Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Misiune ușoară pentru U-BT Cluj la București

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.10.2017

Dinamo București și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca se vor întâlni într-un meci direct sâmbătă, 21 octombrie, într-un meci din cadrul etapei a 3-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntarea se va disputa în Sala Dinamo din Capitală și va debuta la ora 17:00. 

Dinamo va primi vizita campioanei en-titre după ce a pierdut în primele două etape în fața vicecampionilor de la Steaua, 65-97, respectiv runda precedentă în compania campionilor de acum 2 ani, CSM CSU Oradea, 62-90. De cealaltă parte, clujenii merg la București cu un moral foarte bun, având 3 victorii la rând, 85-58 cu BCM U Pitești, 75-72 cu Timba Timișoara, respectiv 90-69 cu Istanbul BBSK în Grupa E din FIBA Europe Cup. 

Dinamo și U-BT Cluj s-au întâlnit în ultimii 12 ani de 22 de ori, timp în care ardelenii au câștigat de 16 ori, în timp ce 5 meciuri le-a revenit bucureștenilor, iar o confruntare s-a terminat la egalitate, în Cupa României. În ediția trecută de campionat, U-BT s-a impus pe rând la București cu 84-65, respectiv pe teren propriu cu 96-79. 

Cu un moral foarte bun și un lot evident mai valoros ca al alb-roșilor, gruparea din Cluj-Napoca pleacă cu prima șansă în prologul etapei a 3-a din LNBM. Elevii lui Mihai Silvășan vor întâlni o echipă ambițioasă, însă o echipă tânără, formată doar din jucători autohtoni, cărora le va fi extrem de dificil să le țină piept campionilor preț de 40 de minute. 

Pentru clujeni acest meci poate fi unul foarte bine-venit în pregătirea confruntării de la mijlocul săptămânii viitoare din FIBA Europe Cup. Pentru U-Banca Transilvania următoarea deplasare după București va fi o nouă capitală europeană, Tbilisi, acolo unde vor întâlni din nou pe Dinamo, însă de această dată pe Dinamo Tbilisi din localitate. Meciul din Georgia este programat miercuri, 25 octombrie, de la ora 18:00, ora României. 

Revenind la partida de la București dintre Dinamo și U-BT Cluj, aceasta va fi arbitrată din brigadă formată din Alin Faur, Alexandru Ivan și Cristian Trofim. În timp ce comisar din partea FRB va fi Svetlana Simion. 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!