Stiri Cupa României Masculin

Miză imensă pentru U-BT Cluj la meciul cu BCM U Pitești

Eduard Popa

Eduard Popa
20.03.2019

cupa romaniei baschet cluj

U-BT Cluj-Napoca are de apărat un avantaj de 5 puncte în fața celor de la BCM U Pitești, în cel mai echilibrat duel din faza sferturilor de finală ale Cupei României. Pe lângă performanța sportivă, clujenii mai au un motiv în plus pentru care își doresc din răsputeri să obțină calificarea în primele patru formații ale competiției.

Sursele site-ului nostru au aflat că oficialii echipei au de gând să își depună candidatura pentru a găzdui Final Four. Ambiția vine nu din vreun calcul economic, ci datorită faptului că în 2019 are loc Centenarul lui U Cluj! Astfel, un eșec la mai mult de 5 puncte împotriva Piteștiului ar însemna o adevărată lovitură pentru ardeleni. Principalul rival pentru U-BT Cluj în ceea ce privește găzduirea acestui eveniment este SCM Timișoara. Elevii lui Cristi Bota pornesc cu un avantaj de 11 puncte în fața celor de la Dinamo Știința. Ambele partide se joacă miercuri, 20 martie. Dinamo - SCM Timișoara de la ora 18:15 și BCM U Pitești - U-BT Cluj de la ora 20:00.

Altfel, Federația Română de Baschet a anunțat că ședința de atribuire a turneului final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2018/19, dar și tragerea la sorți pentru semifinalele competiției, vor avea loc luni, 25 martie, de la ora 11:00, la sediul FRB.

Dacă mai multe echipe se vor înscrie în cursa pentru organizarea turneului final, atunci se va organiza o licitație, iar clubul care va oferi cei mai mulți bani va deveni gazda turneului.

În acest an, turneul final al competiției va fi de tip Final Four, cu semifinale și finală. Evenimentul este programat să aibă loc pe 17 și 18 aprilie, urmând ca în următoarea zi, pe 19 aprilie, să se desfășoare All Star Game-ul baschetului masculin din România.

În eventualitatea în care nicio echipă nu va dori să organizeze aceste evenimente, atunci FRB va stabili locul de desfășurare al acestora, echipele calificate la Final Four urmând să suporte costurile legate de organizarea acestuia.

Anul trecut turneul final al Cupei României, dar și All-Star Game-ul, s-au desfășurat la Sfântu Gheorghe.

*foto: sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca sapca rosie :

    egal si atat!
    Silva, nu vrem victorie ci un egal, daca se poate unul smuls in ultima secunda, sa-i vedem fata lui Nini ciocanelul. Atat. Haide "U"

    cu 5 ani în urmă (20.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      baschet
      Exact mesajul care trebuia in acest moment!

      cu 5 ani în urmă (20.03.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Silva
    Keep calm! Azi trebuie sa fim pragmatici. Presiunea e pe ei. Haide "U"!!!

    cu 5 ani în urmă (20.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!