Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miodrag Perisic: „Nu putem fi considerați una dintre principalele candidate, dar lumea a început să ne ia în serios”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.09.2018

Miodrag Perisic conduce de o lună formația masculină de la SCM Timișoara. Sârbul a vorbit pentru site-ul oficial al echipei despre stadiul pregătirilor, despre adversarele și nivelul din campionat. În staff-ul tehnic al „leilor” a avut loc o schimbare. Srdjan Jovanovic a plecat din cauza unor probleme familiale. Noul preparator fizic al timișorenilor este Petru Czmor, jucător mai mulți ani pentru predecesoarele actualei echipe de pe Bega.

Miodrag Perisic este mulțumit de felul în care s-au pregătit noii săi elevi în prima lună.

„Sunt foarte mulțumit de ceea de am găsit la echipă, în acest răstimp, de la organizarea clubului, până la selecția jucătorilor, făcută în limitele financiare pe care le  avem sezonul acesta. Trebuie să continuăm să lucrăm zi de zi, toți, la toate nivelurile și cred că putem face un campionat bun. Băieții se pregătesc cu seriozitate, iar relațiile de joc devin tot mai solide.

Sunt mulți nou-veniți și este dificil să-i faci să se coordoneze, să găsească acea chimie. Vom vedea cum vor reacționa ca grup în momentele dificile, pentru că până acum nu s-au găsit în astfel de momente. Îi urmăresc tot timpul și îi văd cum muncesc, cum respectă ceea ce li se spune, astfel că, pas cu pas, zi de zi, vor deveni mai buni. Campionatul este foarte puternic, aşa cum se ştie, iar startul se anunță solicitant pentru noi, dar ne pregătim în vederea unei competiţii de lungă durată şi munca de acum va da roade în timp, dacă vom continua să fim la fel de harnici”, a declarat Miodrag Perisic pentru bc-tm.ro.

Alb-violeții sunt repartizați în grupa A valorică în prima fază a Ligii Naționale, astfel că vor întâlni favoritele la titlu încă din startul sezonului.

„Sunt doar opt echipe în grupa în care evoluăm în prima parte și toate au calitate. Cred că favorite sunt Cluj, Oradea, Sibiu; rămâne să vedem cum se va prezenta Steaua; Piteștiul a investit atât de mult și a construit un lot puternic; urmăm noi și Craiova. Poate Dinamo are o echipă cu mai puțini jucători experimentați, dar ar putea evolua bine. Noi nu putem fi considerați una dintre principalele candidate, dar lumea a început să vorbească despre noi, să ne ia în serios.

Cu regulile privitoare la jucătorii străini și cu această primă grupă valorică de opt echipe, toate formațiile sunt competitive. Nu vor există meciuri ușoare, ci din contra multe derby-uri, ceea ce e bine pentru baschet și pentru competiție. Îmi place campionatul românesc, îmi place România și  acestea au fost motivele pentru care am acceptat să mă întorc”, a mai spus tehnicianul alb-violeților.

Miodrag Perisic nu îl va mai avea în staff pe Srdjan Jovanovic. Sârbul a fost adus să fie secund și preparator fizic, după ce în trecut și-a început cariera de principal pe Bega. Srdjan Jovanovic a invocat probleme familiale pentru această despărțire.

„Am simțit că aceste probleme mă împiedică să lucrez cu toată energia pe care aș fi capabil s-o ofer. M-am consultat cu antrenorul principal și cu președintele clubului de baschet și am convenit că e mai bine să încetăm colaborarea, înainte de startul campionatului, ca să poată veni cineva cu care băieții să se obișnuiască”, a spus Jovanovic pentru site-ul clubului.

Petru Czmor este noul responsabil cu pregătirea fizică a „leilor”.

„În vară, a existat o intenție din partea mea, de a lucra pe acest segment și am discutat-o cu președintele Ilie Trițoiu. Am convenit să fiu cuprins în staff-ul tehnic pentru a mă ocupa de pregătirea fizică, dar nu cu începere din acest sezon, ci din celălalt. Acum când s-a ivit posibilitatea, am acceptat bucuros și surprins că s-a putut întâmpla mai repede. O viață am lucrat cu preparatori fizici de calitate și de aceea am și făcut un masterat în domeniul Fitness-Sănătate, care sunt convins că-mi va fi de mare folos în continuare”, a declarat și Petru Czmor.

SCM Timișoara stă în primul tur al Cupei României, astfel că va participa în 26 și 27 septembrie la Memorialul Georgi Hristov, organizat de Balkan Botevgrad. În prima zi timișorenii vor juca cu Beroe Stara Zagora, iar în celălalt meci se vor întâlni Rilski Sportist Samokov și Balkan Botevgrad. Primul meci oficial al alb-violeților va fi cel din prima etapă a LNBM, progamată în 6 octombrie. Atunci timișorenii vor juca în deplasare cu campioana CSM CSU Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!