Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Monyea Pratt, cel mai bun pasator din sezonul regulat în Grupa Roșie

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
09.04.2019

prattwatson

La finalul a nu mai puțin de 24 de etape jucate în grupele principale, sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin a luat sfârșit. După ce am analizat statistic cei mai importanți jucători din punct de vedere ofensiv, mai exact luând în calcul numărul punctelor marcate, urmează să vedem și cine au fost principalii pasatori din Grupa Roșie. 

Astfel, cu un total de 116 pase decisive, principalul remarcat este Monyea Pratt, jucătorul celor de la CSU Sibiu, care a înregistrat în acest sezon o medie de 5 astfel de reușite pe meci. Acesta a evoluat pentru galben-albaștri în 23 de partide, fiind menajat în partida din deplasare contra celor de la BCM U FC Argeș Pitești.

Cu numărul maxim de prezente pe parchet și o diferența minimă față de Pratt este conducătorul de joc al celor de la CSM CSU Oradea, Giordan Watson. Acesta a înregistrat un total de 117, cu o medie de 4.9 pase decisive pe meci.

Un top 5 al acestui clasament ar arată astfel:

Jucător

Echipă

Meciuri jucate

Pase decisive pe meci

Monyea Pratt

CSU Sibiu

                 23

                 5.0

Giordan Watson

CSM CSU Oradea

                 24

                 4.9

Morris Curry

SCM U Craiova

                 22

                 4.8

Kevin Hardy

CSU Sibiu

                 24

                 4.6

Igor Mijajlovic

SCM U Craiova

                 23

                 4.0

 

Clasamentul general al Ligii Naționale de Baschet Masculin îi are ca principali realizatori pe Goran Martinic, cu un total de 138 și o medie de 7.3 în 19 meciuri jucate pentru CSM Târgu Mureș și CSO Voluntari, urmat de Mo Deloach, cu un total de 143 și o medie de 6 în 24 de partide jucate în tricoul celor de la Dinamo Știința București. Cei doi sunt urmați de liderul numărului total de pase decisive în sezonul 2018-2019, Cătălin Petrișor, cu un număr de 154 de pase decisive, în 26 de partide disputate la CSM Focșani.

Playoff-ul LNBM va debuta la sfârșitul lunii aprilie.

 

 

*SURSA foto: Adrian Bugariu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!