Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Monyea Pratt, autorul singurului triple-double din Grupa Roșie în acest sezon

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
14.04.2019

pratt

Sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin a luat sfârșit, iar după ce am luat la rând atât liderii în puncte marcate, recuperări, cât și pase decisive, a venit momentul să aducem în discuție și una din cele mai complexe performanțe, aceea de triple-double.

În acest sezon, singurul jucător care a atins această performanță a fost Monyea Pratt. Extrema celor de la BC CSU Sibiu a reușit acest triple-double chiar în debutul de campionat, pe teren propriu, contra celor de la BCM U FC Argeș Pitești, meci care a venit după o victorie cu emoții contra celor de la Dinamo Știința București.

În cele 34:50 de minute petrecute pe parchet, americanul a avut procentaje de 60% la aruncările de 2 puncte (3/5), 20% la aruncările de 3 puncte (1/5) și 33% la linia de libere (1/3), pentru un total de 10 puncte. La acestea a adăugat 10 recuperări defensive și 11 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 23.

De asemenea, Pratt s-a mai aflat o dată în fața acestei șanse, fiind la doar o recuprare distanță de a își trece în cont această performanță pentru a doua oară în sezonul 2018/2019. De data aceasta, adversarul vulturilor galbeni-albaștri era SCM U Craiova, tot pe teren propriu. Acesta a încheiat meciul cu 15 puncte, 9 recuperări (3 ofensive, 6 defensive) și 11 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 27.

Verificând toate statisticile echipelor din Grupa Roșie, am putut observa încă 3 jucători ce performează în Campionatul Românesc care s-au aflat destul de aproape de această reușită:

Jucător

Echipă

Adversar

Puncte

Recuperări

Pase decisive

Jahii Carson

BCM U Pitești

U-BT Cluj Napoca

27

7

8

Giordan Watson

CSM CSU Oradea

BCM U Pitești

11

7

8

Kevin Hardy

CSU Sibiu

SCM Timișoara

13

12

7

Rămâne de văzut dacă vreun jucător va mai reuși să se impună în acest fel din punct de vedere individual în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, care va debuta la doar câteva zile după All Star Game.

*SURSA foto: Adrian Bugariu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!