Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Monyea Pratt a fost cel mai bun marcator al lui BC CSU Sibiu în derby-ul cu U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
17.11.2018

pratt sibiu u bt cluj

Ultima etapă a turului le-a adus față în față pe CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca, două din principalele favorite la titlu în acest sezon. Gazda jocului a dominat de la început până la final și a câștigat duelul la o diferență de 11 puncte, scor 85-74.

Prin urmare, echipa sibiană a rămas neînvinsă pe teren propriu în ediția de campionat 2018-2019. De asemenea, datorită aceste victorii, formația antrenată de Dan Fleșeriu a egalat-o pe U-BT Cluj-Napoca în clasament, cele două împărțind în acest moment prima poziție.

Așa cum a obișnuit în confruntările cu echipa de pe Someș, Monyea Pratt a făcut un nou joc mare și a terminat cu 20 de puncte, 9 recuperări, 3 recuperări, o pasă decisivă și un capac. Cele mai multe puncte ale baschetbalistului american au venit de la linia de fault, acolo unde Pratt a înscris 9 din cele 10 libere acordate. Din punct de vedere al aruncărilor, sportivul aflat la al doilea sezon în România a avut procentaje de 67% din interiorul semicercului (4/6) și 33% de la distanță (1/3).

Din lotul lui Dan Fleșeriu încă trei jucători au marcat mai mult de 15 puncte, aceștia fiind: Isaiah Philmore (17 puncte, 4 recuperări), Kevin Hardy (16 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, 4 intercepții) și Justas Tamulis (16 puncte, 3 pase decisive, o recuperare). Pe lista marcatorilor sibieni a urmat Randal Falker, Mirel Dragoste, Wilhelm Brosser și Chris Cooper. Observăm astfel, că din cele 85 de puncte marcate de BC CSU Sibiu în acest duel, 78 au fost înscrise de cei 6 străini din lot.

Ocupanta locului 4 în sezonul precedent va începe returul pe teren propriu, în compania lui CS Dinamo Știința București, formație aflată pe ultimul loc în clasament. Meciul va avea loc în data de 4 decembrie la o oră ce urmează a fi restabilită.

*foto: Adrian Bugariu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!