Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mirel Dragoste: „Vrem să rămânem neînvinși pe teren propriu”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.11.2018

mirel dragoste u bt cluj csu sibiu

Astăzi, 16 noiembrie, va avea loc „Derby-ul Transilvaniei” dintre BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca. Partida este programată de la ora 18:00 în Sala Transilvania din Sibiu.

Înaintea meciului etapei am stat de vorba cu componentul lui BC CSU Sibiu, Mirel Dragoste. Internaționalul român a prefațat confruntarea cu echipa la care s-a format, a vorbit despre prestațiile echipe sale dar și despre obiectivele personale din acest acest.

Un nou duel între Sibiu și Cluj, voi neînvinși acasă, ei neînvinși în deplasare, cum vezi confruntarea de mâine?

Cu siguranță confruntarea de mâine va fi un adevărat derby, noi vrem să rămânem neînvinși pe teren propriu și sunt sigur că și ei vor veni în sala noastră să se lupte pentru fiecare minge, dar sper ca la fluierul final noi să fim învingatori din nou, în fața propriilor suporteri care ne ajută în fiecare moment al meciului.

Ați jucat deja în presezon cu Clujul, unde crezi că sunteți mai puternici decât ei?

În presezon a fost un meci ca oricare altul, a fost un simplu amical în care ei au ieșit învingători. Vineri situația se va schimba cu siguranță, fiecare echipă dorindu-și să caștige. Punctul nostru forte este cu siguranță agresivitatea în aparare și contraatacul, pe care trebuie sa le executăm la capacitate maxima din primul minut, până in ultimul.

Cât de mult crezi că va cântări absența lui Vlad Moldoveanu?

Sunt sigur că absența lui Vlad Moldoveanu cântărește mult pentru echipa din Cluj, dar ei au arătat în ultimele meciuri un joc foarte bun și fără el. Au un lot experimentat, valoros și cred că pot face față oricărui meci fără probleme.

Pentru voi cum a fost perioada de pregătire din săptămână aceasta, știu că înainte de meciul cu Steaua ați avut probleme cu sala de antrenament?

Suntem nemultumiți că deși suntem echipa cu performanțe, ne antrenăm pe unde putem de multe ori, pentru ca în sala să se desfașoare evenimente care nu au nicio legătură cu sportul. Din punctul meu de vedere, fără antrenament nu poți face performanță.

Cum ai descrie evoluțiile voastre de până acum în acest sezon?

Evoluțiile noastre din acest sezon sunt ok, dar nu sunt cele pe care ni le doream neapărat la începutul sezonului. Am avut două meciuri slabe în deplasare și ne dorim foarte mult să nu mai avem asemenea prestații și să castigăm toate meciurile atât de acasă, cât și cele din deplasare.

Ce înseamnă acest meci pentru tine, întâlnești echipa din orașul natal și în plus la cea care ai jucat dar nu ai prea primit multe șanse?

Acest meci pentru mine personal este un meci ca toate celealte, deși joc contra echipei din orașul meu natal. Îi respect și le mulțumesc pentru ce au făcut pentru mine, pentru scurta durată cât am jucat la echipa de seniori a clubului.

La doar 24 de ani ești cel mai experimentat jucător român din lotul Sibiului, cum este pentru tine această postură?

Se pare că am ajuns repede să fiu cel mai experimentat român din echipa noastră, dar acest lucru chiar mă bucura și mă încurajează pe viitor și vreau să ajut echipa în fiecare moment al jocului, fie când sunt pe teren sau în afara lui, dar și pe tinerii noștri jucători romani care sunt foarte talentați și plini de energie atunci când intră pe teren.

Care sunt obiectivele tale pentru acest sezon, mai ales că acum ești un obișnuit al echipei naționale?

Obiectivele mele personale sunt să îmi fac treaba de fiecare dată când intru pe parchet, indiferent contra cărei echipe jucăm. Dau tot ce am mai bun din mine și vreau cu orice preț să ajung cea mai bună versiune a mea și am grijă să fac asta în fiecare zi, prin munca, munca și din nou, munca. Cred că acesta este secretul și sunt extrem de motivat în fiecare zi când mă trezesc să fac asta. Nu în ultimul rând, îmi doresc să fiu la fel de sănătos ca și acum, să îmi pot îndeplini visul. Mă bucur de fiecare dată când sunt convocat la echipa națională, îmi face plăcere să fiu printre cei mai buni jucători români ai momentului și vreau să facem o față bună de fiecare dată când avem ocazia.

În final aș vrea să le transmiți câteva cuvinte cititorilor Total Baschet și suporterilor sibieni..

Vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor sibieni care ne susțin la fiecare meci, fie de acasă sau din deplasare. Imi doresc să vină în continuare la fiecare meci și promitem ca vom face tot posibilul să câstigăm fiecare meci și să le aducem zâmbetul pe buze de fiecare dată! Suntem împreună o mare familie și mă bucur că fac parte din acest grup minunat și unic în țară! HAI CSU!

Partida din Sala Transilvania va fi transmisă pe Digi Sport 4.

*foto: Adrian Bugariu

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    atitudinea potrivita
    Desi nu este foarte talentat, Mirel are o atitudine profesionista fata de meseria pe care o practica. Este muncitor, determinat si increzator. Pentru campionatul nostru, daca va continua in acest ritm de dezvoltare, poate deveni un jucator roman esential.
    Ma gandesc cu parere de rau la cati copii, romani, au plecat din CJ ca sa faca treaba buna la alte echipe: tudor gheorghe, mirel dragoste, marius ciotlaus si altii. Daca ar fost un staff care sa aiba rabdare si sa nu tinteasca titlul in fiecare an, puteam intr-un ciclu de 3-4 ani sa formam o echipa puternica bazata intr-o mai mare masura pe romani, pe care ii poti tine inca 3-4 ani la echipa. Astfel s-ar fi format si un nucleu bun pentru echipa nationala. In fine, ganduri de suporter pasionat de baschet, in realitate spectatorii vin la meci si banii vin la club din rezultate pe termen scurt, nu prin proiecte de genul asta...

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca chair13:

      subscriu
      Foarte adevarat ce ai spus si eu sunt de acord in totalitate cu prima parte, iar pentru partea a doua pt ce vin spectatorii doar atat as vrea sa spun ca rezultatele pe termen scurt atat si tin, adica un timp scurt, nu ai un nucleu de jucatori daca in fiecare an schimbi 75% - 80% din echipa. Succesele mari vin doar cu investitie pe termen mediu/lung, dar la noi in tara totul este pe principiul ACUM, nu peste 3 - 4 ani. Din pacate!

      cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!