Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Monique Coker și Porsche Poole se întorc la CSM Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.09.2018

CSM Târgoviște se va baza în sezonul următor pe Monique Coker și Porsche Poole. Americancele s-au înțeles astăzi cu fosta campioană și sunt primele straniere care semnează cu gruparea pregătită de Cătălin Tănase. Cele două au jucat împreună în ultimul sezon la Arad și au mai fost coechipiere în două sezoane la Târgoviște.

Formația din Târgoviște nu a scăpat încă de restricțiile la transferuri. În categoria celor eligibile se numără cele două americance, Monique Coker și Porsche Poole. Ambele au mai multe sezoane în echipamentul celor de la CSM Târgoviște, având în palmares ambele trofee interne. Au jucat împreună la CSM în sezoanele 2014-2015 și 2016-2017, fiind coechipiere și la Arad în precedenta ediție a Ligii Naționale.

„În această seară am încheiat negocierile cu cele două jucătoare și ele și-au pus semnătura pe contracte. În mod oficial, Mo și Poole sunt jucătoarele CSM-ului. Sper ca aceste transferuri să ne ajute să terminăm sezonul pe un loc bun”, a spus președintele Cristian Savu pentru site-ul oficial al echipei.

Monique Coker a jucat 4 sezoane la Târgoviște până acum. Extrema de 1,84 va împlini 36 de ani în noiembrie, astfel că intră sub incidența taxei de vârstă impuse de federație din acest sezon. A jucat prima dată pentru Municipal MCM Târgoviște, în sezonul 2008-2009, când a avut medii de 18.4 puncte și 8.9 recuperări în 18 meciuri de campionat. A revenit la CSM Târgoviște pentru sezonul 2011-2012, când și-a trecut în cont al doilea titlu în România. A jucat atunci 34 de meciuri de campionat. A urmat o scurtă perioadă la Univ. Goldiș ICIM Arad în sezonul 2013-2014, când a câștigat cupa, iar în sezonul 2014-2015 a contribuit la titlul târgoviștencelor.

În stagiunea 2016-2017 a revenit la CSM, cu care a câștigat cupa și a reușit 17 double-doubles în 33 de meciuri de campionat. În ultimul sezon a jucat pentru FCC ICIM Arad, din noiembrie, având medii de 13.2 puncte, 8.1 recuperări și 1.6 pase decisive în 19 meciuri, cu 29:46 minute. A mai evoluat în Spania, Israel, Polonia sau Turcia, pe lângă Statele Unite.

Porsche Poole a debutat în Liga Națională chiar la CSM Târgoviște, unde a jucat în perioada 2013-2015. Cele mai bune cifre le-a avut în primul sezon în portocaliu-albastru, când a jucat în 32 de meciuri de campionat, cu medii de 16.2 puncte, 2.4 recuperări și 3.9 pase decisive. Fundașul de 29 de ani a contribuit la două titluri în acea perioadă. A revenit în sezonul 2016-2017, când a fost MVP-ul finalei Cupei României, câștigată dramatic de CSM Târgoviște. În ultima stagiune a bifat a doua echipă în campionatul românesc. S-a alăturat în noiembrie celor de la FCC ICIM Arad. Pentru galben-albastre a jucat în 20 de meciuri din LNBF, cu medii de 14 puncte, 3.5 recuperări și 3.2 pase decisive. De-a lungul carierei a mai jucat în Israel și Statele Unite.

CSM Târgoviște le-a mai transferat în această vară pe Ancuța Stoenescu, Tunde Kilin (ambele de la campioana ACS Sepsi SIC) și pe Gabriela Irimia (de la Olimpia CSU Brașov). În componența fostei campioane sunt și alte jucătoare cu experiență în primul eșalon, veterana Larisa Toma și Alina Chivu, dar și jucătoarele care au luat titlul la U20 și U18 în precedentul sezon.

Formația pregătită de Cătălin Tănase va începe meciurile oficiale în 26 septembrie, când va primi vizita nou-înființatei CSM Târgu Mureș, în primul tur al Cupei României. Returul este programat trei zile mai târziu. CSM Târgoviște face parte din prima grupă valorică în prima fază a LNBF și va începe campionatul pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC, în 6 octombrie.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Made in ro
    Regulamentele la frb sunt facute la fel ca legile in aceasta tara. Adica mafiotii sa le poata ocoli. Bravo! Oricum cel mai tare transfer este Tunde Kilin :)))

    cu 5 ani în urmă (19.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!