Stiri Acvile

Miroslav Popov: „Regret cumplit prima repriză a meciului cu Israel”

Paul Olar

Paul Olar
20.11.2016

O primă repriză dezastruoasă în meciul cu Israel a îndepărtat-o definitiv pe România de EuroBasket 2017. Reprezentativa din Țara Sfântă s-a impus sâmbătă seara cu 62-51, după ce a beneficiat, în sfertul trei, de un ecart de 20 de puncte.

Prezent la conferința de presă, Miroslav Popov a răspuns la întrebările venite din partea jurnaliștilor.

Domnule Popov, ce s-a întâmplat aseară?

Nu este ușor să vorbești imediat după meci, dar am văzut în cariera mea multe meciuri de acest gen. Mă refer la partide în care totul se schimbă după o primă repriză catastrofală. Noi am avut o defensivă bună, însă un atac prost. Nu am avut opțiuni să înscriem, am ratat multe aruncări, în special de la trei puncte. În momentul în care am revenit, am ratat din nou aruncări deschise și asta ne-a costat. În prima repriză am început foarte timporat, nu am pătruns și ne-am pierdut continuitatea. Probabil jucătoarele au fost emoționate. Ne-am străduit, am vrut să răspundem rapid și ne-am pripit. Trebuia să fim răbdători în atac. După ce adversarele s-au dus la peste 15 puncte, ne-a fost aproape imposibil să revenim. Meciurile de acest gen se întâmplă în cariera oricăruia dintre noi, însă e păcat că am pățit așa ceva pe teren propriu.

Cât de mult ne-au afectat accidentările din lot?

Da, într-adevăr am suferit pentru că nu am avut-o pe Claudia Pop. Florina Pașcalău a jucat accidentată, nu a fost într-o formă prea bună. Ele ar fi în stare să își dea viața pentru naționala României, însă au probleme cu accidentările. Sorții nu ne-au fost favorabili sâmbătă seara. Mă bucur totuși că am avut jucătoare care au ieșit la rampă, referindu-mă aici în special la Anca Stoenescu. A fost dorință, ne-am străduit, le-am luat în pressing pe tot terenul. Regret cumplit prima repriză a meciului cu Israel. Trebuie să începem fiecare meci în felul cum am încheiat acesta. Mergem în Turcia, ne așteaptă o misiune imposibilă , să le batem.

Ați fost forțat să o folosiți pe Alina Crăciun în formula de start. Lipsa de experiență s-a văzut, iar Florina Pașcalău nu a adus plusul sperat de pe bancă. Cât de mult ne-a lipsit un pivot veritabil?

Ne trebuie un pivot bun, apt. Pașcalău a vrut să joace, dar nu a putut să fie 100%. Cu ea pregătită, puteam să le batem. Israel nu este o echipă slabă, joacă un baschet bun, de peste 10 ani împreună. Au principii și nu e ușor să le învingi. O vrem pe Gabi în formă bună, pe Claudia Pop sau pe Annemarie Godri-Părău. Astăzi noi nu am fost în formă bună, se întâmplă. Fetele și-au dorit, s-au pregătit două săptămâni. Atmosfera era bună și eram convins că vom învinge. 

Jocul lui Gabi Mărginean nu a ieșit, iar pe banca de rezerve și-a stăpânit cu greu nervii. Ați simțit că a copleșit-o presiunea disputei?

Atunci când o baschetbalistă nu joacă la adevărata valoare, e normal să fie fie furioasă. Adversarele au înscris coșuri de trei puncte, în ciuda unei apărări bune. Clark este o sportivă fenomenală, greu de oprit. Sunt bucuros de felul cum am revenit. Să facem o paralelă și să ne gândim la naționala României de acum doi ani. Într-o situație precum cea de sâmbătă, când o echipă te conduce cu 20 de puncte, la final ecartul era mult mai mare. Acum, am revenit și aproape că le-am învins. S-au schimbat lucruri în bine și este un semnal că putem. Trebuie doar să ne dăm seama la timp, să nu mai așteptăm ca adversarele să ne conducă la 20 de puncte. Știu că fetele au vrut, dar ceva s-a întâmplat...

Dacă meciul ar începe de la zero, ați schimba doar abordarea din debut?

Da, bineînțeles. În prima parte a meciului a fost un fel de obsesie. Le spuneam cum să joace, să distribuie mingea. Ele mi-au dat de înțeles că vor să înscrie încă din primele patru secunde. Odată ce am plimbat mingea, am avut atacuri mai lungi, ne-am revenit. Și pe lângă acest lucru, am avut o apărare excelentă. Dacă nu ne apăram așa, nu puteam să revenim. Îmi pare rău că am pierdut, sunt frustrat, la fel ca fetele.

*Foto: Valentin Todea

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    schimb antrenor
    Cred ca este timpul sa schimbam antrenorul lotului national feminin...trebuie incercat domnul Zoran Mikes in tandem cu Calancea de la Brasov.

    cu 7 ani în urmă (20.11.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mj23ky :

    Reply...
    Mai ales "cas, cas" Calancea...asta ne lipseste dupa ce ca nu avem jucatoare....

    cu 7 ani în urmă (21.11.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Mda, acum 1 an Calancea se lăuda în presă locală că a refuzat naţionala, acum urcaţi-l pe cal alb!

    cu 7 ani în urmă (21.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!