăm. În această seară n-a mers nimic, cum zicea lumea puteam să jucăm 3 zile fără să câștigăm. Până în acest moment, nicio echipă nu ne-a bătut la mai mult de 10 puncte, dar acest meci a fost diferit. În sfertul al treilea am încercat să revenim, ne-am apropiat la 12 puncte, dar am ratat 4 sau 5 aruncări deschise și ei ne-au pedepsit imediat și s-au distanțat la 18-20 de puncte.”

În final, tehnicianul gazdelor a tras o concluzie în urma jocului disputat în compania campioanei en-titre.

„Selecția aruncărilor nu a fost una rea, am avut multe aruncări deschise. Nu mi se pare că am forțat ceva, dar probabil lipsa de concentrare a dus la acest rezultat. Sau pur și simplu am avut o zi rea. În același timp și adversarii au avut 60% la 3 puncte și ăsta e un procentaj foarte, foarte, foarte bun. Normal, toată lumea are 35-38%, noi am avut 10%. În ultimele trei minute, la 25 de puncte diferență, într-adevăr nu ne-am mai apărat.

Am făcut „război” la vestiar la jumătatea meciului, prin urmare am început mai bine sfertul al treilea și așa cum am spus, am revenit la 12 puncte. Am avut atacuri, dar când nicio aruncare nu îți intră, nu știu, dacă am fi marcat de două sau de trei ori consecutiv probabil că am fi putut să revenim. Nu știu dacă reușeam să câștigăm, dar reveneam în joc. În primele 5-6-7 minute noi am fost buni și în ofensivă, dar nu am putut să facem nicio apărare. Am jucat un meci de pregătire cu Oradea, ei au dat 65 de puncte, apoi la ei acasă 78 de puncte și astăzi la noi aproape 100 de puncte.”

În acest moment, SCM Timișoara, cu 2 victorii și 6 înfrângeri, este la egalitate cu BCM U Pitești, echipă ce are un meci în minus. În următoarea etapă, elevii lui Perisic vor avea o deplasare dificilă pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!