Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mirel Dragoste: „Este destul de greu să obținem o victorie pe terenul celor de la Oradea, dar nu este imposibil”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
25.05.2018

Seria semifinală dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu se reia astăzi cu meciul 3, pe terenul orădenilor. Fundașul sibienilor, Mirel Dragoste, ne-a oferit un interviu înainte de prima partidă de la Oradea.

Semifinala contra celor de la CSM CSU Oradea se reia pornind de la scorul 1-1, după 2 meciuri extrem de disputate pe teren propriu. Cum privești această serie în continuare?

Din punctul meu de vedere, ambele echipe pornesc cu șanse egale. Ne așteptăm ca meciurile de la Oradea să fie extrem de grele, dar le-am pregătit foarte bine și suntem cu toții motivați să le câștigăm pe amandouă, sau de ce nu, să ducem seria înapoi la Sibiu.

Cât de greu crezi că va fi pentru echipa voastră să obțineți cel puțin o victorie pe terenul orădenilor? În ce ar trebui să constea jocul vostru pentru a elimina avantajul terenului propriu?

Este destul de greu să obținem o victorie pe terenul celor de la Oradea, dar nu este imposibil. Ne-am pregătit foarte bine înaintea acestor 2 meciuri, trebuie să fim mai atenți în apărare la jucătorii lor cheie. Punctul nostru forte este tranziția ofensivă și jocul rapid. Dacă reușim să facem asta, nu vom întâmpina greutăți pe parcursul meciului.

Ce părere ai despre faptul că în cele două partide ai intrat în teren venind de pe bancă și nu ai făcut parte din “starting five”, că în majoritatea meciurilor din acest sezon?

Știam de la începutul acestei serii că nu o să fiu în starting five, deoarece ei au jucători mai înalți pe perimetru, dar acest lucru nu mă deranjează. Este decizia domnului antrenor cum vrea să înceapă meciul. Eu sunt pregătit tot timpul și abia aștept să întru de pe bancă și să îmi ajut echipa cât de mult pot, în ambele faze ale jocului.

În aceste semifinale te afli în situația să performezi contra colegilor de la echipa națională: Andrei Mandache și Bobe Nicolescu. Consideri acest lucru un avantaj din vreun punct de vedere? Și, de asemenea, cât te ajută să îți crești jocul individual întreagă experiență a echipei naționale?

Pentru mine este un avantaj de fiecare dată când mă aflu pe teren, indiferent cine este în echipa adversă. Faptul că am ajuns la echipa națională de seniori mă motivează mult mai tare pentru a îmi crește performanțele individuale și a avea putere mare de muncă.

În final, privind istoricul vostru contra adversarilor acestei semifinale și, să zicem, a unor „lecții învățate” din meciurile anterioare, dacă ar trebui să descrii în 3 cuvinte ce crezi tu că va face diferența, în final, în această serie, care ar fi acelea?

Cu siguranță, în aceste meciuri diferența o va face echipa care va fi mai concentrată, agresivă și lucidă în momentele decisive ale meciului.

În acest sezon, fundașul sibienilor are medii de 7,9 puncte, 1,4 recuperări și 1,5 pase decisive pe meci, pentru un indice de eficiență de 7,6, în aproape 20 de minute/meci.

Partida a 3-a se joacă astăzi la Arena Antonio Alexe, începând cu orele 20:00, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

*foto: facebook CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    ...
    Tactica Sibiului-cică Davies este plecat în SUA si va lipsi în seria cu Oradea😂😂. Hai măi băieti, chiar asa??

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      În locul tău aș tăcea
      S-a întors de 2 zile, după o problemă serioasă în familie. În plus nu era sigur nici când revine, nici dacă e apt de joc. Puțină decență, dacă nu cunoști contextul.

      cu 5 ani în urmă (25.05.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    :))
    Gică, te credeam cât de cât faiplay. Citește tot pe acest site chiar urmatorul titlu:,,Marcel Davis ratează seria cu CSM CSU Oradea".Chiar ai vostri au iesit cu comunicatul. Nu vreau să intru în polemici cu tine asa că vezi-ti de-ale tale.

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!