Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Morris Curry a semnat cu SCM U Craiova (Surse)

Andrei Ilie

Andrei Ilie
06.10.2018

mo curry craiova

Morris Sharaud „Mo” Curry este noul conducător de joc al celor de la SCM U Craiova. Curry sosește în Bănie după ce în sezonul precedent a evoluat atât pentru Poitiers Basket 86, cât și pentru Aykon TED Kolejliler Ankara.

Născut pe 16 mai 1987, Morris Curry măsoară 1.78m și este un jucător care poate evolua pe poziția 1.

Pentru Morris Curry acest sezon nu reprezintă prima sa experiență în Liga Națională de Baschet Masculin. Acesta a mai evoluat pentru Steaua CSM Eximbank București în sezonul 2016/2017. A evoluat în 16 partide și a strâns medii de 13.5 puncte, 4.3 pase decisive și 2.9 recuperări cu un procentaj de 42% la aruncările din acțiune, 34% la aruncările de 3 puncte și 90% la aruncările libere.

După experiența avută în România, Morris Curry s-a transferat la formația franceză Poitiers Basket 86 pentru care a evoluat în 15 partide unde a avut medii de 14.4 puncte, 4.8 pase decisive și 1.9 recuperări cu un procentaj de 46% la aruncările din acțiune, 41% la aruncările de 3 puncte și 94% la aruncările libere. Sezonul 2017/2018 însă nu l-a încheiat la Poitiers, ci la formația turcă Aykon TED Kolejliler Ankara pentru care a evoluat în 6 partide unde a avut medii statistice de 14.5 puncte, 4.1 pase decisive și 1.6 recuperări cu un procentaj de 48% la aruncările din acțiune, 43% la aruncările de 3 puncte și 81% la aruncările libere.

În cariera lui, Morris Curry a mai evoluat la echipe precum Antibes, Nancy Basket, BC Kalev-Cramo, Lukoil Academic Sofia, Chalons-Reims, KTP Basket, Giessen 46ers, Mitteldeutscher BC și Allianz Swans Gmunden.

Morris Sharaud Curry este cel de-al 5-lea jucător american legitimat de către formația din Bănie. Ceilalți jucători americani care au semnat cu SCM U Craiova sunt Ria’n Holland, Kammeon Holsey, Jason Boone și Porter Troupe.

SCM U Craiova debutează în noul sezon competițional împotriva celor de la CS Dinamo Știința București pe 13 octombrie, partidă care va avea loc la București.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!