Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miodrag Perisic: „Este un pic riscant să joc cu 10 jucători. Echipa asta poate să fie foarte periculoasă în viitor”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.10.2018

CS SCM Timișoara a pierdut cu 86-90 partida din a doua etapă a LNBM, în fața celor de la U-BT Cluj. Antrenorul timișorenilor, Miodrag Perisic, a lăudat prestația echipei sale care nu a cedat când adversarii s-au distanțat la 7, 8 puncte și a revenit în joc.

„Cred că a fost un meci foarte bun, cred că mai bun decât cel de la Oradea. Acolo am jucat foarte bine în apărare. Astăzi am jucat cu cea mai bună echipă din ligă, în opinia mea, am spus-o și înaine de meci. Nu am putut să reacționăm până acum 40 de minute, fiind o echipă nouă (n.r. ca lot). De fiecare dată, undeva, nu avem destulă experiență în câteva momente, să fiu cinstit.

Echipa arată caracter, să vină de 2, 3, 4 ori de la -7, -8 să vină sus. Dacă atunci când aveam +3 marcam pe contraatac, să avem 5 puncte cu două minute înainte de final... nu s-a întâmplat și asta este. Pentru mine e important să contiuăm să lucrăm foarte bine. Cred că pas cu pas echipa e bună și cred că peste un timp va juca mult mai bine”, a declarat Miodrag Perisic la conferința de presă de la finalul partidei.

Tehnicianul bănățenilor a semnalat organizarea și faza ofensivă ca plusuri față de meciul de la Oradea. Perisic a folosit 10 jucători la duelul cu U-BT Cluj, cu nouă dintre aceștia jucând peste 14 minute. Și la oaspeți au jucat tot 10 jucători, cu trei în jur de zece minute sau mai puțin.

„Este un pic riscant să joc cu 10 jucători, știu. Nimeni nu joacă cu 10 jucători, numai astea 2 echipe care au bugete serioase, foarte mari. Dar eu vreau să fac echipa și dacă înțelegem tot, cred că echipa asta poate să fie foarte periculoasă în viitor. Aste e opinia mea, am încredere în ei. Nu vreau să vorbesc de calitatea jucătorilor, dar tot ce facem noi trebuie să o facem ca echipă. La ei e un pic mai ușor, pot să o facă individual. Trebuie văzut astăzi câte coșuri au dat ei din creație individuală. Noi n-am făcut asta. Clujul este o echipă foarte bună și foarte atletică.

Au dat 46% la trei puncte. N-o să fie de fiecare dată la acest procentaj. Dar noi am stat 40 de minute cu ei în teren, la același tempo, noi am forțat un tempo și mai agresiv decât ei. Am forțat pentru că noi încercam. Acolo se vede un pic diferența și la experiență, pentru că pot să reușească mai ușor decât noi în ceva situații. Dar noi am răspuns cu recuperări, cu tempo, cu tot ce putem și nu stăm la ceva zonă, avem noroc, ei nu dau nimic. Nu, noi am venit aici să ne batem cu ei, să încercăm, asta este, acum trebuie să fi liniștit și deștept pentru viitor.

N-o să fie ușor în liga asta și trebuie să avem încredere în noi. Nu sunt dezamăgit deloc, am spus și în vestiar. Au fost ceva greșeli. Probabil, din nou, noi câștigam pentru ei, am făcut 2, 3 greșeli ca și copiii. Dar până acum au fost 18 turnovere, azi au fost 13 cu cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o până acum”, a concluzionat antrenorul timișorenilor.

Pentru bănățeni urmează deplasarea de la Pitești, de vineri, 19 octombrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!